reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

cześć dziewczęta :)
czy są ty mamuśki, które się starają i którym już się udało? :)
my się staramy, chcielibyśmy na styczeń i mam taką nadzieję, że uda nam się za pierwszym razem :)
my mamy już dwójkę, dziewczynki prawie dorosłe, i tak zachciało nam sie jeszcze takiego małego bobaska :)najlepiej chłopczyka, ale wiadomo jak to jest :)
jak się przygotowywałyście juz przygotowujecie? ja od listopada biorę folik, ale może macie jakies jeszcze inne witaminki :)
pozdrawiam cieplutkow ten szaro bury dzionek :)

Zapraszam na watek " starajace sie 2008 " sa tam wspaniale dziewczyny ktore tez staraja sie o male szczescie :tak::happy2:
Pozdrawiam.

reklama
[FONT=&quot]Przede wszystkim ,

Sisi, Kevinka, Kropeczka, Asiucha- L, Jarzebinka , Eve84, Pixella, Kingus, Niunia27,

dziekuje Wam za wsparcie, dobre slowa i rady. Jest mi teraz bardzo ciezko i dzieki Wam czuje sie troszke lepiej. Wiem, ze ktos rozumie, co czuje. Bylam rano w szpitalu. Wrocilam dopiero teraz. Zajelo mi to prawie 5 godzin ale doprosilam sie badania krwi. Wynik bede znala jutro rano, a w poniedzialek zrobia mi jeszcze jedno ( o ile wynik wyjdzie pozytywny). Jestem padnieta, bije sie z myslami.

Czekam na cud....

Pozdrawiam Was moje kochane. Przepraszam, ze ostatnio pisze tylko o sobie. Jakos nie moge sie na niczym skupic :(

P.S. Jak tam Wasze spotkanie sie udalo Gem i Kropeczka?
[/FONT]

Witam:-)
Naprawde myslicie,ze nie ma sensu robic testu wczesniej?Nigdy nie wychodza wczesniej?Ja mysle, zeby jutro sprobowac czyli 3 dni przed miesiaczka. Kupilam FIRST RESPONSE test. Czy macie o nich jakies zdanie? Napisane jest, ze mozna testowac nawet 6 dni przed terminem miesiaczki, ale podejrzewam ze to taki trick marketingowy :-(

3 dni przed @ to nie tak wiele, ale jednk postaraj sie cierpliwie poczekać do terminu @ bo wtedy wynik będzie bardziej wiarygodny :tak: i życze owczywiście II

Kevinka, Katastrofaxx to zaciskam kciuki za pięknie rosnąca BETKĘ :tak::-D:tak:

Witam Dziewczynki!

w.kropeczka - Kochana jesteś ale cóż już czuje pierwsze symptomy nadchodzącej @, jestem poddenerwowana i drażliwa a mam tak zawsze kilka dni przed. W tym cyklu nie liczę na nic tym bardziej że owu nie było na 90% :-(

:happy2:

AsiuchaL- nie poddawaj się jak na razie słonko! Moze się udało...cuda sie zdarzają-uwierz mi!
A nawet jeśli faktycznie nie bylo owulacji (robiłaś testy czy monitoring???) to bedziemy sie razem starać w grudniu-nowy cykl-nowa szansa, a o porażkach zapominamy!!!! ...jest już kilka ochotniczek na świąteczne prezenty w postaci II wiec bedzie nam raźniej!

bylam u lekarza, zbadal mnie, sluchalismy bicia serduszka mojego malenstwa.. bilo 180 uderzen na minute:) ogolnie wyniki dobre dobre proporcje brzuszka..jedynie zastrzezenia padly na moja wage.. shcudlam 2 kg..://co nie jest za dobre.. martwie sie tym, ale to nie jest tak ze sie odchudam.. jem normalnie czyli wtedy jak jestem glodna..ehh a tu spdek wagi:/// :baffled:

Cudowne wieści Tikanis-a spadkiem wagi się wogole nie martw...zobaczysz jak szybko nadrobisz, jeszcze będziesz przeklinala że Ci za ciężko! Podobno wiele kobiet na początku traci kilka kg, moja kolezanka w ciąży z córką schudła 5 kilo-wygladala jak patyczek a była w 4 miesiacu. Jednak juz 2 miesiące poźniej zrobila sie z niej piłeczka!
jedz zdrowo i normalnie a na pewno wszystko sie wyrówna!

