reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Ufff nadrobiłam.

No i dziewczyny jeszcze polecają żel poślizgowy Conceive Plus

(Nie stusuję jeszcze)
Jeju, my go nie mogliśmy używać. Jakiś taki strasznie lepki jest (jak się zdarzy gdzieś na zewnątrz to w ogóle można się przykleić) i dla mnie niestety był nieprzyjemny, miałam wrażenie, że mnie wysusza.
Cześć wszystkim [emoji16] witam się już jako żona [emoji3]
Gratulacje! Dużo szczęścia i prezentu ślubnego w postaci małego człowieka życzę :)
Moje wyniki. Trochę zamazane bo ręka mi się trzęsie. TSH spadło z 3,16. Zastanawia mnie ft3
Dlaczego zastanawia? chyba wszystko jest w normie?

U nas działania dzieciowe pełną parą. Jutro 18dc więc badam hormony według zaleceń lekarza, w środę na USG. 4 dni temu mocno mnie bolał jajnik, na którym rosły pęcherzyki, mam nadzieję, że cierpienie przyniesie coś dobrego.

Czy w trakcie starań zmieniacie jakoś tryb życia? dietę?
Ja zarządziłam wyjścia na basen 2-3 razy w tygodniu (oboje prowadzimy dość leniwy tryb życia). Ogólnie nie jadamy jakoś niezdrowo (pomijając słodycze, tony słodyczy w moim wypadku), ale tu też troszkę zmieniłam- gotowane na parze lub smażone na "grillu" elektrycznym, bez tłuszczu. Dużo sałatek z dodatkiem przeróżnych ziaren i olejów (np. lnianego). Jako przekąski w ciągu dnia orzechy lub owoce/warzywa.
A jak to wygląda u Was?

reklama
Ufff nadrobiłam.

Jeju, my go nie mogliśmy używać. Jakiś taki strasznie lepki jest (jak się zdarzy gdzieś na zewnątrz to w ogóle można się przykleić) i dla mnie niestety był nieprzyjemny, miałam wrażenie, że mnie wysusza.

Gratulacje! Dużo szczęścia i prezentu ślubnego w postaci małego człowieka życzę :)

U nas działania dzieciowe pełną parą. Jutro 18dc więc badam hormony według zaleceń lekarza, w środę na USG. 4 dni temu mocno mnie bolał jajnik, na którym rosły pęcherzyki, mam nadzieję, że cierpienie przyniesie coś dobrego.

Ja zarządziłam wyjścia na basen 2-3 razy w tygodniu (oboje prowadzimy dość leniwy tryb życia). Ogólnie nie jadamy jakoś niezdrowo (pomijając słodycze, tony słodyczy w moim wypadku), ale tu też troszkę zmieniłam- gotowane na parze lub smażone na "grillu" elektrycznym, bez tłuszczu. Dużo sałatek z dodatkiem przeróżnych ziaren i olejów (np. lnianego). Jako przekąski w ciągu dnia orzechy lub owoce/warzywa.
A jak to wygląda u Was?
Też uwielbiam słodycze :p ale szybko tyję i muszę je dozować :p
Nie jakoś szczególnie nie zmieniałam diety :) Jedynie jem suplement "pregna start" :)

Jestem, jestem tylko nie zaglądałam od środy wcale. A co u Ciebie się dzieje? Czytałam że biochemiczna a okresu porządnego dalej nie ma?
W zeszły pon był termin @ nie przyszła testowałam we wtorek blada krecha byla w piątek rano wstałam i krew no to do gina szybko pojechałam na usg nic nie widział mówi że albo za wczesnie albo poronienie samoistne kazał zrobić betę i odpoczywać zrobiłam i wyszła 6 :errr:więc dupa blada i do teraz ani @ ani nic może jutro troszkę lepiej się poczuje to zrobię ta betę jak mówicie

Ufff nadrobiłam.

A jak to wygląda u Was?
Ja nie zmieniam diety ale nie wiem czy nie będę musiała po nastepnej wizycie u Endo [emoji14] na razie się modlę żeby mój organizm nie miał nic do glutenu [emoji14]

Miałam iść dzisiaj na betę dziewczyny ale tak mnie rozłożyła grypa że leżę i zdycham nie mam siły z łóżka wstać ledwo żyje plamienie ustało w piątek @ nadal brak więc dalej tkwie w próżni bo nie wiem nic dobrze ze w środę mam gina może coś się wyjaśni ahhh:(
No ciekawe co ci powie lekarz??? Ja tez mam ten okres taki słaby ze w sumie dobrze sie nie zaczął a juz jak by sie kończył.

reklama
U mnie też kiepski okres. W sumie już w trzecim dniu tyle o ile. W czwartym juz rozowy śluz i wczoraj już nic. Więc okres trwał w tym cyklu u mnie 4 dni. [emoji849]

Do góry