reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

No więc wizyta trwała chyba z 5 minutek. Nie mialam USG (nawet w tym pokoju nie było…szpital) Powiedziala mi że na 99 % to ciąza i kazala przyjśc za 2 tygodnie (umowilam sie z nia prywatnie) Bo to bedzie 8 tydzien – to wtedy bedziemy miec pewnośc… Pogratulaowała-kazała jeśc folik i tyle! Na a póki nie mam 100% pewnosci nie mogę przesłać zarazków...

poczekamy te 2 tygodnie:-):tak: jestesmy cierpliwe.....bardzo cierpliwe....:-D

reklama
Majeczko warto iść prywatnie :tak: Ja zawsze mówię że dentystę i ginekologa trzeba prywatnie odwiedzać. A moja wizyta będzie jednak dzień wcześniej bo we wtorek.
Teraz pozostaje nam być grzeczne ;-):-D
Elektra dziękuję za zaproszenie. Jak będę kiedyś w grecji to bardzo chętnie spotkam się z Tobą na małej kawce czy soczku :-)

Elektra ale Wam fajnie w tej Grecji :-) Marzy mi się żeby tam kiedyś pojechać. A teraz to mi się marzy taka grecka sałatka :-D Chyba zachcianki się małe zaczynają:-D
Wiecie jeszcze dwa tygodnie do wizyty u ginka a ja zaczynam mieć strachy :baffled:. Najbardziej to się boję że to moje choróbsko coś zaszkodziło. Z drógiej jednak strony mam nadal wielką nadzieję że będzie wszystko dobrze :happy2:

Oj ja tez bym chciała do Grecji :tak: albo do Chorwacji albo do Włoch, Francji...w sumie to gdziekolwiek byle zwiedzać ;-)

Monik na pewno wszystko jest ok. Trzymam kciuki!

Moniś Kochana dziekuję za smska! No więc wizyta trwała chyba z 5 minutek. Nie mialam USG (nawet w tym pokoju nie było…szpital) Powiedziala mi że na 99 % to ciąza i kazala przyjśc za 2 tygodnie (umowilam sie z nia prywatnie) Bo to bedzie 8 tydzien – to wtedy bedziemy miec pewnośc… Pogratulaowała-kazała jeśc folik i tyle! Na a póki nie mam 100% pewnosci nie mogę przesłać zarazków...

Majeczko, bo dopóki nie można usłyszeć serduszka to gin nie potwierdzi na 100% ale jak wszystko inne wskazuje na ciążę to tak jest :tak:. Ja tam bym przesyłała zarazki na twoim miejscu ;-)

nenius,lataja mniejsze dzieci:tak:,strach przed samolotem mozna przemienic we wspaniala przygode :-) a wakacje za granica czasami kosztuja mniej niz w Polsce - trzeba tylko wczesniej je zarezerwowac...a jesli chodzi o jezyk...to czesto ludzie porozumiewaja sie na migi - a Ty znasz angielski! wiec ja mysle, ze marzenia trzeba realizowac:-) i tego Ci zycze. Bardzo.:happy2:

Majeczko bardzo sie ciesze ,ze wszystko jest w porzadeczku i napewno na nastepnej wizycie uslyszysz wspanialy dzwiek serduszka:tak: trzymajcie sie cieplutko i dbajcie o Siebie
Monik Tobie kochana zycze tego samego ,i modle sie za Was obie

A co do wakacji to jak ktoras z Was ma ochote na wakacje na poludniu Wloch w Neapolu,lub na poludniu w Bolonii ,to serdecznie zapraszam .Zapewnie mieszkanko ,przewodnika i pyszne jedzonko:-):-):tak::tak: zawsze to milo jak przyjedzie ktos w odwiedziny.Zapraszam

