reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Lilu a jak tam u was pogoda w Irlandii? U nas w Londynie szaro buro i ponuro dzis, nawet na deszczyk sie zapowiada, ale w koncu kupilam sobie kaloszki wiec juz nie straszny mi deszcz :-p:-p:-p

Witaj,
W Irlandii pogoda podobna do twojej szaro i ponuro, na deszczyt tez caly czas sie zapowiada, juz mnie dobija ta pogada :baffled: a co najgasze to pogady w wakacje wogole praktycznie nie bylo :angry::no:

MEGI 24- GRATULUJE FASOLKI :laugh2::laugh2::laugh2:

TIKANIS- obys kochana miala racje ze tym razem ....:laugh2::-p

A wogole to moj organizm chyba wariuje, otoz w poniedzialek dostalam pregnyl, wiec owulkawypadala na wczoraj lub dzisiaj, wczoraj spadek temperatury z 36.6 na 36.4 (zawsze jest spadek tempdzien przed owu,i na nastepny dzien znacznie podwyzszona )a tu dzisiaj u mnie 36.3 :szok: a przeciez z tego wynika ze dzisiaj powinna byc owulka, wogole nie wiem co jest grane :wściekła/y: No czyba ze mi termometr nawala :crazy: chociaz uzywam go dopiero drugi cykl, tylko ze to nie jest ten specjalny owulacyjny :baffled:

reklama
A wogole to moj organizm chyba wariuje, otoz w poniedzialek dostalam pregnyl, wiec owulkawypadala na wczoraj lub dzisiaj, wczoraj spadek temperatury z 36.6 na 36.4 (zawsze jest spadek tempdzien przed owu,i na nastepny dzien znacznie podwyzszona )a tu dzisiaj u mnie 36.3 :szok: a przeciez z tego wynika ze dzisiaj powinna byc owulka, wogole nie wiem co jest grane :wściekła/y: No czyba ze mi termometr nawala :crazy: chociaz uzywam go dopiero drugi cykl, tylko ze to nie jest ten specjalny owulacyjny :baffled:
Znalazłam wykresy z temperaturą gdzie doszło do ciąży. Zobacz jakie są skoki i się nie martw. Ta pionowa linia oznacza owulacje tak mi się wydaje :confused: Ja oglądam te wykresy i nie tracę nadziei. Jednego dnia temperatura rośnie a drugiego spada i tak ciągle :-)
http://mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=12&s_id=5&ss_id=8&l=0&

Znalazłam wykresy z temperaturą gdzie doszło do ciąży. Zobacz jakie są skoki i się nie martw. Ta pionowa linia oznacza owulacje tak mi się wydaje :confused: Ja oglądam te wykresy i nie tracę nadziei. Jednego dnia temperatura rośnie a drugiego spada i tak ciągle :-)
mamo.tato - Artykul - Pokaż

Dziekuje Ci KINGUS kochana jestes :tak::laugh2:
Ufff kamien z serca mi spadl, z tych wykresow wyglada na to ze temp. podnosi sie dzien po owulacji, wiec pradwopodobnie mam dzisiaj owulke tak jak myslalam :tak:;-)

Witaj,
W Irlandii pogoda podobna do twojej szaro i ponuro, na deszczyt tez caly czas sie zapowiada, juz mnie dobija ta pogada :baffled: a co najgasze to pogady w wakacje wogole praktycznie nie bylo :angry::no:

No niestety u nas pogoda tez do dupki:crazy: W lipcu bylo troche ladnej pogody ale przewaznie w tygodniu , tak wiec nie skorzystalam bo pracowalam:wściekła/y: A z Polski ciagle dochodzily mnie newsy jak to slonecznie i pieknie jest :angry::angry::angry::angry:.

Nie jestem za dobra w radach bo przyznam sie szczerze ze to moje poczatki- jak zreszta widac.Ale jak zaczelam do was zagladac to bylam w szoku ile rzeczy trzeba wiedziec zeby zajsc w ciaze, ale czytajac was...powoli nadrabiam swoje zaleglosci :-p i musze przyznac ze nie jest to takie latwe jak z poczatku wygladalo :-p

maggie24-dziekuje za odpowiedz :laugh2:
lilu19- napewno mam racje, musi teraz juz sie udac:laugh2:
kingus-dzieki:laugh2:
justyna0- lecimy do tunzejii:) hotel samira club

mam pytanko kiedy bierze sie wiesolek??

