reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

jakos dzisiaj nas tu mało:) widac że okres przedświąteczny. Ja testuje już za 5 dni..... Oby Mikołaj przyniósł mi w wigilje dwie czerwone II a nie czerwoną @....

Romka dobrze ze juz dzis lepiej w pracy. Swoja droga to niby okres przedświąteczny i ludzie powinni byc przyjaxnie do siebie nastawieni....a tyle jest negatywnych emocji..wszyscy są tak nerwowi i myślą tylko żeby pozamykać swoje sprawy przed końcem roku. wszystko jest pilne i na wczoraj...

eh....

reklama
Witajcie dziewczęta :-)

Właśnie wróciłam od mojej ginekolożki.

Byłam kontrolnie zrobić usg i cytologię oraz ponarzekać na moje 40 dniowe cykle i na to, że nie udało mi się zajść w ciążę.
Oczywiście powiedziała, że jak w rok się nie uda to zaczniemy się martwić :-)
Ale przepisała mi 2 opakowania Duphaston`u na uregulowanie moich olbrzymich 40 dniowych cykli. Mam go brać dwa cykle od 16-25 dnia cyklu.Potem jak przez kolejne dwa miesiące dalej nie zajdę to mam się do niej zgłosić.

Mam do Was pytanie..... Kinguś Ty chyba brałaś Duphaston, zresztą nie tylko Kinguś :-)

Czy biorąc ten lek normalnie można w tym czasie starać się o dzidziusia czy trzeba zachować jakąś wstrzemięźliwość ?
Może zadaje głupie pytanie, ale wolę wiedzieć, a jeszcze nie zrealizowałam recepty.

Będę wdzięczna za odpowiedź :-)
Zapomniałam o to spytać...

Aha teraz poczytałam o tym Duphastonie i są dziewczyny, które przy długich cyklach mają owulację np 24 dc a ten lek zaczęły brać w 15 dc i Duphaston nie doprowadził do owulacji.

Co ja mam w takim razie zrobić ??? Mam cykle 37-40 dniowe i jestem pewna, że jak wezmę ten lek w 15 dc to zatrzymam owulację bo ona powinna wystąpić około 24dc.....

Kurde boję się i nie wiem czy brać ten lek czy narazie próbować bez leczenia ???

A co w przypadku zajścia w ciążę? Podobno niedobrze odrazu przerwać branie Duphastonu bo można poronić.....

Badź tu mądry....

Ostatnia edycja:
cześć dziewczynki, dla tych co trzymały kciuki słodkie zdjęcie -dzidzia wielkolud 7,42cm i jest o tydzień wieksza niz z om bo ma 13t4dc
Piękny widok:-):-):-)
Drogie dziewczynki ja również wpisuje sie do waszej grypy "wiecznego starania sie" ...
Witaj:-D

ale super!!!!!!!!! no to do dziela kochana!!! :-D:rofl2::-D:rofl2: juz lada moment owu :szok: do roboty jazda!!!!!

KINGUS DO DZIELA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wczoraj pomęczyłam trochę mojego M teraz dzień odpoczynku i w sobotę znów go dorwę :-D:-D:-D

Czy biorąc ten lek normalnie można w tym czasie starać się o dzidziusia czy trzeba zachować jakąś wstrzemięźliwość ?
Aha teraz poczytałam o tym Duphastonie i są dziewczyny, które przy długich cyklach mają owulację np 24 dc a ten lek zaczęły brać w 15 dc i Duphaston nie doprowadził do owulacji.
Moja ginka kazała brać lek od 16dc i brać do dnia robienia testu jeśli negatywny to odstawiam jeśli pozytywny to biorę dalej.
Są różne opinie na temat jego wpływu na owulację, ja brałam go dopiero po owulacji(miałam monitoring i wiedziałam kiedy już mogę zacząć brać).
Mi skutecznie regulował @.
Powodzenia. Jak będziesz miała jakieś pytania to pisz śmiało:-)

Lilu buziaczek dla Ciebie

Pysiu odezwij się

Ostatnia edycja:
Wczoraj pomęczyłam trochę mojego M teraz dzień odpoczynku i w sobotę znów go dorwę :-D:-D:-D

Super tak trzymaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

jakos dzisiaj nas tu mało:) widac że okres przedświąteczny. Ja testuje już za 5 dni..... Oby Mikołaj przyniósł mi w wigilje dwie czerwone II a nie czerwoną @....

