U nas tradycja z mojego domu przeszła na mój dom rano w mikajki dziecko znajduje u siebie w łóżku prezent bo Mikołaj w nocy zostawiłDzisiejszej nocy też nie mogłam spać... zasnęłam dopiero o 3 w nocy:/ Ale prezent na Mikołaja już zamówiłam [emoji2]
Jak dajecie prezenty dzieciom?
Wymyśliłam, że mąż przebierze się za Mikołaja [emoji2][emoji39][emoji23]
reklama
Misty29
Fanka BB :)
Życzę Ci aby ten sen się zrealizowałJa miałam dziś super sen - że byłam w ciąży z córeczka [emoji166][emoji177]
buterrfly
Hej dziewczyny
Mi się dzisiaj bardzo dobrze spało , a z racji , że dziś wolne wstałam przed 10.. Pierwszy raz od nie pamiętnych czasów, ja z tych raczej co niepotrafią się wylegiwać [emoji14]
U mnie w domu to prezenty pod choinke chowa się przed kolacją i po kolacji jak wszyscy zjedzą dostaje się swój prezent... A na Mikołaja dzieci jakiś drobny prezent znajdują w łóżku
Mi się dzisiaj bardzo dobrze spało , a z racji , że dziś wolne wstałam przed 10.. Pierwszy raz od nie pamiętnych czasów, ja z tych raczej co niepotrafią się wylegiwać [emoji14]
U mnie w domu to prezenty pod choinke chowa się przed kolacją i po kolacji jak wszyscy zjedzą dostaje się swój prezent... A na Mikołaja dzieci jakiś drobny prezent znajdują w łóżku
Martkaaa5
Mój syn bardzo długo wierzył w św Mikołaja zawsze jakoś go tak zakreciliśmy że prezent był i będąc w pierwszej klasie wrócił ze szkoły taki zdenerwowany i mówi Mamuś a Krystian powiedział że to rodzice dają dzieciom pieniążki za ząbki (zawsze mu pod poduszkę za mleczaka wkładalismy pieniążki że to aniołki przyniosły) no i ja sobie myślę trzeba mu powiedzieć bo zaraz dzieci zaczną się z niego śmiać i mówię mu ze tak że rodzice tak robią żeby dzieciom było przyjemnie i takie tam a on się patrzy na mnie takie wzrokiem i nagle mówi i co może mi powiesz ze św. Mikołaja też nie ma o rany mówię wam jak to śmiesznie brzmiało ale jemu cały świta wtedy runął
Kurczę też się obawiam kiedy mój syn przyjdzie do mnie z takim pytaniemMój syn bardzo długo wierzył w św Mikołaja zawsze jakoś go tak zakreciliśmy że prezent był i będąc w pierwszej klasie wrócił ze szkoły taki zdenerwowany i mówi Mamuś a Krystian powiedział że to rodzice dają dzieciom pieniążki za ząbki (zawsze mu pod poduszkę za mleczaka wkładalismy pieniążki że to aniołki przyniosły) no i ja sobie myślę trzeba mu powiedzieć bo zaraz dzieci zaczną się z niego śmiać i mówię mu ze tak że rodzice tak robią żeby dzieciom było przyjemnie i takie tam a on się patrzy na mnie takie wzrokiem i nagle mówi i co może mi powiesz ze św. Mikołaja też nie ma o rany mówię wam jak to śmiesznie brzmiało ale jemu cały świta wtedy runął
Maga_ch
Śmiejecie się ale mi świat naprawdę runął! Pamiętam jak dziś jak znalazłam prezenty i w końcu mi powiedzieli co i jak, ryczalam i ryczalam chyba ze 3 dni a miałam 8 lat!
Podobno wcześniej już coś sugerowali, ale nie przyjmowałam do wiadomości, wierzyłam strasznie w tego Mikołaja. Dlatego raczej nie będę mojemu dziecku fundować takich traum, prezenty będa na święta od rodziców, nie pozaziemskich stworzen...
Podobno wcześniej już coś sugerowali, ale nie przyjmowałam do wiadomości, wierzyłam strasznie w tego Mikołaja. Dlatego raczej nie będę mojemu dziecku fundować takich traum, prezenty będa na święta od rodziców, nie pozaziemskich stworzen...
Martkaaa5
No to jest jednak szok dla dziecka jak się dowie gdy udaje się go tak długo wkręcac jak byłam dzieckiem to wujek u nas się przebierał a że był niski to nosił takie buty jakby z obcasem i któregoś roku go rozpoznałam po butach właśnie
1
185097
Gość
Ja wierzylam w Mikołaja, we Wróżke Zębuszke ale prawda wyszla na jaw gdy poszlam do szkoly. I inne dzieci mówiły ze to nieprawda. I bylam strasznie zawiedziona tym ze mama i tata mnie oklamywali.
Ja podobnie jak Maga, raczej nie zamierzam wkręcac mojemu dziecku Mikołaja, prezenty sa od mamy, taty, dziadka, babci, cioci i innych czlonkow rodziny. I tyle. Mikolaj istnieje tylko w bajkach[emoji4]
Ja podobnie jak Maga, raczej nie zamierzam wkręcac mojemu dziecku Mikołaja, prezenty sa od mamy, taty, dziadka, babci, cioci i innych czlonkow rodziny. I tyle. Mikolaj istnieje tylko w bajkach[emoji4]
reklama
Loli05
To taki zarcik bylAle po co Ci ten tampon? Na zdrowy rozsadek On Ci w niczym nie pomoze, bo plemniki musza polecieć dalej, a tampona tez daleko nie wsadzisz, no i najważniejsze, tampon wchlonie caly zel i nic Ci po nim[emoji41]
Od tego sa aplikatory z tym zelem[emoji4] ja akurat nie mam aplikatorow bo nie bylo wiec kupilam w tubie i pomagam sobie strzykawką[emoji2]