reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

ja chodzę z Wiką....a na zakupowe szaleństwo z koleżankami :-)..ostatnio się wybrałam wieczorkiem do włoskiej kanjpki na pizzę picante .....

a co do płci..to ja zupełnie nie wiem co tym razem wyjdzie, bo testy owu wychodziły blade ale niby owu miałam mieć w 15-16dc...bo mnie podbrzusze bolało w 14dc...i niby w 14dc były najmocniejsze z tych słabych kresek......a staranka były w 17dc....
No widzisz, masz córę, koleżanki, a ja tutaj - w Łodzi nie mam nikogo, oprócz T rzecz jasna... Dlatego ciężej mi samej...:nerd:

reklama
Cześć dziewczyny!
Słyszałam,że to najfajniejsze forum i dlatego do Was zajrzałam.
Mam taki "problem". W maju poroniłam niestety pierwszą ciążę. Teraz znowu się staramy o dzidziusia,ale co miesiąc to samo. Wczoraj moja Przyjaciółka wyciągnęła mnie do lekarza ponieważ spóźnia mi się @. Dopiero 5 dni,ale jednak. Lekarz zrobił mi usg i okazało się,że jest pęcherzyk. Na razie jest pusty,ale nie to mnie martwi ponieważ tak jest na początku. Powiedział mi,że mam jajniki wielopęcherzykowe. Co to oznacza? Czy pęcherzyk może oznaczać coś innego niż ciążę? Test wychodzi ciągle negatywny.

Witak Kasiulek82! masz racje-to forum jest najfajniejsze i fajnie ze tu do nas trafilas:-)Mam andzieje , ze się szybko zadomowisz i razem z nami staranka będą Ci milo i szybko przebiegaly...
Kochana-przykro mi z powodu poronienia:-( Mam nadzieje, ze jednak szybko uda Ci sie zostac mamusią i cieszyć się z macierzyństwa!
Z tymi pecherzykami i ciązą to ja nie wiem za bardzo... ale napewno zaraz lepiej zorientowane dziewczyny napisza czy może być pusty pecherzyk po 5 dniach od spodziewanej@ a nie byc ciąży...
Ale na drugie pytanie to : wydaje mi się, że jajniki wielopęcherzykowe to jakby wielotorbielowe - albo takie...ktore maja teraz znaczne pecherzyki i te pecherzyli trzebe obserwowac zeby nie przeksztalciły sie w torbiele...Czyli PCO.
A robilas sobie może badanie z krwi na betke? Ono najszybciej i najpewniej wskazuje na ciąże, spróbuj zrobic jutro rano i po 2 dniach powtórzyć-jeśli to ciaza powinno znacznie przyrosnac (okolo 2 razy na dobe).
trzymam ckiuki i powodzenia!!!:-)

lilu, kropeczka- leniu****e sobie i czuje sie z tym swetnie,, luz psychiczny,, i wkoncu moge ekserymentowac w kuchni z czego zadowolony jest moj mezus

Oj to dobrze, że się luzujesz w domciu, odpoczywasz i masz czas na wszystkie zaleglości.......matko swięta tylko tam nie potruj przyszłego tatusia jakimiś specjałami z księgi czarów rodem:-D:-D:-DZeby nie było tak, ze się mezuś nacieszy, nasmakuje a potem....:wściekła/y::crazy: hehehe:-p:-p:-p
Oj Tikanisku...już widze jak sie ta krzatasz po kuchni z takim slicznym brzusiem...i też bym tak chciała:-)
No ale-zeby miec trzeba się postarac, dlatego trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki!!!!

I jak ktoś wie jak z tymi testami owul. i ich kolorkiem jest to chętnie poczytam opinię, bo ja sie juz pogubilam po tym jak Pixelka miala tylko jasną kreskę a mimo tego jest fasolka u niej i prosze-suwaczek ciążowy zasuwa.....:-)

Ostatnia edycja:
Imagination, nie masz żadnych koleżanek w ciazy? albo z małymi dziećmi?.... łódź wawa blsko...wpadnij do mnie :-)...

w.kropeczka...te testy owu naprawde nigdy mi nie wyszły takie super pozytywne..II krech takich samych nigdy nie miałam...zawsze slabsze....robiłam 2 razy, w poprzedniej ciazy, staranka były w 17dc ale test pozytywny miałam w 16dc (niby..bo wybrałam najciemniejsza druga kreske z tych co mi wyszły....)...i w ciazy byłam, a teraz test pozytywny niby...bo tym razem kreska była jeszzce słabsza niz poptrzednio..w 14dc...wiec niby owu powinno byc 15-16dc...a staranka były w 17dc...:tak:...więc juz zgłupiałam....może ze stresu i z bólu bo bardzo mnie brzuch bolał owu sie przesuneła?

Kropeczko wracjąc do testów owulacyjnych ta 2 kreska nie zawsze będzie identyczna może się trochę różnić... to zależy od testu czy płytkowy czy piaskowy...

w.kropeczko- na razie nie mam bo okres mi sie zbliża. Mam nieregularne cykle, ale właśnie zawsze mnie kłuje i nie wiedziałam czemu:zawstydzona/y::-p czyli jak po @ będzie mnie kłuc to znaczy, że mamy do wyrka wskoczyc?:happy:

Oj no widzisz, poplątałam:rofl2:, no pewnie że pamiętam że masz miec teraz @ i że raczej będzie bo sie nie staraliscie w tamtym cyklu:no:
Ale właśnie tak to znaczy-jak boli i kłuje w dole po lewej lub prawej stronie to siup do łóżeczka...tylko wcześniej biednym babci i dziadkowi za scianą jakiejs dobrej naleweczki dajcie, zeby szybciej i mocniej zasnęli:-D:-D:-D

witam wszystkie dziewczyny!!!

