reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

No to kciuki za pęknięcie!

A odnośnie usuwania ósemek. Jak to jest ze staraniami i prześwietleniem? Bo coś kojarzę, że po prześwietleniu leiej by było się nie starać jakiś czas? Ja też mam jedną ósemkę do usunięcia, miałam iść we wrześniu ale nie dałam rady. No i nie chcę iść w drugiej fazie cyklu ze względu na prześwietlenie. Może lekarz skorzysta ze zdjęcia które już jest w gabiniecie, tylko,że to stare zdjęcie i obawiam się, że będzie chciał jednak ponownie zrobić.
O przeciwskazaniach przy staraniach po przestwietleniu nie slyszalam. Jedynie ze kobiety w ciazy lub podejrzewajace ciaze powinny go unikac. Ale z drugiej strony gdzies czytałam ze bez problemu nawet w ciazy mozna robic rtg zebow bo jama ustna jest na tyle daleko od brzucha ze jest bezpiecznie.

reklama
No to kciuki za pęknięcie!

A odnośnie usuwania ósemek. Jak to jest ze staraniami i prześwietleniem? Bo coś kojarzę, że po prześwietleniu leiej by było się nie starać jakiś czas? Ja też mam jedną ósemkę do usunięcia, miałam iść we wrześniu ale nie dałam rady. No i nie chcę iść w drugiej fazie cyklu ze względu na prześwietlenie. Może lekarz skorzysta ze zdjęcia które już jest w gabiniecie, tylko,że to stare zdjęcie i obawiam się, że będzie chciał jednak ponownie zrobić.
Przeswietlenie chyba można raz na rok na nfz [emoji848] coś mi tak świta
Ja miałam stare zdjęcie, jakoś 3 miesiące miało zanim poszłam wyrwać :)

O przeciwskazaniach przy staraniach po przestwietleniu nie slyszalam. Jedynie ze kobiety w ciazy lub podejrzewajace ciaze powinny go unikac. Ale z drugiej strony gdzies czytałam ze bez problemu nawet w ciazy mozna robic rtg zebow bo jama ustna jest na tyle daleko od brzucha ze jest bezpiecznie.

Ja słyszałam, ze w druiej fazie cyklu przy staraniach powinno się unikać prześwietleń ale też coś mi się obiło o uszy, że po prześwietleniu lepiej się nie starać ale może to jakaś głupota.

Przeswietlenie chyba można raz na rok na nfz [emoji848] coś mi tak świta
Ja miałam stare zdjęcie, jakoś 3 miesiące miało zanim poszłam wyrwać :)

Ja idę prywatnie, chodzi mi o to, że w tym gabinecie do którego chodzę są moje zdjęcia ale grubo sprzed roku. Dentystka leczyła mnie używajac tych zdjęć jeszcze w sierpniuale teraz idę do chirurga i mam wątpiwości czy nie będzie chciał nowego zdjęcia zrobić. Tym bardziej, że to nie jest panorama tylko chyba 4 zdjęcia każdej częsci szczęki.

reklama
A to Twój pierwszy dzidziuś ma być? Miałaś jakieś objawy? Przepraszam, bo pewnie już o tym pisałaś, ale nie przebrnę przez tyle stron[emoji6]
Mam już córkę. W lutym będzie miała 2 lata. Wiesz co z objawów to tylko duży spadek energii w zeszłym tygodniu i takie uczucie jakbym miała gorączkę (a nie miałam). Do tej pory w sumie jestem senna i doszły pobolewania i ciągnięcia podbrzusza. Czasem mi niedobrze ale możliwe że to od duphastonu.

Do góry