reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Tak, trwa dwa, trzy tygodnie. Mnie i moje koleżanki nauczycielki, ginekolodzy szybko wysyłają na l4. Zwłaszcza , jeśli były problemy z zajściem albo wczesniejszą ciążą.
Czekam na pierwsze usg. Liczę na dobre wieści, chociaż dopoki nie zobaczę bijącego serca nie chcę się cieszyć. Chcę tylko dotrwać do pn. Poza tym w pracy juz dwie osoby pytały czy jestem w ciąży, więc chyba coś jest na rzeczy. Obracam te pytania w żart, bo nie chcę się przyznawać ani kłamać.
Rozumiem,napewno bedzie serce jak dzwon:)

Żołądek się uspokoił, to teraz boli prawy jajnik. Ale tak rwie, że nie podniosę nogi nawet! [emoji24]
A jesteś pewna że to jajnik tak mocno boli? Z prawej nie jest wyrostek czasami ? Ja tam się nie znam czy takie silne bóle są normalne bo mnie nigdy nic nie boli a jak boli to nie wiem czy to jajnik czy starość [emoji14]

To może o mnie chodzi? Jestem w terminie @,ktora tfu tfu nadal nie przyszła. Test robiłam we wtorek po pracy-pozytywny. Dwa dni przed terminem miesiączki brzuch bolał jak zwykle, potem jeden dzień plamiłam takim śluzem podbarwionym na jasny brąz. Teraz też coś poleci, no ale jestem w terminie miesiączki, więc coś może jeszcze się złuszczać. Idę w pn lub środę do gina. Chcę porozmawiać, poradzić się, zapytać czy brać luteinę, bo w poprzedniej ciąży brałam ,ale wtedy w 5 tyg trafiłam do szpitala z poronieniem zagrażającym. Jak poleżę, jest ok. W pracy ciężko. Pracuję w podstawówce. Dzieci na przerwach latają jak szalone. Wychodzę na korytarz tylko na dyżur. Brzuch mnie pobolewa , spina się od siedzenia za biurkiem. Rozpinam guzik przy spodniach, bo czuję dyskmfort. Chcę iść na l4 , jeśli z ciążą będzie ok. W szkole falami występują choroby-jelitówka, grypa, szkarlatyna, krztusiec. Ciągle coś. Poza tym wnoszę i znoszę 15 miesięczną córkę na 3piętro, bo u nas w bloku nie ma windy. Brzuch zaraz spięty i coś tam kapnie.
Trzymam kciuki za pon wizytę [emoji110] Pomyśl o tym l4 jak najszybciej, bo nie ma co ryzykować twojego ani fasolki zdrowia.

U mnie raczej cykl bez owu a ten skok to pewnie przez ból brzucha wcześniejszego dnia... Cycki bolą ostatnio.... Chyba coś się zablokowalo.... Dobrze że 30 mam wizytę u gin
Screenshot_20181020-064311.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181020-064311.jpg
    Screenshot_20181020-064311.jpg
    92,7 KB · Wyświetleń: 158
reklama
A jesteś pewna że to jajnik tak mocno boli? Z prawej nie jest wyrostek czasami ? Ja tam się nie znam czy takie silne bóle są normalne bo mnie nigdy nic nie boli a jak boli to nie wiem czy to jajnik czy starość [emoji14]

Wyrostek na pewno nie. To było zdecydowanie niżej niż wyrostek. I przeszło po jakimś czasie. Ale kto wie, może to i też ta starość. ;)

Dziś temp. 37,16! Rośnie! [emoji177]

Do góry