reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
a ja cyba nie wytrzymam - jutro rano zrobie test. wiem ze za wczesnie, ale mysle ze moze cien kreski by juz wyszedł.
czuję się jak na @, mam te charakterystyczne skurcze. Wiem ze objawy ciąży moga byc podobne do objawów @ - tak jak ból w okolicach podbrzucha, bolące piersi, ale nie te skurcze.

idz do lekarza jutro tak dla pewności. a teraz jak się czujesz? miałaś jakieś plamienia?

teraz czuje sie całkiem ok. plamien nie bylo i nie ma. najgorsze jest wlasnie to ze nie mam jak isc do lekarza w poniedzialek i wtorek praca od rana do wieczora, sroda - wigilia potem swieta i weekend :-( a do gina zapisac sie w takim okresie nie jest łatwo...:-:)-( a taki zwykły lekarz to watpie zeby mi cos pomogl... ech.. i co robic??

czesc kobity! dawno mnie tu nie było ale ogłaszam wszem i wobec ( zwłaszcza tym które mnie pamiętają :-)) że powracam i ruszam do boju od stycznia!!:-D:-D:-D Od połowy miesiąca łykam folik i zagrzewam łapki do staranek:tak:

pozdrawiam wszystkie i przepraszam że tak ni z gruszki ni z pietruszki ale tyle jest waszych postów że na nowo musze się wdrożyć tylko troszke wiecej czasu potrzebuje :-)
buziolki dla wszytskich :-)

Witaj Marzenixx!! Pamiętam Cię doskonale:tak::-D
Przepraszam dziewczynki,że nie odpisze każdej ale dopiero co z Olsztyna ze szkoły wróciłam i nie dam rady tego ogarnąc..
Pysiu trzymaj się Kochana!!

Wlasnie zrobilam :-) tyle ze teraz popoludniu i z tego wszystkiego nie powiedzialam w aptece by dala mi quick viu (czy jakos tak sie pisze z bobasem) i zrobilam a teraz czytam zastosowanie "testowac w dniu spodziewanej miesiaczki" wiec niewiem czy dobry test kupilam (czuly) ale po 4 min wyszla druga blada rozowa kreska slaba ale byla. Napisane by nie sprawdzac po 10min ale kreska pojawila sie prawie zaraz po 3-4. Nie wiem jutro pojde na bete spodzieway dzien okresu to 32-33 dc czyli 3-4 dni. Dzieki za odp. Nie ciesze sie bo juz 3 lata staran i nic mimo ze kazdy do tej pory test nawet na 2 dzien pokazywal 1 kreche. A co do bety jesli bylaby to ciaza to ktory tydzien 3? I jaka powinna juz byc beta min??
Też myślę ,że jesteś w ciąży:-):tak:

a ja cyba nie wytrzymam - jutro rano zrobie test. wiem ze za wczesnie, ale mysle ze moze cien kreski by juz wyszedł.
czuję się jak na @, mam te charakterystyczne skurcze. Wiem ze objawy ciąży moga byc podobne do objawów @ - tak jak ból w okolicach podbrzucha, bolące piersi, ale nie te skurcze.
Katarzynko, daj jutro znać, koniecznie!!!! :-) kurcze, też bym nie wytrzymała i zrobiła... ech.. my kobietki.. ale podobno cierpliwość to cnota króli... ehhh:-)

Witam
Dzis moj 29dc 11 dpo wczoraj cos mnie nawiedzilo i jak nigdy tego nie robie (staramy sie od 3 lat juz) zrobilam test wyszedl doslownie cien ani to rozowe ani nic zwykly cien jednak w czasie przewidzianym na ulotce. Nie wiem co myslec rano temperatura 37,1 ale u mnie to norma przed @ spada potem. Rano powtorzylam test i ten sam cien. Objawow nie mam.Rozumiem ze powoli zaczynam miec zwidy ?? Nie raz sie nakrecilam objawami a tu nic zero piersi bolu brzucha nic moze pare zylek na piersiach ale byly juz kiedys co myslicie
Tak jak piszą dziewczyny możesz poczekać parę dnia albo zrobić betkę. Trzymam kciuki.
tyle że mam coraz wyraxniejsze okresowe objawy niestety. Poza tym niestety przed 3 dni tempka jeszcze moze sie znacznie obniżyć.
Trzymam kciuki żeby się nie obniżyła ;-);-)

