reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

No to kciuki za pęknięcie!

A odnośnie usuwania ósemek. Jak to jest ze staraniami i prześwietleniem? Bo coś kojarzę, że po prześwietleniu leiej by było się nie starać jakiś czas? Ja też mam jedną ósemkę do usunięcia, miałam iść we wrześniu ale nie dałam rady. No i nie chcę iść w drugiej fazie cyklu ze względu na prześwietlenie. Może lekarz skorzysta ze zdjęcia które już jest w gabiniecie, tylko,że to stare zdjęcie i obawiam się, że będzie chciał jednak ponownie zrobić.
O przeciwskazaniach przy staraniach po przestwietleniu nie slyszalam. Jedynie ze kobiety w ciazy lub podejrzewajace ciaze powinny go unikac. Ale z drugiej strony gdzies czytałam ze bez problemu nawet w ciazy mozna robic rtg zebow bo jama ustna jest na tyle daleko od brzucha ze jest bezpiecznie.

reklama
No to kciuki za pęknięcie!

A odnośnie usuwania ósemek. Jak to jest ze staraniami i prześwietleniem? Bo coś kojarzę, że po prześwietleniu leiej by było się nie starać jakiś czas? Ja też mam jedną ósemkę do usunięcia, miałam iść we wrześniu ale nie dałam rady. No i nie chcę iść w drugiej fazie cyklu ze względu na prześwietlenie. Może lekarz skorzysta ze zdjęcia które już jest w gabiniecie, tylko,że to stare zdjęcie i obawiam się, że będzie chciał jednak ponownie zrobić.
Przeswietlenie chyba można raz na rok na nfz [emoji848] coś mi tak świta
Ja miałam stare zdjęcie, jakoś 3 miesiące miało zanim poszłam wyrwać :)

O przeciwskazaniach przy staraniach po przestwietleniu nie slyszalam. Jedynie ze kobiety w ciazy lub podejrzewajace ciaze powinny go unikac. Ale z drugiej strony gdzies czytałam ze bez problemu nawet w ciazy mozna robic rtg zebow bo jama ustna jest na tyle daleko od brzucha ze jest bezpiecznie.

Ja słyszałam, ze w druiej fazie cyklu przy staraniach powinno się unikać prześwietleń ale też coś mi się obiło o uszy, że po prześwietleniu lepiej się nie starać ale może to jakaś głupota.

Przeswietlenie chyba można raz na rok na nfz [emoji848] coś mi tak świta
Ja miałam stare zdjęcie, jakoś 3 miesiące miało zanim poszłam wyrwać :)

Ja idę prywatnie, chodzi mi o to, że w tym gabinecie do którego chodzę są moje zdjęcia ale grubo sprzed roku. Dentystka leczyła mnie używajac tych zdjęć jeszcze w sierpniuale teraz idę do chirurga i mam wątpiwości czy nie będzie chciał nowego zdjęcia zrobić. Tym bardziej, że to nie jest panorama tylko chyba 4 zdjęcia każdej częsci szczęki.

reklama
A to Twój pierwszy dzidziuś ma być? Miałaś jakieś objawy? Przepraszam, bo pewnie już o tym pisałaś, ale nie przebrnę przez tyle stron[emoji6]
Mam już córkę. W lutym będzie miała 2 lata. Wiesz co z objawów to tylko duży spadek energii w zeszłym tygodniu i takie uczucie jakbym miała gorączkę (a nie miałam). Do tej pory w sumie jestem senna i doszły pobolewania i ciągnięcia podbrzusza. Czasem mi niedobrze ale możliwe że to od duphastonu.

Do góry