reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

kluliczek - ja ogolnie jestem osoba nerwowa i bardzo moze za bardzo wszytsko przezywajaca, i o jodze juz dawno myslalam ze pomogla by mi sie wyspokoic...
Ja polecam również trening autogenny Schulza. Ja miałam nerwicę lękowa i bez leków udało mi sobie poradzić a bardzo pomogła mi ta relaksacja. Naprawdę można się rozluźnić :-) Nie myśl, że trzeba być chorym żeby to stosować ale naprawdę pozwala się wyciszyć.
Towarzystwo Terapii i Kształcenia Mowy LOGOS

Jak znajdę lepszy opis ćwiczeń to prześle.
http://www.mm.pl/~wkuleczka/images/tas.pdf
możesz sobie wybrać ale ta druga instrukcja jest chyba lepsza.

Ostatnia edycja:
reklama
Może nawet w tym miesiącu pójdę o krok dalej i nie będę monitorować cylku żeby się nie potrzebnie nie nakręcać. Postanowiłam w te wakacje się całkowicie odprężyć i pozostawić wszystko losowi. Psychika jest bardzo ważna. Ale za to kupiłam wiesiołek:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
zycze owocnych wakacji, to chyba normalne ze po etapie stresu,płaczu i presji dochodzimy do wniosku ze trzeba wyluzowac,odpoczac,dobrze ze jest to forum,bo zawsze sa tu osoby które nas w tym uswiadomią i zaswiadczą ze to działa!
magdus 1983 :-):-):-) to opowiesz mi co zobaczysz na usg jak tobie zrobi a mnie nie ? Skoro idziemy łeb w łeb ( przepraszam za wyrażenie)
to dosyc wczesna ciaza i nie kazdy lekarz chce tak szybko robic usg...jak bedzie mial jakiekolwiek watpliwosci to lepiej nie naciskoc choc to tak fajnie zobaczec:)
Witajcie dziewczynki. Ale się rozpisałyście, już nadrobiłam zaległości.
Obroniłam się na 5 i jestem szczęśliwa, naprawdę było nieźle, niepotrzebnie się denerwowałam.
A co do mojej bety to muszę powtórzyć bo mam niejednoznaczny wynik.
Norma <5,3
3 tydz 16-156

A ja mam wynik 14,9- dlatego jutro jeszcze raz powtórzę bo nie wiem o co chodzi.
Dziękuję, że o mnie pamiętałyście, buziaczki dla Wszystkich:-):-):-)
przeogromniaste GRATULACJE!!!!! wielce prawdopodobne ze to jeszcze nie 3ci tydzien tylko wczesniej,ale z "powietrza" taka betka sie na pewno nie wzieła:) zycze jutro wyzszego wyniku,choc doskonale rozumiem na jakim sie czujesz rozdrozu....:szok: mezowi cos mówiłas???
Jak ja bym chciała teraz rodzi tylko 14 godzin :-D.

kinguś gratuluje obrony :-). No i moja droga, a kto Ci powiedział że to już 3 tydzień? może by 2 z kawałkiem :tak:. A poza tym, wg wszelkich norm to Ty jesteś już zafasolkowana. Masz powyżej 5, czasem lekarze mówią powyżej 10, a Ty zdecydowanie masz więcej ;-).

A dla Ciebie tabelka z wątku "o badaniach hormonalnych dla starajacych się" w którym Elżbietka powstawiała mnustwo informacji (zachęcam dziewczyny do zaglądania przy watpliwościach).
normy55py.png

"W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin." A robiłaś w sobotę. Czyli jak na mój gust i wiedzę, jak zrobisz sobie jutro rano badanie, to wynik bedziesz miała taki jak ja 24 kwietnia tego roku :-D.
ta tabelka nie odnosi sie do wyniku kingusi,skoro ma inne normy na wyniku,lepiej nie mieszac takich rzeczy,bo to pewnie innymi metodami tak wychodzi:)