Tikanis :Moze tutaj dowiesz sie czegos wiecej :-D http://www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=25841

Oj kochana fajnie masz z ta Tunezja:)
Mnie tak strasznie marza sie porzadne wakacje :tak::tak: Ale narazie to kazde wolne dni wykorzystujemy na porwot do Polski. Niby wakacje ale jednak ciezka charowa biegac i wszystkich odwiedzac, spotykac sie , zalatwiac sprawy itd.

Kingus no ja w sumie wczoraj testowalam i wynik byl negatywny:-(ale ciagle @ brak i temperaturka powyzej 37.0 stopnii.Cycuchy bola jak na @ wiec juz sama nie wiem , moze sie pospieszylam z tym tescikiem:zawstydzona/y: a moze tylko natura pogrywa sobie ze mna?
sprobuj za kilka dni jeszcze raz,co Ci szkodzi:)
Ja tez donosze mile Panie, ze @ przylazla i mam juz 5dc, wiec zaczynam staranka od nowa ;-)
nowy cykl nowa nadzieja:)
Dziewczynki moja koleżanka urodziła dziś synka! 3350 i jak pisała jest śliczny. Może i nam uda się doczekać takiej chwili.:-)

Ja testuję (o ile @ nie zawita) w poniedziałek. Już nie mogę doczekać się. Nie mam żadnych objawów. :no: Tylko na piersiach wyskoczyły mi jakieś żyły, ale nie wiem czy to nie efekt zbliżającej się @. Nigdy wcześniej tego nie zauważyłam u siebie. No i temperatura dzis skoczyła do 37.1. Czas pokaże..... :-)
gratulacje dla kolezanki:):-D
trzymam kciuki za te żyłki oby to bylo TO
He he kochana, ja dopiero staram sie o pierwsza pocieche :sorry2: A ten sliczny chlopczyk na zdjeciu to Czarus moj siostrzeniec, obecnie ma 2,5 roku i jest przekochany :-p z reszta jak wszystkie male dzieciaczki
śliczne dzieciątko a mozna prosic większe zdjecie?:) :-):-)
Dzień dobry:-)
melduje wszem i wobec że po wczorajszej wizycie u lekarza- dzidzius potwierdzony! :tak: Jestem w 6 tyg, pierwsze USG za miesiac i wtedy dokładnie okaże się który tydzień i dzień ( niestety ostatnia miesiączka 3 maja :-( i trudno wyliczyc na jej podstawie), ale na szczęście wyniki HCG pomogły :-D taki pierwszy pierwszy termin porodu 22 kwiecień:-) a mamusia urodziła się 28 :rofl2: także co dwa byczki w domku to nie jeden :laugh2::-D jesteśmy z mężulkiem przeszczęśliwi, No i oczywiście karta ciąży założona :tak: to tyle odemnie.
:tak:
gratuluje,przesyłąj wiecej fluidkow,te ostatnie były jakies niebieskawe czyzbys miałą jakies przeczucia?;-)
ja jestem po @ , trwala cale 5 dni tyle ile powinna , ciesze sie ze wszytsko zaczyna wracac do normy,,dzialac dzialamy co drugi dzien i wiem ze teraz nie mam dni plodnych ale z samej ochoty...:) optymizmem az zione.. wiec wszytsko jest pieknie,, jestem jeszcze na l-4 do 8 wrzesnia.. a 18 ide na urlopik bo jadziem po roku po slubie na nasza podroz poslubna,,nie moge sie doczekac:happy:
ja tez prawie rok po slubie ale podrozy tez jeszcze nie mielismy,zaraz po slubie mialam problemy (wizyty u lekarzy itp) wiec nigdzie sie nie wybralismy,moze kiedys to nadrobimy, slyszalam ze taka zmiana klimatu moze bardzo korzystnie wplynąc na staranka!!! powodzenia

maggie24-dziekuje za odpowiedz :laugh2:
lilu19- napewno mam racje, musi teraz juz sie udac:laugh2:

mam pytanko kiedy bierze sie wiesolek??

Tikanis- :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Kochana wiesiolek bierze sie w pierwszej fazie cyklu tz, do owulki
dziewczyny zaczynaja jesc od 1 dnia cyklu, ja zaczynalam chyba dopiero od 5 dc do owulacji :sorry2: , wazne by nie brac go po owulce bo moze zaszkodzic fasolce....

reklama
Do góry