reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Cześć Dziewczyny :) u mnie nieprzespana noc. Mała goraczkowala. W sumie to może z dwie godziny przerywanego snu mi się uzbieralo. Dajcie trochę siły :)
Wspolczuje nocki [emoji853]

W sumie jak tak sobie pomysle ile to jest tego wstawania przy maluszku to strach mnie obatuje [emoji849]

Moj dzis wstal wyjatkowo szybko bo o 6 ale to moja wina bo jak tz szykowalam jedzenie do pracy to halasowalam wiec sie obudzil [emoji53]

Wspolczuje nocki [emoji853]

W sumie jak tak sobie pomysle ile to jest tego wstawania przy maluszku to strach mnie obatuje [emoji849]

Moj dzis wstal wyjatkowo szybko bo o 6 ale to moja wina bo jak tz szykowalam jedzenie do pracy to halasowalam wiec sie obudzil [emoji53]
A tam wstawania, to zależy też od dziecka [emoji6] fakt,ze jak dziecko goraczkuje to nie ma co porownywac. Moja Iga w nocy śpi jak zabita, nie budzi mi się wcale... przez pierwsze 6 tygodni wybudzalam do karmienia i od tej pory ani razu nie musiałam do niej wstawać. No chyba, że o 7 rano [emoji16]

Dzień dobry dziewczyny [emoji4]

Wczoraj wzięłam ostatnią tabletke z blistra i czekam na krwawienie, jak przyjdzie zapisuje się na wizyte do gin i zobaczymy co powie na wyniki
Dziewczyny chyba zaraz mi piersi eksploduja...bola jak diabli...w pt planowa @...
Oby w piątek nie przyszła @ i czekamy na pozytywny test [emoji6]
Testowałam z rana niestety jedna krecha drugiej nie widać 11go mam wizytę to się dowiem o co kaman z taka krótka @ a tym czasem zaczynam starania od nowa to ta przyjemniejsza cześć i do pracy rodacy 8-);)
Przykro mi [emoji53] Powodzenia w tym cyklu i trzymam kciuki
Hej dziewczyny choroba mi przemija już prawie zdrowa do szkoły dziś na 3 lekcje wiec jeszcze odpoczywam temperatura mi nie spada ale nie mam porównania chodź nadal mam nadzieje ze @ nie przyjdzie jeszcze tylko tydzień
To dobrze, że czujesz się coraz lepiej.. Zobaczysz szybko zleci ten tydzień
Cześć Dziewczyny :) u mnie nieprzespana noc. Mała goraczkowala. W sumie to może z dwie godziny przerywanego snu mi się uzbieralo. Dajcie trochę siły :)
Biedna mała.. A dla Ciebie wysyłam fluidki dobrej energii [emoji1]

A tam wstawania, to zależy też od dziecka [emoji6] fakt,ze jak dziecko goraczkuje to nie ma co porownywac. Moja Iga w nocy śpi jak zabita, nie budzi mi się wcale... przez pierwsze 6 tygodni wybudzalam do karmienia i od tej pory ani razu nie musiałam do niej wstawać. No chyba, że o 7 rano [emoji16]
No niby tak ale tak czy inaczej trzeba wstawac nawet jak sie nie budzi jak twoja i wybudzac na karmienie [emoji14] moj tez szybko przesypial noce.
Az mi sie przypomnialo jak mlody mial moze z 5msc i miał katar [emoji849] boszz co to sie wtedy działo [emoji849]
A teraz to juz chyba sie tak przyzwyczailam do wygody [emoji14] o 19 czytanie bajki buzi przytulas i zasypia sam no i wstaje dopiero 8-9(albo jak dzis 6[emoji14])

Powiem wam dziewczyny, że ja zrobiłam betę na tydzień przed terminem@. I wyszło 0,100. To się podlamalam bo pomimo,ze to była pierwsza ciąża i nie miałam porównania to czułam się inaczej, dziwnie. Pojechałam z mężem w góry wróciliśmy po 5 dniach i dzień przed okresem czyli 6 dni po becie poszłam na następną bo ciągle dziwnie się czułam ukłucia w jajnikach chroniczne zmęczenie i beta wyszła prawie 500. O jakie było moje zdziwienie! Dlatego trzeba wierzyć do końca i się tego trzymać. U mnie początkowo dwa groszki a później jeden wchłonął drugiego. W rodzinie prawie same bliźniaki w tym mój mąż i mój tata. Teraz mam cudownego syna a z drugim niby nie będzie łatwo bo się dzisiaj dowiedziałam ,że cesarka była szybko przeprowadzona i amm ubytek w macicy. I to poronienie biochemiczne mogli wynikać z zagniezdzenia się zarodka w tym ubytku. Ale ja jestem wieczna optymistką i wierzę w cuda! 13 jak okres nie przyjdzie jad na betę.! Aha i u mnie przy pierwszym dziecku jak zaszlam to mądry lekarz z Krakowa sugerował usunięcie,bo jestem po operacji serca i mam padaczkę i straszył mnie ,że z tego nic dobrego nie będzie.... Echh a dzisiaj zdrowy kochany synek.
Brawo za podejście ;) cenie w ludziach taki optymizm mimo wszystko :*

