reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Aha i ja też zaczęłam łykać mące bo jest chawalona na innych forach tak jak indyjski zen szeń. Może to śmiesznie zabrzmi ale my z mężem przed pierwszym jak teraz przed drugim nie jedliśmy drobiu. Znajomi, lekarze fora radzą nie jeść bo anytybiotyki którymi jest faszerowany zaburza owulację a i mężczyzn spowalnia nasienie.

Jej dziewczyny! Zanim dołączyłam chciałam przeczytać wszystkie posty. Ale tak szybko rozwinął się temat, że nie dalam rady. Świetne forum Ja w listopadzie skończe 28 lat. W domu mam rocznego synka. Z pierwszą ciąża nie było problemu. Jednak przyznaje,ze się bardzo przygotowywałam i na zaś kupiłam żel concive plus, brałam ponad pół roku kwas foliowy. Mieliśmy się starać rok po roku ale przelozylismy to bo ciągle coś nam wypadało( wesele, remont..) Obecnie w czerwcu zapadła decyzja o drugim i w lipcu było pierwsze podejście. Ale się jak dostałam przyspieszony i dziwny okres to poszłam do ginekologa i okazało się poronienie biochemiczne. Nie miałam pojęcia co to. Zaczęłam czytać ale ostatecznie nie chciałam się dolowac i w sierpniu normalnie na luzie podeszliśmy do sprawy. Okres powinnam dostać 14, więc nie pozostaje nic jak czekać. Pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki za każdą z osobna
Jeśli mogę zapytać to jaki był ten okres? Ja miałam taki w lipcu przepraszam za zwrot jakby z kawałkami "mięsa" bardzo obfity. Od stycznia biorę acard i mam okresy raczej bez błon a wtedy miałam taki dziwny.

Jej dziewczyny! Zanim dołączyłam chciałam przeczytać wszystkie posty. Ale tak szybko rozwinął się temat, że nie dalam rady. Świetne forum Ja w listopadzie skończe 28 lat. W domu mam rocznego synka. Z pierwszą ciąża nie było problemu. Jednak przyznaje,ze się bardzo przygotowywałam i na zaś kupiłam żel concive plus, brałam ponad pół roku kwas foliowy. Mieliśmy się starać rok po roku ale przelozylismy to bo ciągle coś nam wypadało( wesele, remont..) Obecnie w czerwcu zapadła decyzja o drugim i w lipcu było pierwsze podejście. Ale się jak dostałam przyspieszony i dziwny okres to poszłam do ginekologa i okazało się poronienie biochemiczne. Nie miałam pojęcia co to. Zaczęłam czytać ale ostatecznie nie chciałam się dolowac i w sierpniu normalnie na luzie podeszliśmy do sprawy. Okres powinnam dostać 14, więc nie pozostaje nic jak czekać. Pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki za każdą z osobna
Witaj [emoji4]
Powodzenia w staraniach [emoji4]
Przykro mi z powodu biochemicznej ale niestety tak czesto sie to zdarza a i tak pewnie większość jak nie testuje przed @ to nawet nie wie że cos sie zadzialo [emoji52]

No właśnie
Jeśli mogę zapytać to jaki był ten okres? Ja miałam taki w lipcu przepraszam za zwrot jakby z kawałkami "mięsa" bardzo obfity. Od stycznia biorę acard i mam okresy raczej bez błon a wtedy miałam taki dziwny.
Dokładnie taki że skrzepami, kawałkami a mniej krwi. Akurat ja nie musiałam nic brać bo macica sama się ładnie oczyściła, ale warto iść na kontrolę.

Witaj [emoji4]
Powodzenia w staraniach [emoji4]
Przykro mi z powodu biochemicznej ale niestety tak czesto sie to zdarza a i tak pewnie większość jak nie testuje przed @ to nawet nie wie że cos sie zadzialo [emoji52]
Masz rację . Niektóre mają zwykły okres. Inne mówią, że bardziej bolesny a jeszcze inne,ze zupełnie inny niż zawsze.

reklama
Do góry