reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

witajcie,
ja próbuję juz dosyc długo ale dopiero w listopadzie zrobiono mi laparoskopię. trochę późno bo mam od niedawna 40- lat (w grudniu) i zaczęłam sie poważnie martwić. Mam juz dzidzi ale ona ma już 19 lat! Tak naprawde staramy sie od 4 lat. Liczę, że po laparoskopii jakos pójdzie bo okazało sie ze miałam zrosty.
Jestem poraz pierwszy na forum.
Pozdrawiam wszystkie starające sie :))
Cześć Beacia, a już myślałam,że ja tu najstarsza jestem :-) Ja parę dni temu 35 skończyłam.

A co do wymyślania obiadków, to my z moimi mamusiami lipcowymi specjalny wątek otworzyłyśmy w tym celu.
Jakby co, to zapraszam chętnych
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-lipcu-2005-f48/lipcowek-przepisy-na-wszystko-3026/

reklama
Witaj Beacia 67, fajnie, że do nas dołączyłaś. Wierzę, że wspólnie sie wspierając i marząc o tym samym, zrealizujemy te nasze najgorętsze pragnienie.
Betinka, ale napięcie wytworzyłaś!:) Czekam niecierpliwie na rozwój sytuacji! I na I I teściku!
Ale "pyszne" tematy były przed chwilą! Lubicie czosnek i szpinak? Ja dziś gotuję zapiekankę, która uwielbiają wszyscy moi bliscy (łącznie z córcią, która ma już smaczek wyrafinowany jak mało kto - oliwki, mozarella, avocado w sosie vinaigrette, etc). To makaron, np. świderki zapiekany właśnie ze szpinakiem, czosnkiem, cebula, serem roquefortem i camembertem, oraz ze śmietanka! Palce lizać! Zaraz zmykam do kuchni!

Klaudia, ja Cię zaraz dogonię, bo rocznik ten sam tylko urodzinki w kwietniu...
Witaj Beacia! A teraz pytanie tylko do "po 30-tce" :sorry2:: Czy macie zamiar zrobić jakieś dodatkowe badania prenatalne jak już zafasolkujecie (ze wzg na wiek)? Bo ja się nad tym poważnie zastanawiam i skłaniam sie na tak... Choć lekarze mówią że ryzyko jest większe jeśli to pierwsze dziecko :confused:
Sama nie wiem, co o ty sądzicie?

Ja chyba nie bedę robić badań prenatalnych. Jakos tak mi się wydaje, że jestem ciagle młoda :-)

No raczej zdecydowane smaki :tak:
nie moge juz doczekac sie jutra,zeby sie wyjasnilo jest ta cholera czy jej nie ma,,,,

No, ja uważam podobnie jak Monik 75 - bałabym się, iż po ewentualnej amniopunkcji stracę ciążę... Wiem, że ponoć ryzyko jest znikome, ale zawsze jest. Poza tym - i tu poruszam delikatny temat - nawet gdyby się okazało, że coś jest nie tak, to ja i tak nie zdecydowałabym się na usunięcie ciąży... Zresztą, jakby co, to większość nieprawidłowości i tak wychodzi na USG i zdążyłabym się do tego przygotować psychicznie, oraz zdecydować na poród w asyście specjalisty, który mógłby być od razu potrzebny dzieciątku.

reklama
Myślę podobnie jak Mama Pati, więc pewnie badań nie zrobię. Zresztą u nas i tak są podobno problemy z załatwieniem tych badań.

Dobra zmykam obiadek gotować. Narazie.

Do góry