reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
No ja też miałam zamiar iść zanieść im te rybki i odebrać kasę, idąc na popołudniowy spacer z Pati. Ale rozpadało się, Mężuś znowu z domu wybył, więc nie będę snuła się po deszczu za te 4.47 PLN...

Ale ja Wam zazdroszcze tych Waszych dwoch kreseczek, ja poki co nie moge zaczac sie starac :( (czekam na szczepienie), a tak juz bym chciala. No ale trzeba poczekac, narazie znalazlam ginka, u ktorego rodzila kuzynka, wiec jest sprawdzony i ide w marcu na badania (niby profilaktyczne, ale tak naprawde to ja go bede "badac" i sprawdzac czy sie nadaje :D ). pozdrawiam i zycze udanego weekendu :)

Jeju dziewczyny ale produkujecie, zniknęłam tylko na chwilę i odczytać się nie mogę, aż boje się mysleć co będzie w poniedziałek jak wrócę do pracy i będę tu dopiero po 16:00, a ja na zakupkach byłam i kupiłam sobie śliczniutką torebkę i trochę nowej fajowej bielizny.
Loretko - No, no, skoro teraz na magicznej liście Twoja kolej, to następna @ już nie przyjdzie:tak:. Z całego serducha Ci tego życzę, Kochana.
Dziekuje bardzo za pomoc w sprawie "nieciążowych" mdłości. Poczytałam sobie o tej bakterii więcej na necie i chyba jednak to nie to... Ale wiesz, pomogłas mi bardzo, bo szukając o Helikobakter, znalazłam właśnie stronkę traktującą o nudnościach i przypadkiem dowiedziałam się co jest przyczyną moich. Otóż ponoć jak ktoś ma bardzo szybka przemianę materii i szybkie spalanie cukru, to jak rano poziom cukru jest poniżej normy, to się właśnie ma te mdłości. A ja właśnie do niskocukrowcow należę... Pamiętam, że jak musiałam w ciąży chodzić na morfologię na czczo, to ledwo człapałam potem do spożywczaka po kołaczyka, taka już byłam słaba. I wyniki cukru zawsze miałam minimalne. I test obciążenia gluzkoza - to samo. Baba była w szoku, że godzinkę po wypiciu przez mnie owego słodkiego płynu, nie ma go juz we krwi ani sladu...
A ja sierota, nie wiedziałam, ze powinnam skojarzyc te dwa fakty. A teraz juz wiem, ze to jest przyczyna, gdyz moje nudnosci mijaja od razu, jak tylko cos zjem.
Dziękuje, Pani Doktor Loretko. Ale a propos tej Helikobakter pyroli, to ja musze Mężusia posłac na badanka, bo On objawy ma kropka w kropkę. Pisałaś, że Helikobakter utrudnia zafasolkowanie.... Nie wiesz, czy na nasienie tez ma jakiś negatywny wpływ?
Czyli jednak się do czegoś przydałam hihi, a co do wplywu na nasienie to nie mam pojęcia,
Dzięki Loreta :-)
W sumie to się wkurzyłam na te testy owulacyjne. Pierwszy raz je kupiłam, no i chyba ostatni:tak:
No nic, nie pozostaje nic innego, tylko działać :-)
Dokładnie Klaudio, też jestem tego zdania
aaaaaaa, to Loreta mówiła o Tatralandii....słyszałam o tym...
hmm, może rzeczywicie warto by się zastanowić?

Tyle tylko, że ja potrzebuje konkretnych namiarów na ośrodek - taka wymagająca jestem hihihi ;-)

Loretko, a moze jeszcze coś ciekawego masz w zanadrzu? Może w Polsce?
Tak Nenius, o Tatralandii mówiłam, ale nie znam tam dobrych ośrodków, bo ja jeździłam tam pod namiot, A w Polsce? No cóz, w te wakacje byłam w fajnym ośrodku, ale to było nad morzem, myslę, że w necie najlepiej poszukać.
Dobra mi sie ta lista w ogole nie podoba...nie dość że na szarym końcu jestem to jeszcze nikogo zafasolkowanego wokół....nie...w ogole mi sie nie podoba....
hehe, mnie też sie nie podobała, ale juz podoba
genl0029.gif