Ostatnia edycja:
W te normy do 4 tygodnia to ja nie wierzę :baffled:, choc podobno to strasznie osobnicza sprawa w tej dziedzinie do końca 3 tygodnia. Ale to nie innymi metodami tak wychodzi, tylko z tymi normami jest dziwnie, kiedyś jedna laborantka mi to usiłowała wytłumaczyc i wyszło mi z tego, że norma u nich na badaniu jest taka, ale moze się zdażyc niższa :baffled:. I się zdaża, więc czemu normy nie dostosowac :confused:. Ogólnie wywaliłam z pamięci jej tłumaczenia, bo były tak chaotycznie nasiaknięte wiedzą tajemną, że padłam. Ważne jest to, że powyżej 5 oznacza ciążę, a powyżej 10 już napewno.

jeden dzień i tyle do nadrobienia:-)

betty1005 - strasznie mi przykro:-:)-:)-(

Odebrałam dzisiaj wyniki bety:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
normy dla 2 do 3 tygodnia ciąży licząc od zapłodnienia -czyli wszystko w normie:-)

W środę idę na następną żeby zobaczyć czy rośnie, a w czwartek umówiłam się do lekarza:-)

mezowi cos mówiłas???
Odbierał moje wyniki ale mówiłam, żeby się nie nastawiał. Mówi, że rozumie i czeka na powtórne badanie(jeszcze kazał mi do mojej gin napisać sms'a co ona powie :-) )

Odebrałam dzisiaj wyniki bety:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Gratuluję :-):-) Jaki masz wynik? Jakie są normy u Ciebie w laboratorium?

Jutro polecę na powtórne badanie i wtedy będzie wszystko jasne, tylko znowu będę musiała czekać jeden dzień na wyniki. Śmiesznie bo obok mojego bloku jest przychodnia i tam sie na wynik czeka 5 dni-masakra ja bym nie wytrzymała.
Miłej nocki: -)

Ostatnia edycja:
witajcie kochane :-)
kinguś ogromne gratualcje za obronę i za fasolinke!!!buziaczki!:-D
tikanis słońce nie denerwuj se tak, pewnie ze nie da sie nie myslec w takim krotkim czasie, rozumiem ze mozna przestc myslec albo o wiele mniej jak sie starasz rok albo dwa ale po trzech cyklach sie nie da bo wtedy kobieta jeszcze bardziej mysli i sie zastanawia co jest nie tak ze inym sie za pierwszym razem udaje a mi nie.także główka do góry i nas to czeka trzeba to przejśc po prostu :tak:
magdalenka83 również gratulacje , jeszcze wczesne ale ogromne!
i wogole dziendobry dziewczyny!
ja mam dzis bardzo dobry humor :) ide dzis odebrac sukienke i obrączki:-D
a pozatym wczoraj była u mnie moja kolezanka kochana która poroniła jakos w listopadzie:-( i jest w ciąży:-D poczatek czwartego miesiąca!! :-Dtak się ciesze! ona tak cierpaiala kiedy sie okazalo ze ma wade płodu i trzeba usunąć w drugim miesiącu byla :( wiec teraz odrazu pojechali do szczecina na badania prenatalne i okazalo sie ze wszystko jest super! :-D i wygląda slicznie do tego!
także dla wszystkich jest nadzieja!
buziolki!!

Witam wszystkie dziewczynki !!!!

Betty1005 bardzo mi przykro :-:)-( ale pamiętaj że jesteśmy z Tobą kochana :blink:

Kinguś ogromne gratulację ''5'' :-D:-D bardzo się cieszę :tak: i życzę również potwierdzenia fasolki.

