reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Ja jeszcze dwa cykle na clo i odpuszczam ,zaczynam sie juz irytowac tymi staraniami,clo mialo byc ostatnia deska ratunku,jak to juz nie pomoze to trudno,moze samo z siebie naturalnie sie uda, moze nie jest mi dane drugie dziecko,moze tak ma byc...

reklama
Witam się po weekendzie.
Jak zwykle nie jestem w stanie nadrobić :D

Ja po seksie nigdy nie mam siły i zasypiam w ciągu sekundy :D

Ehh u nas ten sam problem. Na szczęście np. moi rodzice życzą nam bobaska, ale w taki dobry, troskliwy sposób, bo wiedzą, ile już przeszliśmy więc to jest życzenie w kategorii spełnienia naszych marzeń a nie zaspokojenia ich chęci bycia dziadkami.
Wiem, że to strasznie ciężkie, ale nie wolno się załamywać. Dla nas to będą trzecie szczęścia bez fasolki, brzuszka lub dzieciaczka, ale trzeba w nich znaleźć coś miłego. Nie możemy ograniczać swojego szczęścia tylko do tego, że nie jesteśmy jeszcze mamami.

Może jest zmęczony staraniami? My odpuściliśmy kontrolę cyklu i owulacji, bo właśnie zaczynało się robić mechanicznie. Zamiast przyjemnością, stało się to jakimś takim nawet niezbyt przyjemnym obowiązkiem. Chwilowo doszło do tego, że żadne z nas nie miało ochoty na seks nawet przez tydzień. Spadł też bardzo poziom czułości między nami. Odkąd mieszkamy razem, nie ma wieczoru bez przytulania, czułych gestów i całusów. Wtedy wieczory były takie bardzo zimne, bez czułości. I w tym momencie stwierdziliśmy, że to nie jest dobra droga.
"Dzieci rodzą się z miłości, a nie z planowania" i tego się trzymamy. Nasza miłość jest tu najważniejsza ze wszystkiego, bo jeśli się nie uda i dzieciaczka nie będzie, to ona z nami zostanie na zawsze.
Gdyby dzieci rodzily się z miłości juz dawno kazda z Nas by miala dzidziusia[emoji8]
A niestety tak nie jest. Owszem, uczucie jest wazne. Nawet bardzo ważne. Ale życie pisze rozne scenariusze i czasami zwyczajnie rzuca Nam klody pod nogi. Pojawiaja sie problemy zdrowotne itp. I niestety ale w takich przypadkach nawet wielka miłość nie pomoże. Czy Nam Nasza miłość pomogła poprawic wyniki męża? Nie...więc do takich rzeczy trzeba podejść z przymrużeniem oka[emoji6]
Bo nie w kazdym przypadku takie powiedzenie sie sprawdzi[emoji4]

Ja jeszcze dwa cykle na clo i odpuszczam ,zaczynam sie juz irytowac tymi staraniami,clo mialo byc ostatnia deska ratunku,jak to juz nie pomoze to trudno,moze samo z siebie naturalnie sie uda, moze nie jest mi dane drugie dziecko,moze tak ma byc...
Ja kiedys wyczytalam ze dziewczynom sie udalo dopiero po odstawieniu clo, a nie w czasie Jego brania[emoji4]

A moja przyjaciółka dzisiaj z nią rozmawiałam zaszła w dni nieplodne i kochała się codziennie nawet dwa razy i w ciąży [emoji846] urodziła teraz w listopadzie :) więc jak mówiła nie ma reguły:) 28.02 miała okres a 15 .02 była w ciąży:)

mało możliwe [emoji23]
No Chyba, że chodziło Ci o 15.03 ?

No i pewnie płodne jej się przesunely :) nie lubię takich historii " miałam nieplodne i zaszlam " [emoji1787]

Ciekawa jestem tego clo bo my w styczniu mamy sprawidzic nasienie męża czy jest poprawa i mamy właśnie działać na stymulacji clo i zastrzyki wiec zobaczymy....

Witam po weekendzie :)
My byliśmy u moich rodziców można powiedzieć że odpoczęłam od swojego dziecka bo dziadki stęsknione za wnuczkiem nie odstępowali go na krok. Więc w sobotę kino byliśmy na planecie singli 2 i muszę aż obejrzeć 1 bo na prawdę śmieszna komedia. Wczoraj za to kupiłam sobie kurtkę zimową i dwa super swetry zimowe wydałam miliony ale co tam... No i dzisiaj wróciliśmy do domu o 14 mój mąż poszedł właśnie do pracy a ja czekam aż młody wstanie i będziemy się bawić do wieczora ;)
Jutro idę sprawdzić te moje nieszczęsne TSH i znowu będę czekać na wyniki długo za dlugo do wieczora ;)

reklama
Do góry