reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
Chyba macie rację napewno macie RACJĘ zadzwonię dziś do ginka.

O Boze Anets w koncu dzwon natychmiast do ginka i umawiaj sie z nim
chocby na dzis powiec mu ze zle sie czujesz :-( a napewno znajdzie dla ciebie
czas i na 10000000000000000000000000% da ci zwolnienie i bedziesz
w domu wypoczywac .Dzwon i pisz na ktora idzies do ginka

Cześć dziewczyny, wróciłam do pracy więc będę zaglądała bardziej regularnie :-) Tyle tylko, że tak do końca zdrowa to ja się jeszcze nie czuję :baffled:

Witam wszystkie Dziewczyny !!!!!!!!!!!!!! nie Majeczko nie zafasolkowalam tylko bylam z mezulkiem w podrozy po Afryce ,bylo super cale 3 tygodnie ale niestety wrocilismy w dwojke i wlasnie od 2 dni nadrabiam zaleglosci,czytam to co przegapilam
Pozdrawiam nowe Staraczki i oczywiscie pozostale Dziewczyny bardzo serdecznie.Nawet teraz niewiem jaki mam dc bo przestalam liczyc,dalismy na luzik:tak:

Fajnie, że wróciłaś :-) A wycieczki i opalenizny zazdroszczę :-)

A mnie boli palec u nogi - wrasta mi paznokieć. Czekam jak sie rozwinie sytuacja i najwyżej po 11 ide na plastykę ;-/. Już T. zapowiedział w pracy, że jakby co to musi mieć wolne, żeby Jankiem się zająć, bo ja 2 dni będę miała z życiorysu. Najgorsze, że szwy zdejmą mi po 14 dniach, więc zachaczać będzie to o czas starań. A tu nie dość, że bula na paluchu, to jeszcze Janka nie podrzucę teściowej :-/. No nic, założę się, że jak dojdę do siebie z palcem to zęby się odezwą... A właśnie staraczki - zęby łatać jak jakieś dziurki są! ;-)

ups, oby palec sam się zagoił :tak:

agbar77 Witamy w Naszym Rozbrykanym Gronie :-):-):-)

Nadrobiłam zaległosci na forum...pisze posta żeby potem nie było że was opuściłam czy cóś :-D
Jestem po ostatnim zjeździe i teraz juz ferie....Nie mam siły sie cieszyć nawet...taka zmeczona jestem...M idzie na nocke wiec ide wczesniej spać...Oczywiscie nie omieszkałam go wykorzystać jeszcze ;-)

Wstawiłam sobie suwaczek nowy...no i trzymamy kciuki :-)

Buziaki:*

ale fajnie, że już masz ferie :-):-):-)

Co do mnie to nie wiem czy jeszcze zaliczam się do staraczek.
Robiłam ostatnio badania FSH i wynik to 16.2. Tragedia. Zmieniłam lekarza. I chorobę tą nazwał zespół przedwczesnego wygasania czynności jajników.
Czyli po polskiemu to w wieku 29 lat wchodzę w okres menopauzy

:baffled: ale przynajmniej wiesz o co chodzi. I lekarz wie, więc będzie wiedział jak leczyć :tak:Głowa do góry, nie poddawaj się!!!

Agbar -czyli Twoj M tez nie byl zabardzo wylewny ? :-)
To tak jak moj M tylko mu sie czasem zmienia bez mojego marudzenia na lepsze:tak:.
Tez mu tłuke i tłuke do łba i mam nadzieje ze cos wytłuke ;-) , a apropo tego co pisalam
wczoraj ze M ma sobie wybrac jakis swoj sposob na okazywanie mi uczucia to juz
wybral mianowicie wybral PODSZCZYPYWANIE mnie ;-) i nawet dobrze mu to idzie hi hi .;-)

podszczypywanie? hmm, ciekawe...

