reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

gosiaczekkali- no rzeczywiscie zgodnoie z tym co napisala moja kochana lilu ja jestem dowodem ze po laparo zaraz w pierwszym cyklu zaciazylam.. u mnie objawy byly nastepujace: okres byl reguralny ale ilosc dni byla skapa 1-2 dni, tradzik, no i brak ciazy.. jajniki zazwyczaj na usg jak sie ma pco sa powiekszone ja mialam ok... no i hormony stosunek 2 wykazal ze mam pco.. :rofl2:

reklama
Ale na bete sie boje isc :( nie wiem mam stracha jak niewiem boje sie ze w srode jakby nigdy nic przyjdzie @ spadnie tempka a kreska zniknie :( W 1 ciaze od 6 tyg wyladowalam na podtrzymaniu eh....:( Kurcze moja Wika ma juz skonczone 5 lat i takby chciala braciszka :)/siostrzyczke :) o mezu nie wspomne chodzi po scianach i nawet jak od tak mam apetyt zrobi mi sie niedobrze to on od razu "a moze dzidzius bedzie" a mnie az sciska ... nic narazie nie wie bo by oszalal pewnie nie wiem jak wytrzymam jeszcze tyle....:(

No działamy co drugi dzień, w poniedziałek idę na usg zobaczyć czy już po owulce;-)

to działacie na całego:) praca wre

katarzynka1979

Ja tez jestem ale sobie obiecalam ze jak nie bedzie jakis jednoznacznych objawow (chocby ew spadek wskazujacy na implantacje, plamienie implantacyje) to przed @ nie zatestuje natura wielokrotnie mnie oszukala spozniajace sie okresy, objawy ciazowe lacznie z mdlosciami nawet zylki na piersiach (fakt teraz tez mam pare ale na to nie patrze) a potem test, test pod lupa pod swiatlo...i NEGATYW nawet potrafilam wierzyc ze moj skapy okres to okres w ciazy i do 10 dnia nowego cyklu tak wierzylam poki mega nie spadla tempka nie pojawil sie sluz plody...Ten cykl jak zwykle tez nic zero spadku temki plamienia wskazujacego na implantacje zero wiecej sluzu w sumie sucho wielkie NIC zero klucia jajnikow...
wcale nie musi byc implantacyjnego spadku temperatury ani plamienia...kreska to kreska, zyczenie sie spełni. Zobaczysz:)

katarzynka1979
W sumie jak tak patrze na Twoj cykl to jestesmy w tym samym czasie tyle ze u mnie 29dc z 32 :) czyli w sumie za 3 dni powinnam dopiero zatestowac :) moze sie okaze ze do nas obydwoch nie przyjdzie ten @ a dlugo sie starasz??

Wiem ze nie musi byc spadku, plamien itp ale to zawsze daje do myslenia :) a dwa z tego co sie naogladalam wykresow (a robie to codziennie szukajac cechy wspolnej jednak sa b. rozne) to po implantacji tempka wzrasta i w 14 dpo teoretycznie powinna byc 6 kresek ponad linie hihih widzisz co sie dzieje z czlowiekiem jak 3 lata czyta na temat poczecia dziecka :D a u mnie jak mowie nic ksiazkowo i tempka od owulki 36,9-37 dzis 37,1 ale mierzylam godzine pozniej :) choc dla coponiektorych z wl. doswiadczenia (1 ciaza) objawy faktycznie zauwaza osoby ktore znaja swoje cialo i obserwuja u mnie wszystko przyszlo dopiero w 6 tyg ciazy a wczesnie nie wiedzialam ze jestem a akurat obronilam licencjat wiec imprezki itp piwka papieroski i jednego dnia zaczelam liczyc ze faktycznie tydzien spoznienia i odrzucilo mnie nie mialam zadnych przez terminem wiec nie ma sie co doszukiwac a potem mialam taki nawal ze nadrobilam :)

katarzynka1979
W sumie jak tak patrze na Twoj cykl to jestesmy w tym samym czasie tyle ze u mnie 29dc z 32 :) czyli w sumie za 3 dni powinnam dopiero zatestowac :) moze sie okaze ze do nas obydwoch nie przyjdzie ten @ a dlugo sie starasz??

