reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
nie długo bo zafasolkowałam dwa razy w pierwszym cyklu starankowym i zawsze robiłam testy...czyli 2 razy robiłam testy, 2 x sie staralismy i 2 razy zaszłam w ciaże...

albo od testów albo od poziomu pliku lh w moczu, może u mnie jest niski...i testy nigdy nie wyjda wyraźniejsze, kreski kreskami ale ważny jest efekt...

a ze szzcesciem róznie bywa, pierwsza ciaze poroniłam :-(

kropeczka- a Ty zawsze tak sie meczysz przy owulacji? Wspolczuje, to pewnie ochota na przytulansko tez przez to mniejsza. :-(Ja odczuwam wtedy takie leciutkie szczypanie w jajniku.
katastrofa- odezwij sie jak tylko bedziesz mogla, ja rowniez trzymam za Ciebie kciuki.

@ poki co nie ma.:baffled:;-)
Obliczylam, ze z reguly najczesciej mam w 28 dc.Chociaz w tym roku zdazylo sie i dwa razy w 30. Wiem, wiem- nie nakrecac sie.Staram sie.:tak:

Lulaszusza- owulacji nie czuje tak, nie zawsze, czasem mnie pobolewa ale tak jak dzisiaj to chyba jeszcze nigdy-normalnie rwie mnie tak po lewej stronie jakby sie cos urwac tam mialo...ale za to @ mam zawsze strasznie bolesne - pierwsze dwa dni okresu to jestem wycieta z zycia..i z @ tak mam zawsze.
Kochanie-trzymam ckui zeby jednak @ nie przylazla!!!!!

W tm mam koleżankę z kilkutygodniowym szkrabem, ale rzadko sie widujemy. A co do Wawy, to wiem, ze blisko, ale nie da rady... T mnie nie pusci:dry:

Cosik dziwnie mi sie "rusza' w brzuszku... czyzby już Maluch buszował odczuwalnie:-)?

No to zamisat sie zastanawial to telefon i dzwon do kumpeli!!!!

w.kropeczka z tempka podczas owulacji jest tak:

tempkę należy mierzyć codziennie rano o tej samej porze (jeszcze lezac w lozeczku) . Podczas pierwszych 3-4 dni owulacji temperaturka Ci nie skacze,
dopiero tak ok 4 dnia jest skok tempki o kilka kresek (bardzo ladnie jest to widoczne, jezeli prowadzisz sobie kalendarzyk z tempka). W dniu skoku tempki masz max dni płodnych :-) a jezeli od tego dnia odejmiesz 4 dni to wyjdzie Ci początek owulki.... Mam nadzieje ze w miare jasno to opisałam:dry: Nie jestem najlepsza z tlumaczenia hihi

Dzieki kochana-ja mierze codziennie-2i cykl jak na razie...ale u mnie jakies popieprzone to jest chyba, bo dzisiaj mam 36,4, wczoraj i przedwczoraj miałam po 36,7 a kolejne dnie wstecz mialam co stopien mniej az do czwartku-kiedy spadlo do 36,4 i tak bylo kilka dni wtecz... na poziomie 36,4...
chyba namieszlaam, napisze od drugiej strony:
7dc-kjeszczeplamienie po okresie -36.6
8, 9, 10, 11 dc-36,4
12dc -36,5
13dc-36,6
14,15dc-36,7
16dc -czyli dzisiaj 36,4

Kto potrafi to jakoś zinterpretowac?
I czy moge lyknąc ta nospe czy lepiej nie...?

Kropeczko jak obejrzałam twój suwaczek to widzę ze masz 29 dniowe cykle jak ja, mi wyszła owulacja 15 więc wydaje mi się że 16 dzień u ciebie to już jest napewno!!!

