reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Właśnie poszłam do ubikacji bo poczułam jak coś ze.mnie pocieklo już nawet pomyślałam że okres wcześniej przyszedł bo dzisiaj 24dc do tego wczoraj mnie lekko podbrzusze ćmilo patrzę a tam typowo płodny śluz rozciągliwy na kilometr. Nic z tego nie rozumiem.
To dzialaj :) moze masz 2 razy owulacje - tak sie podobno zdarza

reklama
Jak jest u Was z prezentami np na Mikołaja lub pod choinkę od mężów? Dajecie im cos a Oni Wam?
Bo u Nas juz od kilku lat robimy tak, ze oboje z racji Świąt kupujemy sobie to co chcemy, a czego byśmy nie kupili na codzień bo np juz to mamy lub jest za drogie itp. I tego roku ja sobie kupię dawno upatrzoną torebkę, pomimo ze mam ich dużo, a mąż chce kolejną parę oryginalnych adidasow pomimo ze tez ma już kilka par[emoji6] Zdecydowaliśmy ze sami będziemy sobie coś kupować, bo nie zawsze prezenty niespodzianki się podobały[emoji38]
Moja kolezanka byla w szoku jak sie zapytala co ja kupuje mezowi na Święta i uslyszala ode mnie ze nic bo sam sobie kupuje[emoji38][emoji16] my chyba juz po prostu wyroslismy z dawania sobie prezentow.
A jak jest u Was?
My też tak robiliśmy... :) Ale w tym roku stwierdzilismy, że chcemy prezent - niespodziankę [emoji2] oczywiście nie mam pomysłu [emoji23]

Na 9 msc ? [emoji16] ja w ciąży miałam meeeega ochotę. A mój mąż chwile po ciąży. Już jak wróciłam po cc do domu to od razu wygłodniały się na mnie patrzył [emoji23]
Hahahaha moj sie smieje ze sie boi ze dziecko bedzie patrzec [emoji14] no ale jak go masą przygniote to niewiele bedzie miał do gadania [emoji6][emoji14][emoji12][emoji13]

Jak jest u Was z prezentami np na Mikołaja lub pod choinkę od mężów? Dajecie im cos a Oni Wam?
Bo u Nas juz od kilku lat robimy tak, ze oboje z racji Świąt kupujemy sobie to co chcemy, a czego byśmy nie kupili na codzień bo np juz to mamy lub jest za drogie itp. I tego roku ja sobie kupię dawno upatrzoną torebkę, pomimo ze mam ich dużo, a mąż chce kolejną parę oryginalnych adidasow pomimo ze tez ma już kilka par[emoji6] Zdecydowaliśmy ze sami będziemy sobie coś kupować, bo nie zawsze prezenty niespodzianki się podobały[emoji38]
Moja kolezanka byla w szoku jak sie zapytala co ja kupuje mezowi na Święta i uslyszala ode mnie ze nic bo sam sobie kupuje[emoji38][emoji16] my chyba juz po prostu wyroslismy z dawania sobie prezentow.
A jak jest u Was?
My sobie nawzajem kupujemy. Znamy sie na tyle dobrze ze nie ma problemow z zakupem. Ogolnie tylko wprowadzony mamy zakaz biżuterii i ubrań. Bo ja sie tylko w Van Graffie ubieram. I tylko to co musze bo nie lubie zakupów ogolnie [emoji14] a i bizuterii nie zmieniam bo sie przywiazuje do posiadanej. Jak juz to sa to zakupy codzienne. Święta to inny przekaz :)

No ja właśnie też tak się zastanawiałam czy któreś z nas nie jest bezpłodne , bo jesteśmy ponad 6lat i w ciągu tego czasu ja przez rok stosowałam plastry anty tylko a tak ciągle bez zabezpieczeń , przerywany, bez gumek i żadnej wpadki - a jego siostra odkąd jesteśmy razem doszło jej 3 dzieci a nam żadne :szok:

No i nie wiem co jest na rzeczy, w sumie nasienie wyszło ok poza tymi bakteriami a u mnie też z USG i z badań nie wynikła bezpłodność , wiec nie wiem jak to działa .
Jak kiedyś nie chciałam dziecka, chciałam zdobywać doświadczenie i pracować to nic się nie wydarzyło a teraz jak chcę i jestem gotowa to też nic nie wynika :/
A też nie chce się nakręcać niepotrzebnie, testować i wyczekiwać bo to nie sprzyja - dlatego jakiś czas nie byłam na forum i już ciężko było nadrobić Was, ale i zmieniłam pracę w której mam pełno dodatkowych obowiązków i nie miałam kompletnie czasu :/
My stosujemy stosunek przerywany od wielu lat i nie wpadlam,dopiero od dwoch lat do konca.Moj nie rozumie jak mozna sie nie kontrolowac przy przerywanym i jak z tego sa wpadki...no my nie mielismy wpadki przy takiej metodzie...niestety teraz se mysle

reklama
A jak jest u Was?
Ja nie lubie jak ktos mi daje prezenty bo przewaznie jest to cos co mi sie nie podoba i ciezko mi sie cieszyc wtedy,wole ja dawac. W zeszlym roku mielismy z mezem kuoic sobie cos do okreslonej sumy

Do góry