Romka dobrze ze juz dzis lepiej w pracy. Swoja droga to niby okres przedświąteczny i ludzie powinni byc przyjaxnie do siebie nastawieni....a tyle jest negatywnych emocji..wszyscy są tak nerwowi i myślą tylko żeby pozamykać swoje sprawy przed końcem roku. wszystko jest pilne i na wczoraj...

eh....

dokladnie tak jak piszesz!!!! zycze Ci,zeby gwiazdorek dal Ci pod choinke to czego tak pragniesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!faktycznie dzisiaj na forum cos cichutko,PYSIA nie daje znaku...ciekawe co u Niej....

Moja ginka kazała brać lek od 16dc i brać do dnia robienia testu jeśli negatywny to odstawiam jeśli pozytywny to biorę dalej.
Są różne opinie na temat jego wpływu na owulację, ja brałam go dopiero po owulacji(miałam monitoring i wiedziałam kiedy już mogę zacząć brać).
Mi skutecznie regulował @.
Powodzenia. Jak będziesz miała jakieś pytania to pisz śmiało:-)

Dziękuję Kinguś za odpowiedź !!!
Sama nie wiem co robić, bo nie wiem tak na 100 procent, w którym momencie mogę zacząć brać Duphaston (nie wiem kiedy kończy się owulacja), monitoring cyklu jest uciążliwy, do gina ciężko się dostać z dnia na dzień, a prywatnie to bym wydała majątek...a po drugie nie chcę zaprzepaścić dwóch owulacji na leczenie duphastonem (bo to oznacza, ze jak nie trafię nim po owulacji to nici z dziecka przez kolejne 2 miesiące)....

A ile wogóle kosztuje ten Duphaston?

Kinguś czy jak nie bierzesz duphaston`u to masz juz regularne cykle?
Ja mam taką obawę, że nawet jak mi on je wyreguluje to po zaprzestaniu stosowania mój organizm znowu zarzyczy sobie wrednej małpy tylko raz na 40 dni :-)

Ostatnia edycja:

Hihi, właśnie mój mąż przed chwilą po rozmowie o tym Duphastonie powiedział, że może w tym cyklu spróbujemy jeszcze bez tego leku "byleby się "tentegować" co dwa dni bez żadnych wykrętów :-) "

Przyjemnego weekendu i najbliższych dni przedświątecznych i świątecznych życzę Tobie i szanownym koleżankom babyboomowym !!!
Oby świąteczna bieganina udzieliła się naszym żołnierzykom :-)

PS Do cholerki gdzie jest Pysia ???? Denerwuję się.....

Ostatnia edycja:
Wczoraj pomęczyłam trochę mojego M teraz dzień odpoczynku i w sobotę znów go dorwę :-D:-D:-D.

Pewnie, pewnie niech popracuje chłopak!

dokladnie tak jak piszesz!!!! zycze Ci,zeby gwiazdorek dal Ci pod choinke to czego tak pragniesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!faktycznie dzisiaj na forum cos cichutko,PYSIA nie daje znaku...ciekawe co u Niej....

czuję coraz bardziej objawy @:crazy::crazy::crazy::angry::angry::angry:

Hihi, właśnie mój mąż przed chwilą po rozmowie o tym Duphastonie powiedział, że może w tym cyklu spróbujemy jeszcze bez tego leku "byleby się "tentegować" co dwa dni bez żadnych wykrętów :-) "

Przyjemnego weekendu i najbliższych dni przedświątecznych i świątecznych życzę Tobie i szanownym koleżankom babyboomowym !!!
Oby świąteczna bieganina udzieliła się naszym żołnierzykom :-)

PS Do cholerki gdzie jest Pysia ???? Denerwuję się.....

Dzięki za życzenia, Tobie też wszystkie dobrego w tym okołoświątecznym i świątecznym czasie. I owocnego "tentegowania":-D
Napisałam priva do Pysi ale ciszaaa:-( też się martwię.

Cycochy bolą!!!!!!!!!!!!!!!!
Dobrze, że wykorzystałam M do przytulanek bo właśnie złapał grypkę:-(
Jutro robię pierogi z kapustą i grzybami, pierogi z ziemniakami i cebulką, krokiety z kapustką i grzybkami, uszka z grzybami, bigos, muszę zamówić strucle - nie lubię jej robić, kupić jeszcze ser na serniczka, może zrobię jeszcze jabłecznika. Wiecie co dziewczynki - dzisiaj wydałam 86 zł na ozdoby do włosów:szok: Ale to wszystko takie piękne a na sylwestra będę miała w czym wybierać. Mam już nową biżuterię na święta - komplet, srebro, kuleczki grawerowane - M jeszcze nie widział. Zobaczy dopiero na wigilii, bo przy kolacji nie będzie się pytał ile to kosztowało:-D

reklama
Do góry