można powiedziec, że to był pierwszy prawdziwy cykl starań. wcześniej też się staraliśmy ale hmmm wtedy kiedy trzeba był się starac to przez ten czas albo M się zestresował i nic nie wyszło...(tak było kilka razy) albo się przez ten stres kłóciliśmy i w ogołe nie było mowy o przytulaniu...
Zdarzało się też ze było przytulanie ale za późno (1-2 dni po owu, a plemniczki potrzebują troche czasu żeby dotrzeć do celu).
teraz nie wiem czy nie było za wcześnie (tak 1-2 przed owu).

hehe skad ja to znam ile to bylo cykli ze Maz wyjezdzal i bylo przytulanko niby dzien przed a potem sie owu przesunelo i wyszlo 3 dni przed wiec odpada w sumie i takich cykli co przeklinalam bylo mnostwo badz odwrotnie stwierdzilam ze akurat trafimy a tu przyszla wczesniej wiec sie spoznilismy zwykle 1 dzien....o klotniach nie wspomne i wtedy foch foch a na 2 dzien pogodzenie i tylko klnelam ze przez wl glupote schrzanilam cykl :) albo spiecie i nerwy "nie moge" jak bylo akurat trafione tak to jest a 1-2 dni przed jak najbardziej

Mnie poki co dobijaja ze w ciazy spi sie zywcem odrzuca od wszystkiego piersi obrzmiale sutki a u mnie nic

hehe skad ja to znam ile to bylo cykli ze Maz wyjezdzal i bylo przytulanko niby dzien przed a potem sie owu przesunelo i wyszlo 3 dni przed wiec odpada w sumie i takich cykli co przeklinalam bylo mnostwo badz odwrotnie stwierdzilam ze akurat trafimy a tu przyszla wczesniej wiec sie spoznilismy zwykle 1 dzien....o klotniach nie wspomne i wtedy foch foch a na 2 dzien pogodzenie i tylko klnelam ze przez wl glupote schrzanilam cykl :) albo spiecie i nerwy "nie moge" jak bylo akurat trafione tak to jest a 1-2 dni przed jak najbardziej

Mnie poki co dobijaja ze w ciazy spi sie zywcem odrzuca od wszystkiego piersi obrzmiale sutki a u mnie nic
moze za wczesnie na takie wyraxne objawy. Ja jestem na 100% przekonana ze dostane @, a Ty masz dwie kreski więc naprawdę jest duża duża duża szansa!

Nadzieja jest zawsze poki @ nie nadejdzie wiec nie mow ze na 100%...

A poza tym rozumiem juz co pisaly dziewczyny ktore testowaly pare dni przed @ i pojawila sie blada krecha czlowiek chodzi po scianach czy ta krecha zrobi sie gruba czy zniknie w dniu @ staram sie o tym nie myslec ale po takim czasie staran ... ciezko, naprawde...siedze tylko i gapie sie w test i widze ze jest ale jak dlugo chyba za wiele sie naczylalam o ciazach biochemicznych dlatego nie powinno sie wczeniej testowac

Ostatnia edycja:
Nadzieja jest zawsze poki @ nie nadejdzie wiec nie mow ze na 100%...

A poza tym rozumiem juz co pisaly dziewczyny ktore testowaly pare dni przed @ i pojawila sie blada krecha czlowiek chodzi po scianach czy ta krecha zrobi sie gruba czy zniknie w dniu @ staram sie o tym nie myslec ale po takim czasie staran ... ciezko, naprawde...siedze tylko i gapie sie w test i widze ze jest ale jak dlugo chyba za wiele sie naczylalam o ciazach biochemicznych dlatego nie powinno sie wczeniej testowac
za kilka dni będzie wszystko wiadomo. Moze wlasnie sie udało przez to ze troche odpusciłas, moze ten 1 raz byl tym wlasciwym...

reklama
Do góry