Ale jestem zdechnięta, chyba idę spać z synkiem po wieczorynce

Kochane wpadlam sie przywitac... jak tylkoskonczylam pracke o 15:30 to potem umowilam sie z siostra na zakupy:-)ale niestety nie bylo kurteczki w moim rozmiarze .. teraz bede rzadko widywac siostre bo jutro sie wyprowadza:-(ale na szczescie do miasta obok:-)
monik75 ciesze sie ze dobrze sie czujesz!!oby tak dalej :tak::tak:
mama pati nie martw sie ..to tylko autko Kochana!! My kupilismy nasze nowe w salonie w pazdzierniku 07 a w listopadzie (13.11) nam autobus wchechał w D...e:-(na szczescie oc i ac mamy:tak:niekiedy tak jest pech poprostu!!
Loretko A mnie lista sie podoba hehe moze dlatego ze jestem niedaleko w kolejce po zafasolkowanych;-)Miłych snów !!:tak:
Electra Kochana witaj!! Teraz staranka szybciutkie i czekamy na wyniki;-):tak:

Juuupi! Mamy piateczek! Ale sie jutro wyspie... i pojutrze tez :-).
Alez mnie wkurzaja w pracy:wściekła/y:. Najchetniej bym ja zmienila ale ze wzgledu na oczekiwana fasolke odkladam to z miesiaca na miesiac, bo wiem ze bede sie stresowac nowa praca. Ale w sumie teraz tez sie wkurzam wiec na jedno wychodzi:-). Musze podjac w koncu jakas meska decyzje. Troche mnie brzuch boli i juz sama nie wiem czy ze stresu czy na @ czy na co. Ble.

Mama Pati, no co za fladry jedne Ci sprzedaly te ryby :shocked2:.
Alicja, nie smutaj sie. Juz niedlugo i ty bedziesz czyhac na jajeczko:-).
Loreta czy Ty pracujesz w branzy turystycznej:-)? Jestes babeczka full service!
Kasia bardzo mocno trzymam kciukasy za Ciebie!

Migotko normalnie jakbym słyszała swoje mysli...tez chcialabymn zmienic prace ale juz od 4 miesiecy to odkladam ehh.. ja lubie swoja prace oraz miejsce pracy ale nie mam umowy na stale ale na zastepstwo do listopada 2009 wiec wolalabym cos pewniejszego...ale z drugiej strony czekam na 2 kreseczki wiec wole jeszcze czekac i wierzyc ze juz niedlugo!!
Mnie tez boli brzuszek i kluje mnie prawy jajnik, bola mnie piersi, mam wypryski wiec to @ ... wiec jak ma przyjsc to niech szybko przychodzi i potem ją przegonie:-)
Tez trzymam za Ciebie kciuki !!

Juuupi! Mamy piateczek! Ale sie jutro wyspie... i pojutrze tez :-).
Alez mnie wkurzaja w pracy:wściekła/y:. Najchetniej bym ja zmienila ale ze wzgledu na oczekiwana fasolke odkladam to z miesiaca na miesiac, bo wiem ze bede sie stresowac nowa praca. Ale w sumie teraz tez sie wkurzam wiec na jedno wychodzi:-). Musze podjac w koncu jakas meska decyzje. Troche mnie brzuch boli i juz sama nie wiem czy ze stresu czy na @ czy na co. Ble.

Mama Pati, no co za fladry jedne Ci sprzedaly te ryby :shocked2:.
Alicja, nie smutaj sie. Juz niedlugo i ty bedziesz czyhac na jajeczko:-).
Loreta czy Ty pracujesz w branzy turystycznej:-)? Jestes babeczka full service!
Kasia bardzo mocno trzymam kciukasy za Ciebie!

Migotka to zycze spokojnych snow ;-)
Kasiu wiec skoro lista fajna to moze zaniedlugo i na ciebie padnie :-D
Spokojnych snow babeczki :tak:.
Ja ide cos obejzec z M w telewizji i po 21 pewnie wskocze w lozeczko bo
ja zawsze lubialam wczesnie chodzic spac a teraz z fasolka to juz super
wczesnie lubimy chodzic ;-) moze dlatego ze ja nie spie w dzien ,
chyba ze tak jak ostatnio chora bylam :wściekła/y: za to chodze spac wczesniej
a a\w dzien duzo staram sie lezec :-D.
Mnie dzis caly dzien mdli :-D a M chodzi jakis dziwny wiec aby sie nie poklocic
nie odzywam sie za wiele ale jest oki czasem nawet on moze miec gorszy dzien:szok:

reklama
Mnie tez boli brzuszek i kluje mnie prawy jajnik, bola mnie piersi, mam wypryski wiec to @ ... wiec jak ma przyjsc to niech szybko przychodzi i potem ją przegonie:-)
Tez trzymam za Ciebie kciuki !!

Kasiu, mam dzisiaj to samo, nawet dokładnie to samo, tez mnie boli prawy janik, piersi, brzusio, a o wypryska nie wspomne :-D, wiec doskonale Cie rozumiem, a @ dopiero za trzy dni, a ja juz cierpie, ach ten nasz los ... :)

Migotko trzymam za slowo :-)

Do góry