reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Ten caly Black Friday jest tylko po to aby niepotrzebnie kase wydać na rzeczy, ktore w sumie nie sa Nam potrzebne[emoji43][emoji23]
Dlatego ja ide tylko do Rossmanna i spożywczego[emoji38] taki bede miala black friday[emoji38]
Racja :) niby promocje a ja zawsze szłam na zakupy dzień później i jeszcze lepiej korzystałam:) to tylko marketing :)

reklama
Ale u Nas w Polsce te promocje to pikus w porownaniu z promocjami jakie sa za granicą. U Nas moze maksymalnie rzeczy poprzeceniają o 50%, gdzie za granicą promocje sięgają nawet 90%![emoji16]
A ludzie u Nas korzystają bo naiwnie mysla ze zrobią interes życia korzystając z tych marnych promocji[emoji38]

Tylko ze u nas dwa dni przed przecena podniosą o 60 % ceny i robią promocje z tej wyższej w rezultacie sprzedając po norlamnej no ale kobieta zobaczy 60% przecena to już nie ważna reszta :D:D:D

Ja sama lubie promocje. Ale korzystam z Nich rozsadnie.
Uwielbiam promocje sezonowe. Czyli buty zimowe, kurtki kupuję zazwyczaj po zimie, gdy kozaki ze 150 zl przecenione sa nawet na 50 zl. I w ten sposob mam buty na przyszly sezon zimowy za grosze. Lubię tez promocje na chemię do domu. Zawsze kupuje wiecej proszków, płynów do ubran gdy sa przecenione i mam zapas na kilka miesięcy[emoji106]

Uwielbiam promocje sezonowe. Czyli buty zimowe, kurtki kupuję zazwyczaj po zimie, gdy kozaki ze 150 zl przecenione sa nawet na 50 zl. I w ten sposob mam buty na przyszly sezon zimowy za grosze. Lubię tez promocje na chemię do domu. Zawsze kupuje wiecej proszków, płynów do ubran gdy sa przecenione i mam zapas na kilka miesięcy[emoji106]
Ja mieszkając w Anglii naprawdę dziwilam się na poczatku skąd ludzie mają na np. firmowe buty Nike itp ale tam naprawdę można w normalny dzień kupić buty za 20 funtów czyli te 100 zł gdzie w Polsce identyczne kosztują 400 zł i na dodatek jakie tam są zarobki że naprawdę na większość cię stać:) jak ja pierwszy raz po pierwszej wypłacie wpadłam do Primarka to nie martwiłam się czy kupić czy nie kupić bo za tydzień była druga wypłata. A tutaj szczerze czekasz na te promocje bo rachunki jedzenie itd. Polska rzeczywistość :)

Ja robie takie same zapasy ;P przewaznie w rosmanie jak jest 2+2 to robię zapasy szamponów żeli pod prysznic past do zębów ;P
Tak samo robię zapasy pieluch chusteczek więc moje mieszkanie to w zasadzie taki mini magazyn ;P

Ale u Nas w Polsce te promocje to pikus w porownaniu z promocjami jakie sa za granicą. U Nas moze maksymalnie rzeczy poprzeceniają o 50%, gdzie za granicą promocje sięgają nawet 90%![emoji16]
A ludzie u Nas korzystają bo naiwnie mysla ze zrobią interes życia korzystając z tych marnych promocji[emoji38]
W smyku np niby jest ta promocja... A raczej oszustwo [emoji16] wyższa cena skreslona, a zostawiona taka jak zawsze [emoji38] no to faktycznie, nic tylko kupować [emoji39]

No z Polskimi zarobkami to ciężko aby moc godnie żyć. No chyba ze ktoś jest na wysokim stanowisku.
U Nas mąż zarabia na tyle aby Nas utrzymać, i jeszcze pare groszy udaje sie Nam odłożyć. Ale niestety nie mozemy sobie pozwolic na zakupy ubrań, czy butów co miesiąc w takich normalnych sklepach. Ja dla siebie kupuje ubrania w ciuchu, i naprawdę kupuje super ciuchy za grosze. I moge sobie w ten sposob pozwolic na takie zakupy kilka razy w miesiącu. Dla meza kupujemy w sieciowkach, bo dla Niego ciezko cos w ciuchu znaleźć. Buty tez staramy sie kupować przy wiekszych promocjach. I w ten sposob udaje sie Nam trochę zaoszczędzić.
Mam nadzieje ze mi od Nowego Roku uda sie znaleźć jakąś pracę.

reklama
W smyku np niby jest ta promocja... A raczej oszustwo [emoji16] wyższa cena skreslona, a zostawiona taka jak zawsze [emoji38] no to faktycznie, nic tylko kupować [emoji39]
U nich zabawki to kosztują miliony monet zawsze ;P ale za to potrafią mieć dobre promocje na ubrania ja większość rzeczy mam od nich i jakoś je lubię trafiam zawsze dobrze :)

Do góry