Czesc dziewczynki!
Zaczynam sie denerwowac... :( Gina mam dopiero 8 stycznia :( a wczoraj w nocy to tak mnie jajniki (chyba to jajniki) zaczely bolec za az spac nie moglam i sie z bolu skrecalam, dopiero po nospie mi przeszlo... Boje sie o moja kruszynke :-( Napiszcie mi bardzo was prosze, czy takie bole sa normalne?
Jeśli jest to mocny ból to ja bym do lekarza poszła a jak nie masz możliwości to do szpitala. Nie martw się to na pewno nic poważnego ale zawsze można zrobić usg. A z jakiego miasta jesteś? Może gdzieś prywatnie na usg się zapisz teraz niektórzy przyjmują nawet do 21 godziny.

Widze że zmagasz sie z tym samym problemem co ja PCO.Ostatnio byłam u innego Gin.i stwierdził że najskuteczniejszą metodą bedzie laparoskopia.Dziewczyny powiedzcie czy ktoraś z Was ma podobny problem?????
Witaj. Ja też mam pco i się udało zajść w ciąże po clo (clostilbegyt), teraz biorę metformax. Laparoskopia jest rzeczywiście skuteczna ale ja nie miałam to nie napiszę nic więcej.

I tak trzymam kciuki daj znać jaki wynik :tak::tak:
Ja 7 dni przed @ miałam objawy na @ a to byłą fasolka ;-);-)

Czesc dziewczynki!
Zaczynam sie denerwowac... :( Gina mam dopiero 8 stycznia :( a wczoraj w nocy to tak mnie jajniki (chyba to jajniki) zaczely bolec za az spac nie moglam i sie z bolu skrecalam, dopiero po nospie mi przeszlo... Boje sie o moja kruszynke :-( Napiszcie mi bardzo was prosze, czy takie bole sa normalne?
aga, spokojnie, choć wiem ,że to nie jest takie proste! Teraz szaleją Ci hormony.. i wszystko jest możliwe na tym etapie, ja też miałam bóle przy pierwszym dziecku i oczywiście wszystko dobrze się skończyło:-D... proszę przestać myśleć o najgorszym:tak:

W sumie to poki co niedowierzam nawet z 1 cora byl zloty strzal teraz 3 lata...ale przy corce czekalam az mi sie z tydzien z spozni bo sie balam negatywa wiec jak juz zrobilam to od razu 2 krechy. Teraz w sumie nie wiem co za diabel mnie podpuscil dawno przestalam robic testy przed planowana @ i teraz musze czekac czy przyjdzie czy nie....czlowiek przez te 3 lata sie naczytal o objawach ciazach chemicznych itp ze poki lekarz nie potwierdzi nooo ew beta bedzie niepokoj :)) nie wiem teraz mysle czy jutro 12dpo na bete czy czekac do srody a tu akurat wigilia swieta potem tez ale bylby prezent eh...na dodatek ze w tym mc tylko bylo 1 przytulano bo maz na wyjezdzie :D

Trzymam mocno kciuki za przyszly testujace i nietylko :) dam znac jakby co. Troszku mi lepiej czytajac Wasze wpisy...jest plomyczek nadziei od dzis...

Ostatnia edycja:
reklama
teraz czuje sie całkiem ok. plamien nie bylo i nie ma. najgorsze jest wlasnie to ze nie mam jak isc do lekarza w poniedzialek i wtorek praca od rana do wieczora, sroda - wigilia potem swieta i weekend :-( a do gina zapisac sie w takim okresie nie jest łatwo...:-:)-( a taki zwykły lekarz to watpie zeby mi cos pomogl... ech.. i co robic??

a prywatnie? powiedz ze nagły wypadek i cię przyjma. Praca jest wazna ale w tym przypadku wazniejsze jest maleństwo, wez urlop na żądanie! myśl teraz tylko o sobie i o dziecku, nie o pracy!

Do góry