reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

hmm no nie do końca bo wiek ciąży z usg pokrywa się u mnie z tym z OM - no przynajmniej takie normy ma powpisywane do kompa (usg) moja ginka.

Ale Tikanis, może Twój gin ma w zwyczaju liczyć ciążę od owulki? Po prostu to mi się wydaje niebywałe, żeby było widać zarodek już w 5 tygodniu. Jak byłam u gina w ciąży z D mniej więcej na tym etapie to było widać tylko pęcherzyk ciążowy.
Ja byłam na usg wg ostatniej @ 6 tc a wg owulacji 3t i 5 dni i widziałam tylko pęcherzyk ciążowy 6 milimetrów. Lekarz kazał przyjść za 2 tygodnie będę wg ostatniej @ 8tc a wg owulacji 5t i 5 dni mam nadzieje, że zobaczę upragnioną kruszynkę i bijące serduszko.

Trzymam kciuki za weekendowe staranka ;-);-)

reklama
Ja byłam na usg wg ostatniej @ 6 tc a wg owulacji 3t i 5 dni i widziałam tylko pęcherzyk ciążowy 6 milimetrów. Lekarz kazał przyjść za 2 tygodnie będę wg ostatniej @ 8tc a wg owulacji 5t i 5 dni mam nadzieje, że zobaczę upragnioną kruszynkę i bijące serduszko.

Trzymam kciuki za weekendowe staranka ;-);-)

hmm, Tikanis a moze u Ciebie to też był pecherzyk ciążowy 5,8 mm a nie zarodek, co? Bo wtedy wszystko by pasowało :tak:i wiek ciąży by się normalnie zgadzał :tak:

a tak w ogóle to jak jest teraz z tym usg, jak ja byłam 5 lat temu w ciązy to miałam robione tylko 3 usg a teraz sie coś pozmieniałao czy w dziewczyny chodzicei poprostu prywatnie? :confused:

Ja w sumie nie chodziłam prywatnie ale usg w gabinecie było,
kinguś ile kosztuje wizyta ja jak sie dowiadywałam to 50 zł jesli z usg no to oczywiscie drozej

Ostatnia edycja:
a tak w ogóle to jak jest teraz z tym usg, jak ja byłam 5 lat temu w ciązy to miałam robione tylko 3 usg a teraz sie coś pozmieniałao czy w dziewczyny chodzicei poprostu prywatnie? :confused:

ja chodziłam państwowo ( 4 lata temu) i też miałam 3 razy USG, + jeden nadprogram, bo przyszłam z M na wizyte na której nie miało być w planie USG, no ale ...... jednak było .....( i tez normalnie w gabinecie ) :tak:

Witam dziewczyny!

Tikanis-zapoznałam sie z Towja historią - niesamowite - serdecznie Ci gratuluje!!! Ciesz sie z fasolki i usmiechaj szeroko kazdego dnia!!!:-)

Aple-sorki, ze tak pozno-odpisuje, ale wczoraj kilka razy wywalilo mnie z sieci jak probowalam...w Londynie mieszkam juz 4,5 roku i nie wiem naprawde kiedy to minelo...czas tak szybko plynie, ze czasem nie sposob zlapac oddech:-) Ale chyba powietrze mi tu nie sluzy-a przynajmniej zafasolkowaniu;-) A Ty sie nie poddawaj, nie mysl o t.owul tylko dzialaj!

A wogole moje kochane-to ja juz nic z tego nie rozumiem-wczoraj rano tescik mial blada kreseczke, zreszta kreseczka jest na nim do dzisiaj-ja sie nakrecilam pozytywnie, caly dzien poswiecilam na plany i marzenia, a dzisiaj rano przyszedl okres:wściekła/y: Nie panikuje, bo jak wczoraj wam pisalam byla to dopiero nasza pierwsza proba, no ale skad ta kreska na tescie, skoro potem bylo plamienie a dzis @....

Tak wiec-oficjalnie w ciazy nie jestem....1dc i starania za 2 tygodnie

Zycze wszystkim owocnego w fasolki weekendu, grubych kresek dla robiacych testy i duzo slonca!!!

reklama
a ja miałam testować 28 jak by @ nie przyszła no i wczoraj wieczorem przylazła @ :-(

Przytulam mocno, nowy cykl nowa szansa :tak:;-)

lilu19- ty sie kochanie nie poddawaj bo czuje ze i Ciebie niedlugo bedziemy gratulowac:-D dla ciebie specialne fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dziekuje :zawstydzona/y::-D
Eve84- hmm raczej nie sadze zeby wczesniej bo wczesniej mialam operacje 13, pozniej byl okres 22 wiec byc moze zaraz po okresie.. sama juz nie wiem.. ale wczesniej jak przed okresem napewno nie :):-D

Mi sie wydaje ze zaraz po @ jajeczko sie zaplodnilo :sorry2:

Zobaczysz zobaczysz:tak: bedzie piekna dzidzia z pieknie bijacym serduszkiem :-D:-D:-D

Do góry