reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Dziewczyny właśnie sobie weszłam na stronę alabu i innych gdzie pobierają krew żeby ocenić jako wydatek mnie czeka przed następną wizyta u Endo bo kazała mi zrobić poziom witaminy D selenu przeciwciała jakieś dwa od nietolerancji glutenu żeby sprawdzić czy mam no i TSH ft3 ft4 i pójdzie 400zl za same badania... Plus wizyta 150 co mówić więcej ? Ktoś się orientuje czy dostanę jakieś skierowanie od ogólnego na takie badania czy nie ma szans bo oni dają skierowania do specjalistów i dopiero od nich bym dostała na krew ? Jeśli tak to odpada bo w Warszawie się czeka długo na lekarzy na NFZ... No chyba że któraś z was jest z Warszawy i zna jakiś punkt pobrań który nie wiem jest tańszy ? Ehhh no nie opłaca się chorować w tym kraju
Raz w roku każdy z nas ma prawo do badań kontrolnych chociaż dokładnie nie wiem w jakim zakresie ale chyba warto przycisnac swojego ogólego lekarza żeby wystawił skierowanie wiem że oni się nie kwapią ale bądź twarda łaski nie robią trzeba spróbować bo strasznie drogie to wszystko

reklama
Dziewczyny właśnie sobie weszłam na stronę alabu i innych gdzie pobierają krew żeby ocenić jako wydatek mnie czeka przed następną wizyta u Endo bo kazała mi zrobić poziom witaminy D selenu przeciwciała jakieś dwa od nietolerancji glutenu żeby sprawdzić czy mam no i TSH ft3 ft4 i pójdzie 400zl za same badania... Plus wizyta 150 co mówić więcej ? Ktoś się orientuje czy dostanę jakieś skierowanie od ogólnego na takie badania czy nie ma szans bo oni dają skierowania do specjalistów i dopiero od nich bym dostała na krew ? Jeśli tak to odpada bo w Warszawie się czeka długo na lekarzy na NFZ... No chyba że któraś z was jest z Warszawy i zna jakiś punkt pobrań który nie wiem jest tańszy ? Ehhh no nie opłaca się chorować w tym kraju
No drogo,w uk jak sie znajdzie prywatna przychodnie zeby zrobic JEDEN skan na to czy sa pecherzyki to koszt 70 f... tyle samo co wizyta pana ktory ma przyjsc i zobaczyc moj boiler zepsuty..:)

Raz w roku każdy z nas ma prawo do badań kontrolnych chociaż dokładnie nie wiem w jakim zakresie ale chyba warto przycisnac swojego ogólego lekarza żeby wystawił skierowanie wiem że oni się nie kwapią ale bądź twarda łaski nie robią trzeba spróbować bo strasznie drogie to wszystko
No ale to nie są takie typowe badania kontrolne o ile jeszcze hormony tarczycy bym dostała to one akurat są najtańsze. Jeśli chodzi o te przeciwciała to nawet nie wiem czy ogólny może wogole przepisać wydaje mi się że tylko konkretny lekarz a witaminy to nawet nie wiem czy są na NFZ...

Moje wyniki. Trochę zamazane bo ręka mi się trzęsie. TSH spadło z 3,16. Zastanawia mnie ft3
IMG_20181029_162927.jpg

Załączniki

• IMG_20181029_162927.jpg
    IMG_20181029_162927.jpg
    51,9 KB · Wyświetleń: 350
Miałam iść dzisiaj na betę dziewczyny ale tak mnie rozłożyła grypa że leżę i zdycham nie mam siły z łóżka wstać ledwo żyje plamienie ustało w piątek @ nadal brak więc dalej tkwie w próżni bo nie wiem nic dobrze ze w środę mam gina może coś się wyjaśni ahhh:(
Kurde tylko czy lekarz co kolwiek stwierdzi bez porównania bety ? Na tak wczesnym etapie to nadal może nie być nic widać.. ehh pod górkę lubi się robić zawsze

Hej dziewczynki, właśnie mąż wrócił z wynikami.
Niestety , negatywna beta wyszła - 0,1 :(
Więc teraz już kompletnie zgłupiałam i nie wiem o co chodzi.
Jak teściowa wróci z pracy to się będę pytać co dalej robimy.

Przykro mi :(

Miałam iść dzisiaj na betę dziewczyny ale tak mnie rozłożyła grypa że leżę i zdycham nie mam siły z łóżka wstać ledwo żyje plamienie ustało w piątek @ nadal brak więc dalej tkwie w próżni bo nie wiem nic dobrze ze w środę mam gina może coś się wyjaśni ahhh:(
No to kciuki za środową wizytę! Może będą dobre nowiny :)

No drogo,w uk jak sie znajdzie prywatna przychodnie zeby zrobic JEDEN skan na to czy sa pecherzyki to koszt 70 f... tyle samo co wizyta pana ktory ma przyjsc i zobaczyc moj boiler zepsuty..:)
Ja myślę że tutaj też za wizytę z takim usg żeby sprawdzic jak sytuacja to 150 zł no i to jak się chce zrobić monitoring to trzeba płacić za kazda wizytę na NFZ to nawet nie ma szans żeby taki monitoring zrobić bo na samą wizytę się czeka z miesiąc chociaż myślę że oni nawet usg tak sobie nie robią skoro w ciąży nie robią za każdym razem oczywiście pewnie zależy od lekarza ale w Warszawie mają pacjentki co 7 min więc nie mają na to czasu ;p

reklama
Cholera jasna :( zdrowiej szybko i oby jednak środa przyniosła dobre wiadomości!
Daj spokój z tymi cenami tutaj. Nie dość, że potwornie drogo to jeszcze w zasadzie nie ma nawet gdzie prywatnie iść.
Ja nie wiem jak oni w ogóle żyją.

Do góry