reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

A propo @ to jak jest u Was? Macie wczesniej jakies plamienia czy od razu Was zalewa?
U mnie nigdy w sumie nie bylo plamien. Z reguly jest tak ze już mnie charakterystycznie pobolewa brzuch i w ciągu godziny jest okres. Od razu czerwona fala[emoji16] bez zadnych plamien.
U mnie to jest tak że brzuch zaczyna boleć mnie w momencie kiedy już że mnie coś leci [emoji14] dość szybko się rozkręca ale u mnie 2 dni jest sporo a potem takie nie wiadomo co ale ja tak zawsze miałam krótko i mało

reklama
Cześć dziewczyny, podczytuje Was i coś tam odpisuje. U mnie starania kiedyś 3 lata ponad i nic i po 2 latach przerwy kolejne podejście i starania już od 15 cykli, dziś jestem po owulacji według kalendarzyka i zostaje mi czekanie. Nie nastawiam się na nic, ponieważ tsh ostatnio miałam ponad 5, prolaktyna Ok 55 i na wyniki idę dopiero jutro bądź w poniedzialek, bo biorę na zbicie letrox 75 i co drugi dzień 150mg. Prolaktyna skacze od zmęczenia i stresu. HSG w maju wynik drożności rewelacja. Badanie nasienia tez Ok. 6.09 mam wizytę u profesora dr habilitowanego itd. z dzieciny ginekologii, endokrynologii i jeszcze 3 dziedzin z płodności, który pracuje w klinice niepłodności na codzień a przyjmuje czasem u mnie. Chce zrobić konsultacje i jeśli nue widzi ratunku to ruszam do kliniki. Niestety ponad 29 lat i zero dzieci.
Dołącz do Nas[emoji5] jest tu kilka dziewczyn ktore tez dlugo sie staraja[emoji8]

Nie wiadomo...mocno się zastanawiam ale jeszcze dziś rozmawiałam z koleżankami którym się udało....no i nie braly nic prócz ziół i kwasu foliowego i obie miały regularne cykle no i nagle po roku u jednej i po 2 latach starań u drugiej ciaza..
A wiesz czemu się udało? Po prostu zaczęły wkoncu wierzyć, że im się uda zajść w ciąże dzięki tym ziółkom... (moze ja pijac je nie wierzylam w ich sile, bo tez mialam watpliwosci ale sobie mysle- a co szkodzi sprobowac? ) Ale to nie ma znaczenia czy piłyby te ziolka czy sok malinowy i powtarzaly sobie w kółko "dzięki temu soczkowi zajdę w ciąże " [emoji39]

A wiesz czemu się udało? Po prostu zaczęły wkoncu wierzyć, że im się uda zajść w ciąże dzięki tym ziółkom... (moze ja pijac je nie wierzylam w ich sile, bo tez mialam watpliwosci ale sobie mysle- a co szkodzi sprobowac? ) Ale to nie ma znaczenia czy piłyby te ziolka czy sok malinowy i powtarzaly sobie w kółko "dzięki temu soczkowi zajdę w ciąże " [emoji39]
Hehehe no może coś w tym jest

Ja przy @ mam różnie. Albo od razu mnie krew zalewa ;) albo najpierw mam brązowe, silne plamienie

Moja @ planowana na 5.09. w poprzedniej ciąży na trochę przed @ bardzo zle się czułam. Teraz czuję się dobrze, więc wątpię, że ten cykl był szczęśliwy

Ja przy @ mam różnie. Albo od razu mnie krew zalewa ;) albo najpierw mam brązowe, silne plamienie

Moja @ planowana na 5.09. w poprzedniej ciąży na trochę przed @ bardzo zle się czułam. Teraz czuję się dobrze, więc wątpię, że ten cykl był szczęśliwy
To już niedługo testowanie Cię czeka. Może się pozytywnie zaskoczysz jednak :) ja dopiero koło 17 września..

Nie wiadomo...mocno się zastanawiam ale jeszcze dziś rozmawiałam z koleżankami którym się udało....no i nie braly nic prócz ziół i kwasu foliowego i obie miały regularne cykle no i nagle po roku u jednej i po 2 latach starań u drugiej ciaza..

Dlatego ja kochana nie mówię Ci nie, bo u mnie może to być przez hsg, prolaktyna i wiele innych czynników. Osobiście uważam by próbować, sama to zrobiłam a jednak tonaturalne zioła.

reklama
Bunia ja czuje że jutro - pojutrze do Ciebie dołączę...czuje się jak zawsze przed okresem...no ale u mnie ten cykl od początku był stracony
Dziewczynki mam pytanie :) co wiecie o tomografii? Chciałabym sobie zrobię zdjęcie całego uzębienia jak dostanę okres...tylko tak się zastanawiam jak długo po tym nie będę mogła się starać??

Do góry