reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Sorki, dziewczynki ,że tylko co jakiś czas wpadam.. ale wiecie jak jest.. święta:-) i uczę się już powoli do sesji.. brr a nie chce mi się ,że hej!:szok:
buziaki do napisania!:-D

reklama
W sumie to poki co niedowierzam nawet z 1 cora byl zloty strzal teraz 3 lata...ale przy corce czekalam az mi sie z tydzien z spozni bo sie balam negatywa wiec jak juz zrobilam to od razu 2 krechy. Teraz w sumie nie wiem co za diabel mnie podpuscil dawno przestalam robic testy przed planowana @ i teraz musze czekac czy przyjdzie czy nie....czlowiek przez te 3 lata sie naczytal o objawach ciazach chemicznych itp ze poki lekarz nie potwierdzi nooo ew beta bedzie niepokoj :)) nie wiem teraz mysle czy jutro 12dpo na bete czy czekac do srody a tu akurat wigilia swieta potem tez ale bylby prezent eh...na dodatek ze w tym mc tylko bylo 1 przytulano bo maz na wyjezdzie :D

Trzymam mocno kciuki za przyszly testujace i nietylko :) dam znac jakby co. Troszku mi lepiej czytajac Wasze wpisy...jest plomyczek nadziei od dzis...

a kiedy mieliscie przytulanko, w owu ? przed, po?
beta wychodzi juz nawe 10 dni po owulce

I tak trzymam kciuki daj znać jaki wynik :tak::tak:
Ja 7 dni przed @ miałam objawy na @ a to byłą fasolka ;-);-)

a miewasz skurcze przed @? miałas podobne a mimo tego wyszły II?
przepraszam kinguś ze tak dopytuje ale juz świruję..sama rozumiesz..

katarzynka1979

No wlasnie w tym szkopul ze bylo tylko jedno zawsze 3,2 dni przed, 1, 1 po roznie...a w tym mc nie bylo wyjscia 1 wspolna noc ze tak powiem :) z 17/18 dc 17dc juz mi tempka spadla z moich 36,6 na 36,5 a 18dc jeszcze bardziej na 36,3. 17 byl pozytywny test owu i wlasnie przytulanko w nocy z 17/18 a 19dc skoczyla na 36,8 i potem 37 i tak sie mniej wiecej utrzymuje dzis 11dpo wiec albo bylo przytulanko dzien przed albo w dzien owulki na to wyglada ale poki co ciezko uwierzyc bo co mc cos mi dolegalo: zawroty glowy, bol piersi z boku, brzucha czasem mdlosci ale z czasem zauwazylam ze sie nakrecam bo te dolegliwosci wystepowaly rowniez w 1 fazie badz jak nie bylo wogole przytulanka wiec sugestia. Poki co blogi spokoj sluzu jak naplakal jak co miesiac zreszta :) za to nie bola mnie piersi z boku jak co mc zaczynaly ok 7-8 dpo czyli zblizala sie @. Maz raz tylko zazartowal co tak ostatnio padam (ok 23-24) bo jestem nocny marek i siedze zwykle do 2 :) wieczna bezsennosc i tyle ale na objaw ciazowy bym tego nie pisala wiec mowie ten test to zwykly przypadek zrobiony tylko dlatego bo 10dpo zrobilam test owu i wyszedl dziwnie pozytywny (choc to nie ma zwiazku) po czym od razu i to popoludniu test ciazowy i cien a dzis rozowy cien popoludniu na 2 tescie i nie taki by patrzec przez lupe pod swiatlo :)Dodam ze przez te 3 lata wszystkie testy nawet pod swiatlo na 2 dzien nie mialy cienia