Powiem wam dziewczyny, że ja zrobiłam betę na tydzień przed terminem@. I wyszło 0,100. To się podlamalam bo pomimo,ze to była pierwsza ciąża i nie miałam porównania to czułam się inaczej, dziwnie. Pojechałam z mężem w góry wróciliśmy po 5 dniach i dzień przed okresem czyli 6 dni po becie poszłam na następną bo ciągle dziwnie się czułam ukłucia w jajnikach chroniczne zmęczenie i beta wyszła prawie 500. O jakie było moje zdziwienie! Dlatego trzeba wierzyć do końca i się tego trzymać. U mnie początkowo dwa groszki a później jeden wchłonął drugiego. W rodzinie prawie same bliźniaki w tym mój mąż i mój tata. Teraz mam cudownego syna a z drugim niby nie będzie łatwo bo się dzisiaj dowiedziałam ,że cesarka była szybko przeprowadzona i amm ubytek w macicy. I to poronienie biochemiczne mogli wynikać z zagniezdzenia się zarodka w tym ubytku. Ale ja jestem wieczna optymistką i wierzę w cuda! 13 jak okres nie przyjdzie jad na betę.! Aha i u mnie przy pierwszym dziecku jak zaszlam to mądry lekarz z Krakowa sugerował usunięcie,bo jestem po operacji serca i mam padaczkę i straszył mnie ,że z tego nic dobrego nie będzie.... Echh a dzisiaj zdrowy kochany synek.
Jesteś wspaniałą optymistką! Uda się na pewno a może nawet bliźniaki :D trzymam kciuki! Ja bym w sumie chciała bliźniaki, bo inaczej nigdy na czwarte świadomie się nie zdecyduje ;-) ;)

Dziewczyny chyba zaraz mi piersi eksploduja...bola jak diabli...w pt planowa @...
Mnie też tak okropnie bolały.. :dry: jest szansa że @ nie przyjdzie?

Testowałam z rana niestety jedna krecha drugiej nie widać 11go mam wizytę to się dowiem o co kaman z taka krótka @ a tym czasem zaczynam starania od nowa to ta przyjemniejsza cześć i do pracy rodacy 8-);)
No to trzymam kciuki za kolejne starania! :D

Współczuję bardzo! Znam ten stan aż za dobrze :p

No niby tak ale tak czy inaczej trzeba wstawac nawet jak sie nie budzi jak twoja i wybudzac na karmienie [emoji14] moj tez szybko przesypial noce.
Az mi sie przypomnialo jak mlody mial moze z 5msc i miał katar [emoji849] boszz co to sie wtedy działo [emoji849]
A teraz to juz chyba sie tak przyzwyczailam do wygody [emoji14] o 19 czytanie bajki buzi przytulas i zasypia sam no i wstaje dopiero 8-9(albo jak dzis 6[emoji14])
Złote dziecko! ❤️ Moje do czwartego roku życia nie spały porządnie :crazy:

Ja dalej okresu nie mam ale czuje że dziś już przyjdzie
Oby nie! :happy2:

Ja wczoraj odwiozlam matkę na samolot i wreszcie mam spokój, strasznie mi działa na nerwy :crazy::crazy:
Teraz siedzę w pracy i piję kawę.

U nas to samo pierwszy miesiąc wybudzalam na jedzenie i do tej pory wysypiam się lepiej niż przez całe życie wstając najpierw do szkoły a potem do pracy [emoji14]

reklama
U nas na szczęście też większość nocy przespanych. Czasem jedna pobudka się zdarza. Ale rano wstaje wcześniej. Między 5 a 7 głównie. Jedynie na wakacjach potrafiła spać do 9. Czasem tęsknię za tymi czasami gdy się w weekend do 10 pospalo :) Nawet jakoś funkcjonuje dziś. Myślałam że będzie gorzej a dopiero jedna kawę wypiłam. Ale wieczorem pewnie padne szybko. Mąż nie będzie zadowolony :)

Do góry