reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Właśnie dla tego tematu zapisałam się dzisiaj na forum. Ostatnio jakoś tak chodzi za mną to..staranie się, a termin "staraczki" bardzo mi się podoba. Zawitałam więc i do Was, i musze powiedzieć, że miło tutaj, jak i na innych forach dzieciowo - matczynych. Zostanę troszkę , poczytam, a jeśli uda mi się "wystarać" o małego, słodkiego szkraba, to napeno dopiszę się do kolejnej listy:)

Pozdrawiam ciepło wszystkie przyszłe mamy i trzymam mocno kciuki.
A teraz " czas forumowego czytactwa i szperactwa:)

reklama
tikanis roznie to moze byc u ciebie , moze po tej operacji sie pomieszalo wszystko ale studiowalam ostatnio wykresiki ciazowe kilka stron wczesniej kingus wkleiła i tam tez byly poczatki cykli z wyzsza tempka potem w polowie cyklu przed owu spadały , no ale mysle ze u ciebie wszystko moze byc troszke pozmieniane a moze faktycznie cos tam sie wykluwa u ciebie (oby trzymam kciukasy):tak:

Właśnie dla tego tematu zapisałam się dzisiaj na forum. Ostatnio jakoś tak chodzi za mną to..staranie się, a termin "staraczki" bardzo mi się podoba. Zawitałam więc i do Was, i musze powiedzieć, że miło tutaj, jak i na innych forach dzieciowo - matczynych. Zostanę troszkę , poczytam, a jeśli uda mi się "wystarać" o małego, słodkiego szkraba, to napeno dopiszę się do kolejnej listy:)

Pozdrawiam ciepło wszystkie przyszłe mamy i trzymam mocno kciuki.
A teraz " czas forumowego czytactwa i szperactwa:)
Witaj, napewno Ci sie tu spodoba choc moze lepiej dlugo nie planuj tu być ;-), od kiedy sie starasz ?

adolfina- dziekuje za uspokojenie,, jesli tak bylo to moze ja tez jestem przykladem osoby ze po okresie ma sie podwyzszona a pozniej spadnie. wiec ok..raczej w ciazy nie jestem bo to musialby byc cud.. zeby w dniach po opercji doszlo do zaplodnienia... wiec raczej sadze ze tak po prostu u mnie jest :-D

dziewczyny zrobiam dzis test i wyszly dwie piekne kreseczki:-)jestem czesliwa:-) a to dla was na szescie kobitki:-)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Gratuluje z całego serca, spokojnej ciąży życzę a teraz "zarażaj" Nas :tak::tak::tak:

kinguś moze i ja zaczne od bety
ps wasnie testuje swoj suwaczek ciekawe co wyjdzie :confused:
Ja robie bete bo tak kazała mi gin (14 dni po owulacji) bo mówiła, że sikany może nie pokazać. Śliczny suwaczek ;-)

a ja czekam do12 września :happy:
Ja testuje 6 dni przed Tobą. Mocno trzymam kciuki za Twój teścik :tak::tak:

dziewczyny powiedzcie mi czy to normlane przypomne ze 13 mialam operacje laparoskopie,, 22 zgodnie z terminem wystapila @, powiem trwala 5 dni ale tylko 1 dzien byla obfita kolejne dni byly raczej skape i nie byla to krew czysto czerwona,, tak pod brazowy podchodzilo... teraz mam 7dc i od @ ciagle mam podwyzszona temperature 37,1,,, przed okresem dzialalismy z mezusiem ale raczej wtedy byly juz dni nie plodne,,.,, wiec czy ta temperatura jest prawdilowa czy tak powinno byc czy nie?? prosze o jakies rady :baffled:
Może to jest reakcja organizmu na zabieg :confused: Pomierz jeszcze troszkę zobaczymy co będzie dalej. Nie martw się wszystko będzie dobrze i uda się za pierwszym razem. Jeszcze raz wkleję link do tych wykresów, zobacz jakie skoki i głowa do góry ;-)
mamo.tato - Artykul - Pokaż