Kropeczko kochana u mnie bez zmian,czuje się niestety na @ wczoraj wieczorem miałam mały kryzys i sobie popłakałam pomogło zawsze tak mam przed @ mąż juz się przyzwyczaił...:wściekła/y::wściekła/y: jedynie temp powyżej 37...:happy:

Martynko-slonko kochane-ja jak mam PMS to też mam zwykle spadek formy i bardzo wrażliwa jestem i czasem poplacze i pozalę się...ale kochanie czasem tak sie też dzieje bez względu na @...wiec może ten humorek wcale nie wsazuje na zbliżająca się wstręciuchę...Nie ma co prorokowac, póki jej nie ma-jest nadzieja!!! Tymbardziej, ze masz swietną temperaturkę i oby juz nie spadla!!!

A wlasnie a'propos temperatury mam pytanie-wiem, ze jak po owulacji nie spada przez 17 dni to mamy asolke najprawdopodobniej...No ale jak jest w okresie owulacji z temperaturką? Jak ona dopiero skoczy do góry to znaczy że owulacja juz byla, tak? A przed samą woulacja ma być stała, spadek czy jaka????

Pixelko-dziękuję bardzo za odp.z tego wniosek, ze wystarczy nawet nieco słansza kreska i juz oznacza hormonek i prawdopodobienswto owulacji...to ja taka mialam w tamtym cyklu na 2 lub 3 testach, ale uznalam ze to negatywny...tak jest na moich tesatch na rysunku:-)
A teraz mam te 2 kreski od wczoraj, a boli mnie tak potwornie ze jej!!!! wiec chyba mam woulkę, oby udalo nam sie jeszcze zlapac to jajeczko, bo czytalam ze zolnierzyki musza kilka godzin tam wedrowac...wiec szansa jakas jest na poczecie jak meza dopadne za 4 godzinki...., no ale prawdopodobienswto ze sie zagapilam liczac na mocniejsza kreske dzisiaj tez jest....bo jajeczko zdolne tylko 12 godzin do zaplodnienia, a plemniki musza jeszcze do niego dotrzec...ech...

Martynko222-dzieki! No ja mam takie cienkie paski te testy, ale w srodku nie wiem co jest ....chyba plytkowe to sa, bo piasku to ja tam nie wiedze, a rozbroilam jeden:-) A w przypadku płytkowych jak jest z tymi kreskami?

I mam jeszcze jedno pytanie-czy ja moge wziac cos na ten bol, bo strasznie mnie boli, jak chyba nigdy -czy nospa jest ok skoro zamierzam wieczorem sie starac o dzidziusia?
I jak z ta temperaturka w ololicach owulacji jest? wiecie może?

Ostatnia edycja:
kropeczka- a Ty zawsze tak sie meczysz przy owulacji? Wspolczuje, to pewnie ochota na przytulansko tez przez to mniejsza. :-(Ja odczuwam wtedy takie leciutkie szczypanie w jajniku.
katastrofa- odezwij sie jak tylko bedziesz mogla, ja rowniez trzymam za Ciebie kciuki.

@ poki co nie ma.:baffled:;-)
Obliczylam, ze z reguly najczesciej mam w 28 dc.Chociaz w tym roku zdazylo sie i dwa razy w 30. Wiem, wiem- nie nakrecac sie.Staram sie.:tak:

Imagination, nie masz żadnych koleżanek w ciazy? albo z małymi dziećmi?.... łódź wawa blsko...wpadnij do mnie :-)...
W tm mam koleżankę z kilkutygodniowym szkrabem, ale rzadko sie widujemy. A co do Wawy, to wiem, ze blisko, ale nie da rady... T mnie nie pusci:dry:

Cosik dziwnie mi sie "rusza' w brzuszku... czyzby już Maluch buszował odczuwalnie:-)?

Ostatnia edycja:
w.kropeczka z tempka podczas owulacji jest tak:

tempkę należy mierzyć codziennie rano o tej samej porze (jeszcze lezac w lozeczku) . Podczas pierwszych 3-4 dni owulacji temperaturka Ci nie skacze,
dopiero tak ok 4 dnia jest skok tempki o kilka kresek (bardzo ladnie jest to widoczne, jezeli prowadzisz sobie kalendarzyk z tempka). W dniu skoku tempki masz max dni płodnych :-) a jezeli od tego dnia odejmiesz 4 dni to wyjdzie Ci początek owulki.... Mam nadzieje ze w miare jasno to opisałam:dry: Nie jestem najlepsza z tlumaczenia hihi

Kropeczko jak obejrzałam twój suwaczek to widzę ze masz 29 dniowe cykle jak ja, mi wyszła owulacja 15 więc wydaje mi się że 16 dzień u ciebie to już jest napewno!!!

reklama
w.kropeczka a to dla ciebie
1.testy owu
2.a to rezultat w 10t4dc.......sorki za jakość zdjeć ale Wika mi pogniotla i ciezko było zrobic fotkę...ktosik 4cm22mm

Załączniki

• testy owu.jpg
    testy owu.jpg
    352,4 KB · Wyświetleń: 40
  • ktosik 10t4dc.jpg
    ktosik 10t4dc.jpg
    100,7 KB · Wyświetleń: 31
Do góry