reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
A ja mam pytanie jak z gimnazjum ale przyznam szczerze, że nie wiem. Kiedy i do kogo udaje się facet żeby zbadać nasienie i ile się czeka na takie badanie?
My robilismy w Luxmedzie. Płaciliśmy 140 zł za rozszerzone badanie (to z morfologią), podstawowe jest za 70 zł z tego co kojarzę. Ale najlepiej zrobić rozszerzone. Z własnego doświadczenia polecam od razu zrobić posiew nasienia (u Nas 40 zł). Bo jakby wyszły źle wyniki to i tak będziecie musieli posiew zrobić aby wykluczyć bakterie które mogą być odpowiedzialne za takie wyniki. My żałujemy ze od razu nie zrobiliśmy razem z badaniem nasienia. Bo to dla faceta ponowny stres z tym ze znowu musi to robić. A tak robi to raz. Poszukaj u siebie laboratoriów co robią takie badania. Niekoniecznie musi byc to od razu klinika. Na pewno Luxmedy robią (ale nie wszystkie), w Diagnostyce też robią.
Ja się naczytalam ze w klinikach czasami zaniżaja wyniki...ale ile w tym prawdy to nie wiem bo nie robiliśmy w klinice.
Nam urolog mówił ze najlepsza abstynencjia płciowa przed badaniem to 4 dni.
Wynik mieliśmy tego samego dnia co badanie.

My robilismy w Luxmedzie. Płaciliśmy 140 zł za rozszerzone badanie (to z morfologią), podstawowe jest za 70 zł z tego co kojarzę. Ale najlepiej zrobić rozszerzone. Z własnego doświadczenia polecam od razu zrobić posiew nasienia (u Nas 40 zł). Bo jakby wyszły źle wyniki to i tak będziecie musieli posiew zrobić aby wykluczyć bakterie które mogą być odpowiedzialne za takie wyniki. My żałujemy ze od razu nie zrobiliśmy razem z badaniem nasienia. Bo to dla faceta ponowny stres z tym ze znowu musi to robić. A tak robi to raz. Poszukaj u siebie laboratoriów co robią takie badania. Niekoniecznie musi byc to od razu klinika. Na pewno Luxmedy robią (ale nie wszystkie), w Diagnostyce też robią.
Ja się naczytalam ze w klinikach czasami zaniżaja wyniki...ale ile w tym prawdy to nie wiem bo nie robiliśmy w klinice.
Nam urolog mówił ze najlepsza abstynencjia płciowa przed badaniem to 4 dni.
Wynik mieliśmy tego samego dnia co badanie.
Nam urolog mówił żeby nie robić w klinikach niepłodności. Lepiej zrobić w zwykłym labie, ale tak jak Azulka mówi od razu rozszerzone z posiewem.

Nam urolog mówił żeby nie robić w klinikach niepłodności. Lepiej zrobić w zwykłym labie, ale tak jak Azulka mówi od razu rozszerzone z posiewem.
Mów jak Wam sie udalo trafić?☺ bo my miałyśmy ta sama morfologię mezow z tego co kojarzę? U Was tez był 1% prawidlowych plemnikow?

Mów jak Wam sie udalo trafić?[emoji5] bo my miałyśmy ta sama morfologię mezow z tego co kojarzę? U Was tez był 1% prawidlowych plemnikow?
Chyba Turcja nam pomogła i luz :) albo te plemniki się poprawiły bo ten fertilman brał od połowy lipca. A rzeczywiście było 1% :) tylko to u mnie wywołuje teraz stres czy to był dobry plemnik

reklama
Do góry