reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Praca dobrze robi na głowę przynajmniej masz czym ja zająć :)

To fakt głowa zajęta bardzo, ale mimo wszystko gdzieś świta lampeczka z tyłu głowy w wolnej chwili , że już lata lecą do przodu , większość dookoła w moim wieku mają dziecko albo więcej niż jedno ... no ale cóż - widocznie tak ma być i zajdę w odpowiednim czasie dla nas :D

reklama
Jak jest u Was z prezentami np na Mikołaja lub pod choinkę od mężów? Dajecie im cos a Oni Wam?
Bo u Nas juz od kilku lat robimy tak, ze oboje z racji Świąt kupujemy sobie to co chcemy, a czego byśmy nie kupili na codzień bo np juz to mamy lub jest za drogie itp. I tego roku ja sobie kupię dawno upatrzoną torebkę, pomimo ze mam ich dużo, a mąż chce kolejną parę oryginalnych adidasow pomimo ze tez ma już kilka par[emoji6] Zdecydowaliśmy ze sami będziemy sobie coś kupować, bo nie zawsze prezenty niespodzianki się podobały[emoji38]
Moja kolezanka byla w szoku jak sie zapytala co ja kupuje mezowi na Święta i uslyszala ode mnie ze nic bo sam sobie kupuje[emoji38][emoji16] my chyba juz po prostu wyroslismy z dawania sobie prezentow.
A jak jest u Was?

No u nas też wcześniej kupowaliśmy sobie coś i niespodzianka była - ale tak jak u Was czasami się nie podobało i było marudzenie , więc pytamy się co chcemy i sobie kupujemy to co druga osoba chce ;)
Ostatnio na zakupach mój tż pyta się mnie co chce pod choinkę a ja , że to samo co on :D (miałam na myśli dzidziusia w drodze) a on nie skumał tego i mówi , że jak mogę chcieć to co on jak on sam nie wie co chce dostać :-D:-D:-D

Jak jest u Was z prezentami np na Mikołaja lub pod choinkę od mężów? Dajecie im cos a Oni Wam?
Bo u Nas juz od kilku lat robimy tak, ze oboje z racji Świąt kupujemy sobie to co chcemy, a czego byśmy nie kupili na codzień bo np juz to mamy lub jest za drogie itp. I tego roku ja sobie kupię dawno upatrzoną torebkę, pomimo ze mam ich dużo, a mąż chce kolejną parę oryginalnych adidasow pomimo ze tez ma już kilka par[emoji6] Zdecydowaliśmy ze sami będziemy sobie coś kupować, bo nie zawsze prezenty niespodzianki się podobały[emoji38]
Moja kolezanka byla w szoku jak sie zapytala co ja kupuje mezowi na Święta i uslyszala ode mnie ze nic bo sam sobie kupuje[emoji38][emoji16] my chyba juz po prostu wyroslismy z dawania sobie prezentow.
A jak jest u Was?
U nas jest tak samo uważam że jesteśmy za starzy na prezenty plus nie zawsze trafi się w gust a jak już wydać więcej kasy to lepiej na coś konkretnego. Poza tym ja sama nie wiem co bym sobie kupiła ani mężowi ;P ale niestety moja teściowa jej siostra i córka mają taką manie kupowania prezentów co mnie mega irytuje bo ja nie wiem co im kupić a od nich dostaje zawsze coś co się kurzy i potem wywalam :D

U nas jest tak samo uważam że jesteśmy za starzy na prezenty plus nie zawsze trafi się w gust a jak już wydać więcej kasy to lepiej na coś konkretnego. Poza tym ja sama nie wiem co bym sobie kupiła ani mężowi ;P ale niestety moja teściowa jej siostra i córka mają taką manie kupowania prezentów co mnie mega irytuje bo ja nie wiem co im kupić a od nich dostaje zawsze coś co się kurzy i potem wywalam :D
Ja bym im kupowala to samo co one Tobie[emoji5] cos, co by sie tylko kurzylo i po problemie[emoji5]
Czemu Ty masz myslec co im kupic gdy one kupują cos na odpierdziel?[emoji12]

A jak jest u Was?
U mnie jest tak, ze mój mąż urodziny i imieniny w grudniu [emoji1787] a jego i tak nigdy nie ma bo jest w delegacji i przyjeżdża kilka dni przed Wigilią to dostaje jeden duży prezent z racji tych trzech okazji [emoji4] ale w tym roku kupilam mu juz prezent na urodziny i dam mu do jak przyjedzie teraz[emoji16] a pod choinkę dostanie perfumy bo mowil, ze jest na kupnie [emoji23] i ogólnie rzecz biorąc ustalamy co roku z rodziną czy robimy w danym roku prezentowaną gwiazdkę czy też nie. W tamtym roku nie było prezentów, a w tym będą.

W ogole to rok temu mój mąż mnie zaskoczył bo mi powiedział ze 4 dni przed wigilia że ma dla mnie prezent.... No a ja nie dość że byłam uwiązana z dzieckiem nie miałam jak chodzić po sklepach to bałam się że przez neta mi nie przyjdzie do Wigilii.. a w ten sam dzień szedł na wigilię pracownicza i on kupował prezent kierownikowi więc jak był w ubikacji to szybko poleciałam zobaczyłam co wybral ( były to perfumy ) i zamówiłam mu te same akurat szybko doszły i jakie bylo jego zdziwienie że on kupił takie same kierownikowi i ja wybrałam te same i ta mina szczęśliwego dziecka ;D ja myślałam że się posikam ze śmiechu ;0

Wyobraziłam sobie Ciebie jak gubisz te pomidory w pędzie po tą książkę ;P no mnie przed okresem wkurza dosłownie wszystko a najbardziej mój mąż który mam wrażenie że wtedy nawet oddycha za głośno ;P ja dzisiaj zaszłam do dwoch biedronek i wszędzie pustki nawet zauważyłam że te ślodziakii już ostatki. Ja mam dwa trzeci do odbioru plus naklejki na książkę której nigdzie nie ma ;P a wszystko zasługa siostry teściowej ona jak idzie na zakupy raz w tyg to potrafi ponad 20 naklejek za jednym razem mieć. A mój młody to ma gdzieś te pluszaki w zasadzie ma gdzieś wszystkie zabawki ;0
My już mamy 3 slodziaki... I 2 cale albumy :) Jak odbiorę to chyba po rodzinie porozdaje, bo młoda też nie bardzo zainteresowana nimi [emoji14] i tylko miejsce zajmuja...

Właśnie poszłam do ubikacji bo poczułam jak coś ze.mnie pocieklo już nawet pomyślałam że okres wcześniej przyszedł bo dzisiaj 24dc do tego wczoraj mnie lekko podbrzusze ćmilo patrzę a tam typowo płodny śluz rozciągliwy na kilometr. Nic z tego nie rozumiem.

reklama
Właśnie poszłam do ubikacji bo poczułam jak coś ze.mnie pocieklo już nawet pomyślałam że okres wcześniej przyszedł bo dzisiaj 24dc do tego wczoraj mnie lekko podbrzusze ćmilo patrzę a tam typowo płodny śluz rozciągliwy na kilometr. Nic z tego nie rozumiem.
U mnie dzis 27dc, wczoraj aplikowalam sobie Iladian dowcipnie i tez mialam rozciagliwy sluz[emoji19]

Do góry