reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Właśnie niereguralne :( z wyliczeń najkrótszy dzień cyklu 26 a najdłuższy 35 czyli :26-20=5 a 35-11=24 ( z ostarnich 12 miesiecy). Dni płodne między 5 dc a 24 dc. Ostatni okres spóźnił się w sumie 4 dni więc 14 .11.2018 a zakończył 18.11.2018 . Czy gdy wspolzylam dzisiaj 19.11 z mężem 6dc to jest możliwość zajścia w ciążę. Z góry dziękuję :)

reklama
Właśnie niereguralne :( z wyliczeń najkrótszy dzień cyklu 26 a najdłuższy 35 czyli :26-20=5 a 35-11=24 ( z ostarnich 12 miesiecy). Dni płodne między 5 dc a 24 dc. Ostatni okres spóźnił się w sumie 4 dni więc 14 .11.2018 a zakończył 18.11.2018 . Czy gdy wspolzylam dzisiaj 19.11 z mężem 6dc to jest możliwość zajścia w ciążę. Z góry dziękuję :)
No raczej nie hehe ;)

To w moim przypadku kiedy najlepiej planować ? :) jeżeli przy obliczeniach 5dc to już dzień płodny w moim przypadku a dzisiaj jest 6dc . Już się poglubilam :(
Przykładowo jeśli masz cykl 28 dni to mniej więcej owulacja przypada w środku cyklu a dni płodne są od 10dc do 18 według tego co piszesz i tak wyliczyć można sobie jakbyś miałaś co miesiąc regularny cykl jak w zegarku ale skoro masz różne to tak samo dni płodne masz w roznym czasie. Może kup sobie testy owulacyjne one nie powiedzą na 100% czy ta owulacja jest ale pokażą Ci kiedy bardziej możesz się jej spodziewać :)

Przykładowo jeśli masz cykl 28 dni to mniej więcej owulacja przypada w środku cyklu a dni płodne są od 10dc do 18 według tego co piszesz i tak wyliczyć można sobie jakbyś miałaś co miesiąc regularny cykl jak w zegarku ale skoro masz różne to tak samo dni płodne masz w roznym czasie. Może kup sobie testy owulacyjne one nie powiedzą na 100% czy ta owulacja jest ale pokażą Ci kiedy bardziej możesz się jej spodziewać :)
Próbowałam i jest bardzo ciężko trafić . A jest jakaś zasada przy niereguralnym cyklu . Bo jedynie z tymi wyliczeniami co wyżej opisałam to znalazłam. Chyba najlepszy sposób to codzienny sex hehe:)

Próbowałam i jest bardzo ciężko trafić . A jest jakaś zasada przy niereguralnym cyklu . Bo jedynie z tymi wyliczeniami co wyżej opisałam to znalazłam. Chyba najlepszy sposób to codzienny sex hehe:)
To może rób testy owulacyjne codziennie skoro tak ciężko trafić. Kup sobie na allegro tanio wychodzi a sex co drugi dzień ponoc polecany ;)

reklama
Do góry