ja troszke zabiegana i taka nie w humorze ..... od 4 dni nieustannie towarzyszy mi bol 8mki :-( i wczoraj mialam znwou klopoty z serduchem ... :-( i siostra nadal z malenstwem w szpitalu ... troszke klopotow maja ... dobrze ze z malenka wsio w porzadku... ale chyba do poniedzialku bedzie musiala tam siedziec ehhhh.... i tak biegam do tego szpitala :-( a ona tak siedzi i poplakuje ze musi tam siedziec :frown: mowie wam co tam sie dzieje witki az opadaja...
nic sie nie ucze ... mysle tylko o swoim malenstwie .... na ktore na razie nie ma rzadnych perspektyw :-(
wsio do dooopy.....
Biedactwo mam nadzieje, że wkrótce wszystko zmieni się na lepsze

Właśnie dla tego tematu zapisałam się dzisiaj na forum.
Witaj :-):-)

Witaj, napewno Ci sie tu spodoba choc moze lepiej dlugo nie planuj tu być ;-), od kiedy sie starasz ?

Od dwóch miesięcy i niecierpliwie spoglądam na test, który niestety jak narazie ciągle daje odpowiedź inną, niż bym chciała. No ale trzeba poczekać. Byle krótko;)

P.S Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie:) Od razu uśmiech na buzi mam!

Ostatnia edycja:
eve84- jestes tak kochana ze tobie powinny przytrafic sie blizniaki..:-D
jesli myslisz o ciazy to chyba to niemozliwe,, po operacji mialam dni nie pldone,, choc rozne czytalam wersje ze po laparo uwalniane sa doperio jajeczka i czasami sie zdarza ze kobieta od razu zachodzi.. ehh ale w moim przypadku napewno tak nie jest.. byc moze zle mierze albo cos...sama juz nie wiem , zglupialam chyba tej tempki nie bede mierzyc bo mnie to tylko drazni pozniej:baffled:
:tak::tak: dobre chyba maz by zawalu dostał :-D
a powiwedz czy dzien w dzien od @ masz az 37.1 ?
a jaka byla dzien przed @? no moze faktycznie to przez zabieg ale ..... :sorry2: w sumie tak jak kingus muwi mierz dalej i zobaczymy czy bedzie spadeczek :tak:a jeszcze jedno .... cuda sie zdarzają!!! :-D
kingus dzieki;-) mam nadzieje ze jakos sie w koncu ogarne:sorry2:
witam nowe staraczki :tak: i zycze szybkiego zafasolkowania!!!

eve84- hehe dzieki ale raczej mysle ze to zwyczajnie,, a tempka pomierze i zobaczymy, co do tempki nie mierzylam wczesniej znaczy soie kiedys mierzylam ale teraz nie,, mierze od 2 dni dopiero, a 2 dni temu zmierzylam a tak bo cos mnie korcilo przypadkowo zupelnie.. no i stad ze mialam wysoka to chcialam sprawdzic czy nasteopnego dnia bede miala tez taka no i tez taka wysoka.. no ale ok:-D

reklama
eve84- hehe dzieki ale raczej mysle ze to zwyczajnie,, a tempka pomierze i zobaczymy, co do tempki nie mierzylam wczesniej znaczy soie kiedys mierzylam ale teraz nie,, mierze od 2 dni dopiero, a 2 dni temu zmierzylam a tak bo cos mnie korcilo przypadkowo zupelnie.. no i stad ze mialam wysoka to chcialam sprawdzic czy nasteopnego dnia bede miala tez taka no i tez taka wysoka.. no ale ok:-D
ja w zasadzie optymistka jestem wiec nie umiem powiedziec ze .... nie nakrecaj sie :sorry2: zawsze widze jakas szanse ... jak nie widze to znaczy ze ze mna baaardzo zle! ;-)a jak juz zaczela mierzyc to moze warto zrobic caly cykl juz :tak:

Do góry