reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Dziewczyny Kochane, ledwo nadrobiłam zaległości! Tyle czytania od wczoraj!

Madziu, i jak wynik testu! Nie trzymaj nas już w niepewności i powiedz co wyszło! Mam nadzieję, że dwie, grubachne, czerwone krechy! I przesyłaj fluidki, bo już dawno ich nie miałyśmy!

Gwiazdeczko, pogratulować takiego długiego okresu karmienia! Moja Pati w 10-11 miesiącu życia sama się "odstawiła" od cyca praktycznie z dnia na dzień. Zawsze była smakoszem, wokół było tyle pysznych rzeczy do spróbowania i mamine mleczko chyba po prostu przestało być atrakcyjne. Co ciekawe, nigdy później nie przyszło Jej do główki, żeby wsadzić cyca do buzi i pociągnąć:) Jakby zapomniała, do czego one wcześniej Jej służyły. No ale Twój Simonek to mężczyzna, więc nic dziwnego, dla nich pierś to atrakcja:)!

Betiinka - fajnie, że znowu jesteś! Brakowało nam Ciebie.

Mam pytanko do dziewczyn, które robią testy owulacyjne i które miewają bóle owulacyjne: Jak się ma jedno do drugiego? Czy jajniki pobolewają dokładnie wtedy, gdy test wskazuje na owulacje?

reklama
Mama Pati mnie jajniki zaczynają pobolewać na parę dni przed owu. W tym cyklu przestały boleć jakiś dzień po owulacji. Jednak samą owulację najlepiej widać jak mam dane z porannego mierzenia tempki, obserwacji organizmu i potwierdzonego testu owulacyjnego.

Dziewczyny Powiedzcie Mi Cos Wiecej O Tych Testach Owulacyjnych? Jak Sie Je Robi Czy Gdzies Sie Je Kupuje Itp Dzieki

Testy można kupić w aptece, lub na Allegro.
Najlepiej robić je popołudniu. Jak się ma regularne cykle to można zacząć je robić na dwa dni przed owu. Jeśli cykle są nieregularne bądź nie jest się pewnym kiedy jest owu, należy zacząć wcześniej testować.
Test owu jest wtedy dodatni jak kreseczka testowa jest tak samo intensywnie zabarwiona jak kreska kontrolna, lub nawet mocniej. Jeśli jednak kreska kontrolna jest bledsza test jest negatywny.
Przeważnie do testów jest dołączana ulotka :-)

no hej i ja się musze dołączyć jednakże mam nadzieję że szybko się stąd wypiszę bowiem bardzo pragne już maleństwa!pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia

A mnie jajniki bola po owulacji.I wiem to dzieki testom.Bo zawsze myslalam,ze jak bola to juz czas,a testy pokazaly co innego.
Moj M przyjedzie na kilka dni we wtorek wiec w poniedzialek zrobie test i moze moze....cykl nie przepadnie:-)

no hej i ja się musze dołączyć jednakże mam nadzieję że szybko się stąd wypiszę bowiem bardzo pragne już maleństwa!pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia

Witam! Bardzo życżę Ci fasolki:tak: Z naszej listy nie wypisujemy tylko odznaczamy:-) obym szybko mogła postawić przy Twoim niku dwie I I
Juz Cię na niej umieszczam:-):tak:(na liście)

Wlasnie sie dowiedzialam ze bede ciocia blizniakow.Siostra jest 4 mc.
Super bardzo sie ciesze.
Musze postarac sie o towarzystwo dla nich:-D

reklama
Dzieki Ja Jakos Nigdy Nie Potrzebowalam Testow Owulacyjnych I Mimo Ze Mam Nieregularne Cykle To Jakos Wiem Mniej Wiecej Kiedy Sa Plodne :-).mam Nadzieje Ze Moje Przeczucie Mnie Nie Myli I Juz W Krutce Sie Zafasolkuje Czego Zycze Wszystkim Ktorzy Tego Chca :-).
Madziu Gdzie Jestes ???????????????????/

Do góry