Witam wszystkie Staraczki!
U nas typowa niedziela, juz jesteśmy po Kościółku (jak zwykle ganiałam za Patunią, która jest jednym z największych gagatków wśród maluchów na Mszy :)), córa odsypia łobuzowanie, my raczymy się herbatką (ostatnio odkryliśmy miętowo-cytrynową - pysznosci!! Zwłaszcza osłodzona miodkiem), a zaraz znikam wstawiać rosołek.

hihihihi ja mam to szczęście, ża Daria po kościele nie bryka. Ale za to siusiu wołała i nic nie zrobiła, chciała jeść, pić, kartkę i długopis...No i na każdą taką prośbę musiałam tłumaczyć, że nie mam, że w domku...hmm jakiś list był czytany, tylko o co w nim chodziło :unsure:

Czesc Dziewczyny! Mam nadzieje, ze pozwolicie, ze sie oficjalnie dolacze bo od pewnego czasu tylko niesmialo podczytuje. Zwlaszcza jak przeczytalam optymistyczne komentarze o ciazach w menopauzie :szok: bo ja do tych najmlodszych nie naleze.

Bylam juz wczesniej na lipcowkach, ale zly los zdecydowal inaczej i 2 miesiace temu stalam sie mama Aniolka.
Po ostatnim przegladzie generalnym ginka dala mi zielone swiatelko :tak: wiec zaczelismy staranka.

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i zycze szybkiego zafasolkowania. :-)

Strasznie mi przykro :-:)-:)-(. Tak właśnie mi się zdawało, ze już CIę gdzieś wczesniej widziałam (lubię sobie od czasu do czasu zajrzeć do przyszłych mamuś).

Witaj wśród nas!!!

A mnie dziewczynki jakos strasznie bola piersi nie wiem czy to na okres ktory mam
miec za od 9 do 12 dni bo ja dostaje miedzy 30 a 33 dniem :-( i nieregularnie .
Juz nie wiem czy bola na @ czy moze na fasolke :-) najchetniej juz bym sie testowala ale
pewnie za wczesnie to i tak nic nie wyjdzie juz sie nie moge doczekac to
czekanie mnie dobija :-(

cierpliwości...

Nawet jak zmieniam "Klulik mama żabulca" na Przyjaciółki to nie mam. Nie musze zmieniać, jak będę miała to w albumach powinien mi sie pokazać wątek (juz do tego doszłam, po dłuuugim zastanawianiu się ;-p), a mam tam tylko "nasze cele" i 'mamy majowe 07".

Bedę wieczorem, jak dam radę, teraz wybywamy na urodzinki do rodzinki i przyjaciół (fajnie jak wójek i siostrzeniec mają wspólnych znajomych ;-p)

Majeczko, zajęłaś się tym???? Kluliczku, nie wiesz czy Majeczka coś poradziła? BO jak nie to ja się tym zajmę :tak:

Uf to jestem i ja. Ale miałam wieczór. Ho,ho,ho.
Mój M stanął na wysokości zadania, cały dzień się odgrażał że mnie zaskoczy i zaskoczył. Teraz śpi już biedaczek.
A były i świece i kąpiel aromatyzowana i wino, a to do niego niepodobne, bo na co dzień to jest romantyczny jak paczka gwoździ,

WOW, WOW, WOW mąż-marzenie :-D

Hej Dziewczyny!

Siedze wlasnie sama w odmku bo moj Mężuś poszedl do pracy na nocke i postanowilam w koncu napisac cosik na tym watku :tak: W koncu na liscie staraczek jestem jzu od jakiegos czasu a postu zadnego :zawstydzona/y:Ale to wszystko z wiecznego braku czasu ;-)
Moge dolaczyc? :happy:

O sobie to tyle... Mam kochana Coreczke Oliwke ktora ma juz rok i prawie 5 miesiecy:tak:No i juz od jakiegos czasu bardzo razem z Mężowym chcemy drugiego bobaska, oj bardzo :tak::-) Ale niestety :-( Na drodze caly czas stoi moja cholerna nadwaga ktora zostala mi po tabletkach antykoncepcyjnych i pierwszej ciazy :-:)zawstydzona/y: A ze jestem uzalezniona od slodyczy :-pto nie umiem tego zrzucic. A z taka waga wyjsciowa moge zapomniec o kolejnej Fasolce :-(Prob zrzucenia wagi bylo milion dwiescie ale zawsze po jakims czasie sie poddawalam :-:)angry::wściekła/y: Dzis jednak po cichu, przed sama soba, powiedzialam sobie ze KONIEC! Bo jak tak dalej pojdzie to mnie zastanie 30stka :eek: Tak wiec od jutra, z Waszym wsparciem, musi mi sie wreszcie udac! :-) Najpierw conajmniej minus 10kg a potem Fasolinek ;-)