reklama
W piatek zapisalam sie do gina niestety prywatnie bo z pracy nie moge wyjsc ..i badania pewnie tez prywatnie:-(ale coz zrobic zdrowie jest najwazniejsze przeciez!!
Ja mialam juz drugi taki @ 1-2 dniowy ... naprawde sie boje! a tabsow nie biore juz ponad pol roku...
Nie bój się Kasiu, napewno to nic wielkiego. @ to złuszczanie się endometrium czyli błony śluzowej macicy, może być za cienkie i może go być mało dlatego takie krótkie @, na to są leki jakby co więc nic się nie martw.
Kurcze, jak przeczytałam posta, to sobie pomyślałam, że ja też mam ostatnio takie skąpe @. Jak byłam w liceum, to się ze mnie poprostu lało. Potem na studiach było poprostu OK, tak do 5 dni, przy czym największy wylew był pierwszego dnia, a ostatniego to tylko wkładka wystarczyła. Tak było, aż zaszłam w ciążę. Potem urodziłam, byłam u gina, zbadał, zrobił mi USG i powiedział, że wszystko jest po porodzie OK. Ale po porodzie się zmieniło o tyle, że już mnie prawie wcale nie boli, a bolało tak, że musiałam pierwszego dnia brać tabletki, a teraz boli tak, że nie muszę brać, właściwie to prawie żaden ból, tyle, że czuję. Ale co mnie zastanwaia, to długość @, bo kiedyś 5 dni, a teraz 3, 4 a ostatnio prawie 3, tak już naciągane 3 dni, bo dostałam chyba w środę, no i do soboty, ale w sobotę to już nic prawie nie bło, może dosłownie 3 kropelki, więc w sumie w piątek był koniec. Nigdy się nie leczyłam w tych sprawach, nie brałam też antykoncepcyjnych, nic. A tu czytam, że to może być problem.
Generalnie od porodu mam mniejsze @, no i czasem są nieregularne, zwykle co 29 dni, ale w grudniu dostałam po 35 dniach, nawet test robiłam ale był negatywny. ostatnio dostałam z 2 dniowym opóźnieniem, no i może przez to był krótszy, bo gdyby był planowo, to by było te 5 dni.
Dziewczyny, pomóżcie.
I Tobie też radzę abyś spotkała się z ginem, zobaczy sobie co tam u Ciebie, myślę, że to napewno nic złego. Chyba zaczynamy być wszystkie przewrażliwione
Moniś Kochana dziekuję za smska! No więc wizyta trwała chyba z 5 minutek. Nie mialam USG (nawet w tym pokoju nie było…szpital) Powiedziala mi że na 99 % to ciąza i kazala przyjśc za 2 tygodnie (umowilam sie z nia prywatnie) Bo to bedzie 8 tydzien – to wtedy bedziemy miec pewnośc… Pogratulaowała-kazała jeśc folik i tyle! Na a póki nie mam 100% pewnosci nie mogę przesłać zarazków...
Majeczko Ty jesteś sknera czy niedowiarek? Nie wymiguj mi się tutaj procentami tylko dawaj zarazki.
Oj ja tez bym chciała do Grecji :tak: albo do Chorwacji albo do Włoch, Francji...w sumie to gdziekolwiek byle zwiedzać ;-)
Nenius mi jak nie wypali Turcja w tym roku to wybieram się na Chorwację, mam tylko troszkę dalej niż nad morze bałtyckie, i jadę autkiem, pozwiedzam po drodze, możesz jechać ze mną i nie wymiguj sie dzieckiem bo z dziećmi jest mniej kłopotu niż z dorosłymi, wiem co mówię bo mam synka, którego wszędzie ze sobą ciągam

nenius,lataja mniejsze dzieci:tak:,strach przed samolotem mozna przemienic we wspaniala przygode :-) a wakacje za granica czasami kosztuja mniej niz w Polsce - trzeba tylko wczesniej je zarezerwowac...a jesli chodzi o jezyk...to czesto ludzie porozumiewaja sie na migi - a Ty znasz angielski! wiec ja mysle, ze marzenia trzeba realizowac:-) i tego Ci zycze. Bardzo.:happy2:
electra ZGADZAM SIE z Tobą
A co do wakacji to jak ktoras z Was ma ochote na wakacje na poludniu Wloch w Neapolu,lub na poludniu w Bolonii ,to serdecznie zapraszam .Zapewnie mieszkanko ,przewodnika i pyszne jedzonko:-):-):tak::tak: zawsze to milo jak przyjedzie ktos w odwiedziny.Zapraszam
Hehe uważaj co piszesz bo całe forum BB do Ciebie przyjedzie. hehe

Do góry