reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
A ja mam pytanie jak z gimnazjum ale przyznam szczerze, że nie wiem. Kiedy i do kogo udaje się facet żeby zbadać nasienie i ile się czeka na takie badanie?
My robilismy w Luxmedzie. Płaciliśmy 140 zł za rozszerzone badanie (to z morfologią), podstawowe jest za 70 zł z tego co kojarzę. Ale najlepiej zrobić rozszerzone. Z własnego doświadczenia polecam od razu zrobić posiew nasienia (u Nas 40 zł). Bo jakby wyszły źle wyniki to i tak będziecie musieli posiew zrobić aby wykluczyć bakterie które mogą być odpowiedzialne za takie wyniki. My żałujemy ze od razu nie zrobiliśmy razem z badaniem nasienia. Bo to dla faceta ponowny stres z tym ze znowu musi to robić. A tak robi to raz. Poszukaj u siebie laboratoriów co robią takie badania. Niekoniecznie musi byc to od razu klinika. Na pewno Luxmedy robią (ale nie wszystkie), w Diagnostyce też robią.
Ja się naczytalam ze w klinikach czasami zaniżaja wyniki...ale ile w tym prawdy to nie wiem bo nie robiliśmy w klinice.
Nam urolog mówił ze najlepsza abstynencjia płciowa przed badaniem to 4 dni.
Wynik mieliśmy tego samego dnia co badanie.

My robilismy w Luxmedzie. Płaciliśmy 140 zł za rozszerzone badanie (to z morfologią), podstawowe jest za 70 zł z tego co kojarzę. Ale najlepiej zrobić rozszerzone. Z własnego doświadczenia polecam od razu zrobić posiew nasienia (u Nas 40 zł). Bo jakby wyszły źle wyniki to i tak będziecie musieli posiew zrobić aby wykluczyć bakterie które mogą być odpowiedzialne za takie wyniki. My żałujemy ze od razu nie zrobiliśmy razem z badaniem nasienia. Bo to dla faceta ponowny stres z tym ze znowu musi to robić. A tak robi to raz. Poszukaj u siebie laboratoriów co robią takie badania. Niekoniecznie musi byc to od razu klinika. Na pewno Luxmedy robią (ale nie wszystkie), w Diagnostyce też robią.
Ja się naczytalam ze w klinikach czasami zaniżaja wyniki...ale ile w tym prawdy to nie wiem bo nie robiliśmy w klinice.
Nam urolog mówił ze najlepsza abstynencjia płciowa przed badaniem to 4 dni.
Wynik mieliśmy tego samego dnia co badanie.
Nam urolog mówił żeby nie robić w klinikach niepłodności. Lepiej zrobić w zwykłym labie, ale tak jak Azulka mówi od razu rozszerzone z posiewem.

Nam urolog mówił żeby nie robić w klinikach niepłodności. Lepiej zrobić w zwykłym labie, ale tak jak Azulka mówi od razu rozszerzone z posiewem.
Mów jak Wam sie udalo trafić?☺ bo my miałyśmy ta sama morfologię mezow z tego co kojarzę? U Was tez był 1% prawidlowych plemnikow?

Mów jak Wam sie udalo trafić?[emoji5] bo my miałyśmy ta sama morfologię mezow z tego co kojarzę? U Was tez był 1% prawidlowych plemnikow?
Chyba Turcja nam pomogła i luz :) albo te plemniki się poprawiły bo ten fertilman brał od połowy lipca. A rzeczywiście było 1% :) tylko to u mnie wywołuje teraz stres czy to był dobry plemnik

reklama
Do góry