Tikanis u mnie też coś dziwnego z @ No bo owszem przyszła ..... jak zwykle .... no ale w sumie w moim przypadku dziwne jakby nie przyszła :baffled: ... no ale jakoś się całkiem rozregulowała. Zawsze była jak w zegarku hihi tylko czasem zdarzało się jakieś spóźnienie a teraz od jakichś 3 miesięcy zawsze jest wcześniej o kilka dni :confused: to mi się wcale nie podoba :baffled::baffled:

A jeśli chodzi o wątek ile kto ważył po urodzeniu tooo uwaga uwaga .... ja tylko małe 5100 :-D:-D:-D i mama rodziła naturalnie :szok:
W kwestii imienia było ok tylko tata zapomniał jakie miało być :-D:-D ale jakoś mu się przypomniało.Za to mój znajomy też zapomniał i wymyślił inne no i żona się do niego z tydzień nie odzywała :-D:-D

Pozdrawiam i miłego dnia :tak::tak:

Ostatnia edycja:
marzenix- taka cudowna osoba jak ty napewno niedlugo zafasolkuje, potrafisz czlowieka podniesc na duchu,,jestes przewspaniala... wspierasz i jestes blisko a nie tak jak niektorzy ........................:tak:
malwina- no u mnie trwala dokladnie 2,5 dnia.. super nie ma to jak zas cos pochrzanione z miesiaczka... niby przyszla reguralne co 30 dni no ale zas kuzwa ten okres jej trwania mi sie wcale nie podoba,, jak juz przylazi to niech trwa 5 dni i niech spinkala a nie przylezie i trwa 2 dni i co ja zas se mam myslec,, do jasnej anielci...::wściekła/y:

a ja zaraz ide na 2 wizyte w sprawie mojego zeba.. juz sie boje , mam nadzieje ze przekletej ropy juz nie mam..:baffled:

nie umiem po prostu wyluzowac.. i tak juz uwazam wyluzoalam bo wkolko juz o fasolce nie mowie i nie mysle...:happy:

a ja trwam w moich postanowieniach czyli dzis kupuje wiesiolka i do owulki go biore.. pozatym obserwacja swojego organizmu.. testy owulacyjnei dzialanie z mezem co drugi dzien zaraz po @..:):-)

musisz tak zorganizowac te wieczorki, aby były bardziej romantyczne i przyjemniejsze :tak: a wtedy i przytulanie będzie bardziej efektywne :tak: trzymam kciuki za powodzenie:tak:

....a wiec luz luz i luz a ani sie obejrzymy i bedzie fasoleczka

i każda starająca sie powinna sobie to wziąćś do serducha :tak::-D:tak: przynajmniej się postarać, wiem,że to nie jest takie proste, ale trzeba próbować :tak::-D ciekawe jak będę pisała po kilku bezowocnych cyklach :-p na chwilę obecną jest to mój pierwszy cykl i jestem spokojna i wyluzowana, ale cobędzie potem ........

Każda ma jakiś kluczyk do siebie, czasem pomaga wiara i pełne zaufanie, czasem malowanie, pisanie, czasem jakaś drobnostka, trzeba ten kluczyk znaleźc by nas wyciszył i stonował.

bardo ładne zdanie :-):-):-)

witam Was serdecnie w ten słoneczny poranek, i kolejny dzionek ślicznej pogody :tak: u mnie owulka na dniach, a mąż pojechał na delegacje do piatku, więc jeżeli coś się miało wydarzyć to już się wydarzyło, a jak nie to czekam na @ i działamy dalej ( a że przytulanie było przed owulką to jest szansa na dziewczynkę, efekty po12.07)

kinguś, gratuluję Pani mgr :tak::-D:tak:, i czekam na wyniki betki, chociaż i tak już są obiecujące :laugh2:

magdalenka i dla Ciebie gratulacje :laugh2:

miłego dzionka

reklama
kinguś- gratuluję obrony!!!! no i trzymam kciuki za betę, niech rośnie :-)
magdalenka- własnie co z tymi normami? gratuluję betki bo rozumiem, że wynik obiecujacy...
Ile dni po terminie @ robiłyscie???? Mi w labolatorium kazali przyjsc 14 dni od jajeczkowania wiec dopiero ew. w czw....

A ja dziś też w zupełnie dobrym pozytywnym nastroju, jesli do 26.06 nie przyjdzie @ to testuję, a jak przyjdzie to przytule sie do mężusia i poczekam az bedziemy mogli rozpoczac kolejne staranka.... brzuszek mnie boli więc chyba@ przyjdzie...
najgorsze to czekanie ....
pozdrawiam słonecznie i wtorkowo

Do góry