reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

No to jestesmy 2 do chudniecia. U mnie 30 kg zawdzieczalam niedoczynnosci tarczycy. W ciazy przytylam 5, ale po porodzie znow waga w gore. Teraz co zejde to moje, ale nie czekam z staraniami na to... Od jutra wracam na dietetyczna sciezke :-/.

reklama
Witaj luczynko, pewnie, że możesz dołączyć. Witaj wśród nas.
pyzate_emotikony_45.gif

Co do nadwagi to trzrymam kciuki, za Twoją silną wolę oby nie okazała się słaba.
Ja w ciągu roku przytyłam 10kg przez hormony i też nie potrafię sobie z tym poradzić. Siedzę tu teraz głodna jak wilk, żołądek przykleił mi się już prawie do pleców, ale obiecałam sobie, że nie jem kolacji.
59.gif

Oj dziewczynki zeby aż tak się męczyć przez wagę?
Powiedzcie jaka diete stosujecie? Ja mam za soba jedna ale cholernie skuteczna...tylko że potrzeba dużo dyscypliny

Adiva jaką masz dietę podaj please.
39.gif

Ja próbuję nie jeść słodyczy i kolacji i chodzę na aerobik. O matko kochana jutro mnie to czeka. Znowu będe obolała.
41.gif

Ćwiczenia to świetna rzecz...chociaz ja gdy sie odchudzałam ćwiczyłam 2-3 razy w tygodniu po 20 minut...wystarczył typowy zestaw ćwiczen....
Moja dieta opierała sie na zasadzie czesto ale mało...5 razy dziennie jadłam małe posiłki...smażone zakazane...tylko gotowane i duszone...duzo ryzu...żadnych ziemniaków....Gdy pojawiała sie zachcianka odczekiwałam od 15 do 30 minut bo tyle to trwa zawyczaj...zajełam sie szybko czyms innym..jesli taka potrzeba nie mija tzn że organizm woła o cukier...i wtedy najlepiej zjeść jakies płatki w miodzie...z mlekiem...mleko oczyszcza organizm działa rozwalniająco no i dostarcza witamin...duuuuuuuuuuuuużo wody lub innych płynów...nie gazowanych...sa tylko po tym wzdecia i zatwardzenia...ja czesto robiłam sobie kisiel...wiadomo ze to praktyczie sama woda...jak ktos nie lubi moze byc kasza manna...warzywa i owoce to podstawa...wiadomo ze to mozna jesc i jesc...sałatka z feta to cos przecudnego do tego gotowa piers z kurczaka i ryż...przede wszystkim zdrowo...nie chodzi o to zeby schudnac i miec wiszaca skóre...odpowiednie odzywianie podczas diety sprawia ze sie kurczysz a twoja skóra razem z toba...na poczatku moga wystapic wzdecia i zatwardzenia...to normalne i mija po 3-4 dniach...nie bierz wtedy tabletek typu xenna itd bo orgaznim szybko sie uzaleznia od nich...najlepiej zjeść troszke słonecznika...ogórki kiszone...albo kapuste...ale ostrożnie...takie jedzienie
również zawiera dużo kalorii....wiec jest dobre raz na jakis czas...gdy organizm sie przyzwyczaja potem juz jest z gorki :-)

Ja dzieki tej diecie schudłam 13 kg w 2 miesiace...z niektorych rzeczy zrezygnowałam ale niektore nawyki zywioniowe mam do dzis...dzieki temu moja waga od 6 lat jest taka sama :-)

co ty na to? dałabys rade?

dzien dobry kobietki...za oknami i w sercu wiosna ...oby wniosla powiew NOWEGO hihi;-)
adiva..ta twoja dieta brzmi ciekawie...hmmmm..ja nie mam za duzo do zrzucenia ale pare kg trzeba by bylo:)
milego dzionka Wam zycze staraczki:-)

Dzien dobry moje kochane.Chyba już mnie nie pamiętacie.Nie odwiedzam Was i nie nadrabiam z czytaniem.....Bardzo żle się czuje znowu mam skurcze jak rok temu wiem ze to dobrze nie wrozy zaczelam brac nospe 3 razy dziennie zobaczymy czy pomoże.A rano mam takie mdlości że w pracy nie daje rady.Dziewczynki siły mi tak odebralo ze ja nie wiem jak to bedzie?Mam tyle zajęć w pracy ze kompa to mam dość i tych wszystkich papierków!Jak wracam do domu to marzę tylko o łożeczku.

reklama
Do góry