katarzynka1979

No wlasnie w tym szkopul ze bylo tylko jedno zawsze 3,2 dni przed, 1, 1 po roznie...a w tym mc nie bylo wyjscia 1 wspolna noc ze tak powiem :) z 17/18 dc 17dc juz mi tempka spadla z moich 36,6 na 36,5 a 18dc jeszcze bardziej na 36,3. 17 byl pozytywny test owu i wlasnie przytulanko w nocy z 17/18 a 19dc skoczyla na 36,8 i potem 37 i tak sie mniej wiecej utrzymuje dzis 11dpo wiec albo bylo przytulanko dzien przed albo w dzien owulki na to wyglada ale poki co ciezko uwierzyc bo co mc cos mi dolegalo: zawroty glowy, bol piersi z boku, brzucha czasem mdlosci ale z czasem zauwazylam ze sie nakrecam bo te dolegliwosci wystepowaly rowniez w 1 fazie badz jak nie bylo wogole przytulanka wiec sugestia. Poki co blogi spokoj sluzu jak naplakal jak co miesiac zreszta :) za to nie bola mnie piersi z boku jak co mc zaczynaly ok 7-8 dpo czyli zblizala sie @. Maz raz tylko zazartowal co tak ostatnio padam (ok 23-24) bo jestem nocny marek i siedze zwykle do 2 :) wieczna bezsennosc i tyle ale na objaw ciazowy bym tego nie pisala wiec mowie ten test to zwykly przypadek zrobiony tylko dlatego bo 10dpo zrobilam test owu i wyszedl dziwnie pozytywny (choc to nie ma zwiazku) po czym od razu i to popoludniu test ciazowy i cien a dzis rozowy cien popoludniu na 2 tescie i nie taki by patrzec przez lupe pod swiatlo :)Dodam ze przez te 3 lata wszystkie testy nawet pod swiatlo na 2 dzien nie mialy cienia

kroptusia jak wychodzi nawet cień drugiej kreski to jest szansa na ciąże i to ogromna! zrobilas test 3-4 dni wcześniej, zrobisz kilka dni później i będą krechy mocne

Kinguś a jak u Ciebie staranka ida pełna parą?:)

Katarzynko, daj jutro znać, koniecznie!!!! :-) kurcze, też bym nie wytrzymała i zrobiła... ech.. my kobietki.. ale podobno cierpliwość to cnota króli... ehhh:-)

dm dam, ale boję się jednej kreski..no chyba ze sie powstrzymam jeszcze jeden dzien, albo i dwa.

Ostatnia edycja:
katarzynka1979

a tak na marginesie jesli okaze sie ta ciaza uwierze w przepowiednie z zyczeniami noworocznymi...Co roku jak wybija godzina 0.00 wychodze na dwor (balkon) calkiem sama patrzac w gwiazdy wypowiadam zyczenie jakby bym chciala na ten rok i zawsze sie spelnialy byly to realne marzenia dostac sie na studia itp. tyle ze nikomu nigdy o nich nie mowilam chyba ze sie spelnily rok temu dokladnie o tym pomyslalam i tak ostatnio siedze i mysle ze to jedyne zyczenie jakie sie nie spelni bo juz gudzien a w ciazy nie jestem....to taka anegdotka

Pamietam tez ze przy 1 ciazy czulam sie makabrycznie od testu w sumie mdlosci cala ciaze makabra nie szlo chodzic nic tylko lezec od 6 tyg w szpitalu a teraz czuje sie super...No ale w 1 ciazy to objawy przyszly w 6 tyg test rowniez byl zaskoczeniem :) poprostu odrzucilo mnie od papierosow

Smieje sie rowniez bo juz sie umowilam z ginem na 3 stycznia na monitoring i ostre badania w kierunku dzidzi :)

reklama
katarzynka1979

Ja tez jestem ale sobie obiecalam ze jak nie bedzie jakis jednoznacznych objawow (chocby ew spadek wskazujacy na implantacje, plamienie implantacyje) to przed @ nie zatestuje natura wielokrotnie mnie oszukala spozniajace sie okresy, objawy ciazowe lacznie z mdlosciami nawet zylki na piersiach (fakt teraz tez mam pare ale na to nie patrze) a potem test, test pod lupa pod swiatlo...i NEGATYW nawet potrafilam wierzyc ze moj skapy okres to okres w ciazy i do 10 dnia nowego cyklu tak wierzylam poki mega nie spadla tempka nie pojawil sie sluz plody...Ten cykl jak zwykle tez nic zero spadku temki plamienia wskazujacego na implantacje zero wiecej sluzu w sumie sucho wielkie NIC zero klucia jajnikow...tylko ten test wiec czekam i wcale nie jestem opanowana bo juz 3 zrobilam z czego tylko 1 dzis rano po czym polecialam (bo stwierdzilam ze mam sfalszowane) po innej firmy z apteki, robie i gadam sama do siebie "i co glupia znow sie nakrecilas bo 1 krecha" a tu 4 min i jasna slabo widac ale widac pod swiatlo b. dobrze nie wiem jutro pewnie kolejny badz beta :D bo wlasnie w goracej wodzie

Do góry