reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Lilu19 ja też wierze że tobie też sie uda :tak:
w.kropeczka też sie ciesze że razem mamy podobne terminy steranek a później ewentualnego testowania :-):tak::-)

reklama
lilu nie poddawaj się- ja też wierze, czuję hm , że niebawem Ci się uda...nie wiem czemu ale tak mi serducho podpowiada..a skoro tyle osob Ci to mówi to odstresuj się, pobądż z ukochanym tak dla was, nie tylko dla dzidzi, a ono na pewno wybierze swój czas

a co do badań to ja tez 3 lata temu płaciłam 100 samo badanie, 130 badanie + usg, 160 badanie+usg + badanie czystosci pochwy na bakterie itd. albo cytologia itd. ( zawsze jakieś tam badanie się znalazło)

Z reguły płaciłam 130 bo usg chcialam zawsze, zreszta musiałam, chodziłam przy Oti do gina w pierwszych miesiacach co dwa tygodnie, ze względu na plamienia- potem odklejajace się łozysko, ale czego się nie robi dla dzidzi:) finansowo nie było łatwo..teraz też nie będzie,ale jakos nie potrafię się oddać w tych sprawach na państwówkę

ja chyba też zdecyduje sie na opieke w ciąży prywatnie tym bardziej że jedna ginka przyjmuje u mnie na osiedlu i mam do niej naprawde bardzo blisko, najpierw pójde do niej państwowo bo przyjmuje tylko że trzeba odsiedzieć swoje w kolejce i o 7 rano już trzeba stać pod gabinetem :-( ale przejde sie bo mam odebrac wyniki.

nienus- to chyba jest wlasnie pecherzyk ciazowy hehehe:) widac wlasnie pecherzyk:) ale dosyc ladnie go widac:) taka kropeczka czarna plus zarys jakby raczek i nozek.. hehehe:) cos takiego widac...:) za miesiac ide na kolejne usg wiec wtedy juz napewno bedzie widac serduszko :-D
lilu19 kochanie nie poddawaj sie moje slonko.. i na ciebie wkrotce przyjdzie kolej :-D

nienus- to chyba jest wlasnie pecherzyk ciazowy hehehe:) widac wlasnie pecherzyk:) ale dosyc ladnie go widac:) taka kropeczka czarna plus zarys jakby raczek i nozek.. hehehe:) cos takiego widac...:) za miesiac ide na kolejne usg wiec wtedy juz napewno bedzie widac serduszko :-D
a w którym tygodniu jesteś, że tak pieknie wszystko już widziałaś, poza bijacym serduchem?
Ja jestem w połowie 5 tygodnia, jak widac na suwaczku (licząc od ostatniej miesiączki) i za półtora tygodnia mam pierwsze usg, tj. 7.10... Już się doczekać nie mogę i zarazem ciekawi mnie co na nim ujżę... Serduszko pewnie już będzie biło, oby:-) A jak to jest z Tobą kochana?

Maluszek dokucza coraz bardziej, łobuziaczek tyci :-D nie daje mamie zjeść, potęgując nudności i zgagę. Zakłuwa czasami, dając o sobie znać:-D A brzuś urusł przez ostatni miesiąc całkiem bardzo... moze nie pod wpływem dzidzi, jak tego, ze dopisywał mi apetyt na samym początku, a zawsze byłam tłuscioszek, stad wiem, ze przytyłam...
Mój tata już wie... Cieszy się jak głupek:-D już ślub nam planuje i wogóle :-D Ciekawe co dziś na ten fakt teściowie powiedzą... Na szczęście nie będę musiała przy tym być:-D
Ale sie dziś stracha najadłam... Kobietom w ciąży nie wolno biegać, a byłam niestety zmuszona dobiec do autobusu, gdyż następny byłby za 40 min a ja się spieszyłam... Potem strasznie mnie bolało podbrzusze i panikowałam... Ale na szczęście chyba wsio ok, bo jedynie nieco więcej śluzu się pojawiło i to wszystko:sorry2:
Eh... szkoda tylko, ze nie mam spokoju od nerwów... Staramy sie z Kochanym o kredyt na mieszkanie i latam jak ta głupia po wszystkich bankach w Łodzi i... nie jest tak kolorowo jak by się chciało... Boję się o to jak to wszystko sie ułoży... Teraz to jest najważniejsze - dach nad głową... A dla mnie poza tym dzidziuś... Chwilami mnie to przerasta... Ehhh....:baffled:

imagination- kochana chyba jestesmy w tym samy czasie, znaczy sie nasze dziudziusie sa w tym samym etapie rozwojowym, ja jestem dokladnie w 5 tygodniu ciazy..liczac od ostatniej @, na usg bylam wczoraj, jesli ty pojdziesz tak mniej wiecej w 5,5 tygodnia to bedziesz widziala pecherzyk -otoczke-koleczko a w nim czarny punkcik i zarys jakby raczek choc nie wiem czy to raczki i nozki no ale tak to wyglada:) serduszka raczej nie zobaczysz, za wczesnie,, widac je ok 8 tygodnia:-D ja na kolejne usg ide ok 23.10 wtedy to juz bedzie9 tydzien i powinno byc cos wiecej widac:-)

imagination- kochana chyba jestesmy w tym samy czasie, znaczy sie nasze dziudziusie sa w tym samym etapie rozwojowym, ja jestem dokladnie w 5 tygodniu ciazy..liczac od ostatniej @, na usg bylam wczoraj, jesli ty pojdziesz tak mniej wiecej w 5,5 tygodnia to bedziesz widziala pecherzyk -otoczke-koleczko a w nim czarny punkcik i zarys jakby raczek choc nie wiem czy to raczki i nozki no ale tak to wyglada:) serduszka raczej nie zobaczysz, za wczesnie,, widac je ok 8 tygodnia:-D ja na kolejne usg ide ok 23.10 wtedy to juz bedzie9 tydzien i powinno byc cos wiecej widac:-)
No na to wygląda, ze podobny okres :-) Dzięki za wiadomości:-) U mnie na usg bedzie to prawie 7 tydzień wiec może coś więcej ujżę:-) Już się doczekać nie mogę:-) Ciekawe co ujżę:-) Wspaniałe uczucie, co?

Witam dziewczynki, rzadko tu piszę, macie takie tempo, że nie nadążam, ale jestem na bierząco, bo czytam codziennie:

czesc dziewczynki, zrobilam tescik i wyszly dwie grubasne krechy :) od razu polecielismy z mezem do lekarza i jestem w 4 tygodniu i 6 dniu ciazy a nasze malenstwo ma 5,8mm :) alez sie ciesze, taki prezencik na nasza pierwsza rocznice slubu :)
GRATULACJE! Tikanis, wiedziałam, że Ci się uda, no i wspaniały prezencik na rocznicę ślubu... ach, gdyby mi się w tym cyklu udało to miałabym podobny prezent na 3cią rocznicę...

reklama
Imagination i Tikanis - patrzac na te wasze testy, kreski, suwaczki i posty mam taka straszna ochote tez juz byc w ciazy....Po polowie dnia okres mi sie zatrzymal i teraz sucho.... boze moze powinnam jeszcze raz ten test zrobic, chyba zwariuje!

Do góry