reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się o rodzeństwo 2021

O ktore rodzeństwo sie starasz?

• 2

• 3

• 4

• 5 i wiecej

Wyniki ankiety będą widoczne dopiero po oddaniu głosu.
reklama
Dziewczyny to znowu ja. Jak pamiętacie jestem 11miesiecy po porodzie i dokładnie 27.03.21 dostałam miesiączkę. Byłam dziś u ginekologa na badaniu kontrolnym i stwierdził, że miałam już owulację i wszystko jest wporzadku. Tu pytanie do Was strasznie chce dzidziusia i współzylam w dni płodne z mężem, po jakim czasie ginekolog może stwierdzić ciążę? Chodzi mi o to, że może jednak doszło do zapłodnienia a na badaniu dopochwowym tego nie widać bo jest za wcześnie?
Raczej od 6 tc coś widać, jeszcze za wcześnie, ja mialam okres 24.03 wiec nawet się jeszcze nie testuje bo to dużo za wcześnie, cykle mam 28 dniowe :)

Raczej od 6 tc coś widać, jeszcze za wcześnie, ja mialam okres 24.03 wiec nawet się jeszcze nie testuje bo to dużo za wcześnie, cykle mam 28 dniowe :)
Szczerze to w pierwszej ciąży dwa testy miałam negatywne ale przeczucie nie dawało mi spokoju i poszłam na betę która potwierdziła ciążę a potem lekarz.byl to 5tc😉chyba zbyt szybko bym chciała drugiego dzidziusia i masz rację, narazie jest wcześnie,muszę się wstrzymać i obserwować co się wydarzy.

Mi w tym cyklu chyba się nie uda... do @ jeszcze 6 dni a zaczyna bolec mnie brzuch jak na @... nie jest to mój typowy objaw ale jakoś maleje mój entuzjazm przez to... Czekam na Wasze kreseczki i dopinguje mocno :)

Mi w tym cyklu chyba się nie uda... do @ jeszcze 6 dni a zaczyna bolec mnie brzuch jak na @... nie jest to mój typowy objaw ale jakoś maleje mój entuzjazm przez to... Czekam na Wasze kreseczki i dopinguje mocno :)
Haha do mojej 8dni i chodzę jak na szpilkach 🙈ale tak jak mówię to będzie 2 @po porodzie więc wvale nie musi przyjść tego dnia,obawiam się, że da mi to złudną nadzieję

reklama
Trochę z innej beczki a może coś poradzicie. Urlop kończy mi się 9.05. jednak nie chce wracać jeszcze do pracy,myślę nad wykorzystaniem urlopu wypoczynkowego z tym, że umowę mam do końca maja a chyba będąc na urlopie wypoczynkowym nie muszą mi jej przedłużyć? Gdybym zaszła w ciążę to umowa przedłuża się do dnia porodu a potem ZUS wyplaca pieniądze. Nie chcę być nie fair wobec mojego pracodawcy ale wolałabym mieć drugiego dzidziusia i środki na jego utrzymanie wypłacane od pracodawcy a nie zostać bez pracy . Jeśli nie uda mi się teraz zajść w ciążę to jak już wrócę prędko nie podejmę decyzji o kolejnym dziecku

Do góry