No wlaśnie już jest czy juz byla???? Kurcze, ale jestem zła ze wczoraj nie zaczęlam staranek:crazy:

w.kropeczka a to dla ciebie
1.testy owu
2.a to rezultat w 10t4dc.......sorki za jakość zdjeć ale Wika mi pogniotla i ciezko było zrobic fotkę...ktosik 4cm22mm

Pixelko-jesteś Aniołkiem!!!! dziękuje ci bardzo! to ja patrze teraz na moje testy i takie slabe jak twoje to mialam ale w listopadzie...z tym ze zinterpretowalam je jako negatywne i postawilam sobie diagnoze-brak owulacji...a ze mam tradzik to jeszcze dodalam PCO...a konowal -czyli lekarz ogolny wLondynie to potwierdzil bez badan i niczego:-((((

A teraz moje kreski to sa wielkie w porównianiu z tymi, wiec mam owulacje!!!!!!!!!!!:-D:-):-D:rofl2::-D:-);-):tak::rofl2::tak::tak::-):-D:happy2:

Ok to już niech sie dzieje co chce...jak nawet nie ten cykl - jesli przegapilam wczoraj szczyt owulki - to kolejny...najwazniejsze że jest jajo...oby tylko te testy nie klamały teraz:szok::rofl2::szok: A wogole to mam dokladnie takie same paseczki jak wtoje, wygladaja tak samo...mam na mysli marke czy producenta...

ja kupowałam na allegro, taniocha 9,90 zł za 10 szt:szok:...w aptece 5szt 24zł....ale wychodzą ciut lepsze kreski..ale niewiele lepsze...

widzisz w.kropeczka...chyba tak źle z toba nie jest...i jajo masz :-) dzialaj działaj...u mnie na testach napisane, ze jajo jest 24-48h po II kreskach...a ból na owu miałam w dniu kiedy mi wyszły te niby II ale owu napewno miałam później....bo tego dnia sie nie staralismy....

albo od testów albo od poziomu pliku lh w moczu, może u mnie jest niski...i testy nigdy nie wyjda wyraźniejsze, kreski kreskami ale ważny jest efekt...

przykro mi z powodu pierwszej ciąży, wiem że zawsze będziesz miała tą fasolkę w serduszku... a teraz musisz się cieszyć bo masz szczęście w brzuszku!

przykro mi z powodu pierwszej ciąży, wiem że zawsze będziesz miała tą fasolkę w serduszku... a teraz musisz się cieszyć bo masz szczęście w brzuszku!

reklama
ja kupowałam na allegro, taniocha 9,90 zł za 10 szt:szok:...w aptece 5szt 24zł....ale wychodzą ciut lepsze kreski..ale niewiele lepsze...

widzisz w.kropeczka...chyba tak źle z toba nie jest...i jajo masz :-) dzialaj działaj...u mnie na testach napisane, ze jajo jest 24-48h po II kreskach...a ból na owu miałam w dniu kiedy mi wyszły te niby II ale owu napewno miałam później....bo tego dnia sie nie staralismy....

No ja je też tu kupowalam przez internet ale placilam za 10 sztuk kolo 9 funtów chyba z wysylką, wiec jakieś 4 razy drożej, ale w aptece w Uk to dopiero mają cenę...kilkanascie funtów za 5 sztuk zwykly i kolo 20 digital...dlatego ja zamawialam online:-)

Pixelko-ja II kreski ujrzalam wczoraj po raz pierwszy jak testowalam o 7 wieczorem (przedwczoraj i w sobote byla tylko jedna kreska) więc nawet te 24 godz od wczoraj minie dopiero dzisiaj wieczorem...no a nóż-widelec ta owulka jest wlaśnie teraz jak mnie boli tak mocno....-to moze jeszcze zlapiemy to jajo poki się nie zmarnuje:tak:;-):tak:...no tak ... Boze Narodzenie za pasem , a my tu tylko o jajkach jak przed Wielkanocą:-D:-p:-D

martynko-no wlaśnie moja temperatura jest jakas dziwna, w poprzednim cyklu tez sie nijak miala, bo w 16dc nagle spadla znacznie (z 36,8 do 36,3) a potem w 17dc znowu skoczyla na 36,7, w 18dc na 36,9 i taka juz podniesiona utrzymywala sie ( z malymi zmianami) do @...

Do góry