Pozdrawiam!:-)

Pewnie, że dołączaj!!! Im nas więcej tym lepiej :-)

Dzien dobry moje kochane.Chyba już mnie nie pamiętacie.Nie odwiedzam Was i nie nadrabiam z czytaniem.....Bardzo żle się czuje znowu mam skurcze jak rok temu wiem ze to dobrze nie wrozy zaczelam brac nospe 3 razy dziennie zobaczymy czy pomoże.A rano mam takie mdlości że w pracy nie daje rady.Dziewczynki siły mi tak odebralo ze ja nie wiem jak to bedzie?Mam tyle zajęć w pracy ze kompa to mam dość i tych wszystkich papierków!Jak wracam do domu to marzę tylko o łożeczku.

Skarbie idź na zwolnienie!!!!!!!!!!!!!!!!! A gin nie kazał Ci leżeć???

Dzien doberek tescik ponowiony znowu dwie II czyli tak jak myslałam tylko troszke nie dowierzałam :-) jest fasolka :-D

:-):-):-):-):-):-)

Witajcie kochane :-)
Coś dzisiaj humor mam do bani :confused2::baffled: Cykl mi się chyba całkiem rozregulował, tempka dziwna i do niczego nie podobna:-( Ach i znowu przyjdzie mi cierpliwość ćwiczyć.
Anetko a może wzięłabyś sobie parę dni wolnego i wypoczęła w domku. Taki odpoczynek na pewno dobrze by Ci zrobił :tak: Na te skurcze to nospa jest dobra i nie szkodzi fasolce. I dużo leżenia i wypoczywania by się przydało.

buziaki na poprawę humorku przesyłam :tak:

Nienius jak byłam ostatnio u ginka nie miałam tylu skurczy więc nie kazał leżec tylko sie oszczędzać.A może to moja wina bo gin kazal mi ta nospe brac 3 razy dziennie a ja tylko raz dzis poobserwuje organizm bede brala po 3 razy dziennie jak nie pomoze jade do gina.Wczoraj może miałam 4 skurcze rok temu to mialam po 10

Cześć dziewczyny, wróciłam do pracy więc będę zaglądała bardziej regularnie :-) Tyle tylko, że tak do końca zdrowa to ja się jeszcze nie czuję :baffled:
Daj sobie jeszcze troszkę czasu. Organizm musi nadrobić to co stracił przez chorobę, ale myślę że jeszcze parę dni i będzie w pełnej formie :-)

Hej Staraczki :-)

Jaki dziś piękny dzień u nas w Opolu...cudnie slonko świeci ciepło jest...no zyć nie umierać....

Anets cholera jasna !!! Czy wydarzenia z przeszłości nic cię nie nauczyły?Dzwon do gina i bierz L4...Nawet jesli orzeknie że całą ciąze bedziesz musiała w domu siedzieć to my tutaj jestesmy i bedziemy cie wspierać jak tylko sie da.Pamietaj że może i nas nie ma obok ciebie fizycznie ale duchowo zawsze ktoraś z nas jest przy tobie myślami...I bez tłumaczeń prosze....takie opierdziel ci sie należało !
Noo...bo nastepnym razem przez kolano bedzie :-D

teraz ja sie pochwale...jak widać po suwaczku starania w pełni...ale dziś juz mnie tak brzuch boli że podejżewam że jajeczko juz sobie gdzies krąży...no wiec bedziemy testować...to dopiero drugi cykl wiec sie nie nastawiam na niewiadomo jakie cuda...ale zobaczymy :-)

Witajcie dziewczynki! ja dzisiaj pierwszy dzien w pracy po chorobie i maaasakra wszystko na mnie czeka eHhh... ale dam rade;-);-)
Anets szybciutko do lekarza !!
napisze wiecej jak wroce do domku:-)Pozdrawiam

reklama
Witam was dziewczynki :-)

Nenius, Kasia witajcie po chorobie, zyczę szybkiego dojścia do formy:tak:

anets, kochana dziewczyny maja rację, biegiem do ginka po zwolnienie, nic nie jest wazniejsze od zdrowia i zycia twojego dzieciatka.

A u mnie dziś znowu swieci piękne słoneczko:-)

Do góry