reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
Imagination pewnie juz sie nie mozesz doczekac usg:-D ja tez jade jutro do Pl i bede miala usg juz pojtrze:tak: hurra

A może jeszcze było zawcześnie na teścik, główka do góry.
Ja też o niczym innym nie myslę od samego rana, a testuje dopiero 14.12......
Muszę przestać myśleć o ciąży i o jej objawach, które oczywiście jak co miesiąc mam książkowo.....:rofl2:

Okres powinnam dostac miedzy 9 a 11 grudnia.. Wiec jestem tuz przed i czuje sie jak przed okresem: rozdrazniona, bola mnie plecy, zaczynaja pobolewac piersi. Tylko ta temperatura mnie dzis zdziwila. wczoraj bylo juz 36.7 a dzis znowu 36.9 obieglam wiec do toalety szybciutko zrobic test, no ale kreska jedna.
Masz racje Pysia.Trzeba przestac o tym myslec, bo zwariowac mozna.
Nie wiem dlaczego tak mnie to podlamuje, przeciez to dopiero pierwszy miesiac kiedy byla mozliwosc zajscia w ciaze.Rozumiem, ze to nie zawsze tak hop ale
chce mi sie po prostu dzis plakac i nie wiem dlaczego. Pewnie to po prostu syndrom przedmiesiaczkowy.:-p

Eve84- dziekuje kochanie :-D:-D
imigation- no tomamy w tym samym czasie usg, bo ja tez 5 stycznia:):-D:-D
Ja mam wtedy wizytę, a na ostatniej gin kazał mi zrobić usg między 5 a 10 stycznia, więc pomyślałam, że skoro mam wizytę 5. i w gabinecie obok robią usg, to czemu mam nie 'upiec dwóch pieczeni przy jednym ogniu' :tak: Przynajmniej gin będzie miał obraz Maluszka taki od ręki :-D Mój T ma ze mną jechać, jeśli nie dostanie nowej pracy, mam nadzieję, ze Go wpuszczą i zobaczy Maluszka, a co najważniejsze poznamy płeć:-D
Jeśli będzie chłopczyk, źle nie będzie, będzie po tatusiu - Tomuś Junior ;-)

O dziwo dziś czuję się dość dobrze od rana:-) Skurcze lekuchne, jedynie czkawka męczy, bo Dzidzia wiecznie głodna;-)
Imagination pewnie juz sie nie mozesz doczekac usg:-D ja tez jade jutro do Pl i bede miala usg juz pojtrze:tak: hurra
oj tak, każde usg (a tak naprawde to miałam dopiero jedno, bo na pierwszym w sumie nic nie widziałam) jest fantastycznym przeżyciem :-D życzę tego każdej z Was ;-)

Ostatnia edycja:
Życzę Wam powodzenia !!!

Ja już odpadam z testowania 14.12.

Dziś dostałam okres ( o 3 dni za wcześnie)

Kolejną owulację mam 01.01.2009 !!! :-D
Nowy rok mąż musi powitać kosmicznym wystrzałem :-)
przytulam mocno ale tez bardzosie ciesze z twojego nastawienia do sprawy!!!! :-D

O dziwo dziś czuję się dość dobrze od rana:-) Skurcze lekuchne, jedynie czkawka męczy, bo Dzidzia wiecznie głodna;-)
niunia ale czemu ty masz w ogole skorcze???? rozmawialas o tym z ginem? moja szfagiereczka musiala brac leki przec cala sciaze przeciw skurczom! :dry:

Imaginationpo jakim czasie od przytulanka zaczęłaś odczuwać dolegliwości ciążowe: zawroty głowy, "rosnące" piersi itd.... ?
kobito chyba dam ci wirtualnego kopniaka !!!! :-D:-D:-D przeciez ty sie tylko w ten sposob nakrecasz!!!! to jest tak indywidualna sprawa organizmu ze nie ma sie co sugerowac! niektore w ogole tego nie czuja!!! :nerd:
hej czy wg was mozliwe jest zeby sie udało po przytulanka w 8dc (cykl 26 dni - owu pewnie 11dc). wg mnie na pewno nie , ale jestem ciekawa waszej opinii
jak dla mnie mozliwe biorąc pod uwage z zołnierzyki moga przezyc nawet 72h w sprzyjajacych im warunkach wiec moze jakis sie tam dzielny utrzymal na placu boju :-D:rofl2::rofl2::-D

Okres powinnam dostac miedzy 9 a 11 grudnia.. Wiec jestem tuz przed i czuje sie jak przed okresem: rozdrazniona, bola mnie plecy, zaczynaja pobolewac piersi. Tylko ta temperatura mnie dzis zdziwila. wczoraj bylo juz 36.7 a dzis znowu 36.9 obieglam wiec do toalety szybciutko zrobic test, no ale kreska jedna.
Masz racje Pysia.Trzeba przestac o tym myslec, bo zwariowac mozna.
Nie wiem dlaczego tak mnie to podlamuje, przeciez to dopiero pierwszy miesiac kiedy byla mozliwosc zajscia w ciaze.Rozumiem, ze to nie zawsze tak hop ale
chce mi sie po prostu dzis plakac i nie wiem dlaczego. Pewnie to po prostu syndrom przedmiesiaczkowy.:-p
Spokojnie jak dla mnie za wczesnie bylo na test ... wiem ze to trudne ale musimy sie nauczyc testowac po teminie @!!!!!!! :tak: po co sie dolowac a przedewszystkim jak teraz by ci wyszedl tescik z II a nie doszlo by do zagniezdzenia to bys bardziej cierpiala!!!! widzialam taka sytacje na 28dni.pl!!!! :-(

niunia ale czemu ty masz w ogole skorcze???? rozmawialas o tym z ginem? moja szfagiereczka musiala brac leki przec cala sciaze przeciw skurczom! :dry:
Tak, rozmawiałam,:tak: nawet sam pytał. ;-) Mówił, że to normalne, ale jeśli będą zbyt często, tak, ze nie będę mogła normalnie prosperować, mam dzwonić. Kazał brać no-spę w razie bóli. A poza tym, to mimo iż z Maluszkiem wsio ok, jestem na Duphastonie (lek na podtrzymanie), z uwagi na możliwość wystąpienia konfliktu serologicznego, no i by wzmocnić Maleństwo. Nie zaszkodzi, a pomóc może. Skurcze są rzadko, więc nie panikuję:tak:

reklama
Tak, rozmawiałam,:tak: nawet sam pytał. ;-) Mówił, że to normalne, ale jeśli będą zbyt często, tak, ze nie będę mogła normalnie prosperować, mam dzwonić. Kazał brać no-spę w razie bóli. A poza tym, to mimo iż z Maluszkiem wsio ok, jestem na Duphastonie (lek na podtrzymanie), z uwagi na możliwość wystąpienia konfliktu serologicznego, no i by wzmocnić Maleństwo. Nie zaszkodzi, a pomóc może. Skurcze są rzadko, więc nie panikuję:tak:
no to super bo troszke spanikowalam! :zawstydzona/y: :tak:

Do góry