[quote=Eve84;2933830]Cześć dziewczynki :tak:
dzisiej mam troszke wiecej czasu i zebralam sie w sobie zeby tu troszke wam poprzeszkadzac ;-):-p
Kropeczko jesteś naprawde niesamowita z tymi postami! chyle czoła! :rofl2: jak ty to wsio ogarniasz bo ja juz w polowie czytania zapominam co i komu mialam napisac! :-D

Mi sie troszke w glowce po przekrecalo ... i dochodze do wniosku ze teraz bardziej P. chce bąbelka ode mnie! :blink: no ale jak widac na suwaczku do staranek jeszcze troszke! a ja teraz pelna para zabieram sie za osiagniecie celu w postaci skonaczenia tych pip pip studiow! :baffled: obiecalam sobie ze do swiat bede miala absolutorium i mam zamiat dopiąc swego! a potem to juz z gorki :blink: chyba ...
mam nadzieje ze mi wtedy wroci to pragnienie ...z ktorym tyle czasu walczylam nawet nie wiecie jak sie dziwnie odkrywa takie uczucia ... jak do tej pory nie bylo nic ważniejszego od dziecka a teraz ... ehh... nie wiem juz sama co czuje ... jestem wszystkim juz zmeczona i zrezygnowana ... dobra nie przynudzam wiecej! :dry:
[/quote]

Eve84 Miło, ze się doezwałaś ...w sumie mnie się bardzo podoba jak nam czasem "poprzeszkadzasz" troszkę:-)
Kochanie-tak trzymaj ze studiami-dopnij celu i zamknij temat, a jak już skonczysz to zobaczysz że bedziesz z siebie bardzo duuumna...
A co do bobasa...myśle ze takie wątpliwości "czy to już czy jeszcze" kiedyś tam zdarzają sie kazdej z nas... Zobaczysz że wszystko sie właściwie pouklada w njalepszym dla Was czasie!
Mysle, ze jak bedziesz miala juz, studia z glowy to i inaczej popatrzysz na temat bobaska-bo ja Cię chce widziec na staraczkach w 2009!!! nie odpuszczaj!

Eve, w.kropeczka no on prawie o tydziń większy niż z om...ale Wiki tez taka była zawsze 1 tydzien do przodu i urodziłam pierwszego dni 38tc...i miała 3250 i 53 cm...więc w sam raz...i dokładnie tyle co i ja jak się urodziłam hehehe .... jakbym ponosiła ja jeszcze to by miała ponad 4 kg....

:-)

No to faktycznie duze te Twoje bobaski! Ale to same dobre wiesci, ze rośnie, ze tak, jak trzeba i oby tak dalej!!! pixelko-sciskam kciuki!

pixela77- kochanie nie mialam nigdy nadwagi, zawsze moja waga byla w normie.. naleze do osob szczuplych.. stad raczej sie zmartwilam ze schudlam..:/ :baffled: jesli masz konto na nk to mozesz mnie tam zobaczyc pod nazwa izabela kozaka (lesisz) :-D:-D:-D
eve84- dzieki :-D

Tikanis-raz jeszcze-nie musisz się tym martwić!!!! Moze tak dzisiaj pyszną porowo-serową zupkę zjesz i od razu będzie lepiej???

No to widze, ze sie nam Izabelka na calego ujawniła:-):-):-) No ale taka śliczna buźka nie powinna sie ukrywać...prawda?;-)

Hej Dziewczynki:)
Pozdrawiam z rana i melduję, że chyba zaczeły sie pierwsze "prezenty od fasolka" mam lekkie mdłości hihi

:-):-):-)to tylko dobry znak kochanie! trzymaj sie dzielnie!:-):-)

Tikanis i ja sobie podejzalam cie na nk ;-):-D slicznie wygladasz!!!!!! !

No wlaśnie...a mnie nie wierzyla jak jej to mowiłam:-D

no i dzieki Waszym podpowiedziom na forum udało mi sie wkleic suwaczek :):-)

Śliczny!!! I proszę od razu wiadomo z kim my tu mamy do czynienia...i jak ładnie rosnie;-)

Dziendobry kochane :-D

W kropeczka dzis popracuje nad suwaczkiem mam nadzieje ze w koncu wyjdzie;-)
ja dzis badalam sobie znow tempke i utzrymuje sie na 37.1 takze jestem pelna nadzieji pozatym jadlam wczoraj pizze nie wspominajac ze wczoraj to pochlonelabym wszystko co tylko by w lodowce bylo:-D a po pizzy wieczorem nie moglam spac bo mie brzuszek bolal i bylo mi zle takze same dobre wiadomosci:-)

Sisi- Ty nasza pizzoholiczko!!! Moze by tak dla fasolki jakąś sałatke zdrową zjeść co??? :tak::-D:tak: No i temperaturka sliczna...oby tak dalej!!! A suwaczka nadal nie widzę:-(

Witam:-)
Naprawde myslicie,ze nie ma sensu robic testu wczesniej?Nigdy nie wychodza wczesniej?Ja mysle, zeby jutro sprobowac czyli 3 dni przed miesiaczka. Kupilam FIRST RESPONSE test. Czy macie o nich jakies zdanie? Napisane jest, ze mozna testowac nawet 6 dni przed terminem miesiaczki, ale podejrzewam ze to taki trick marketingowy :-(...Wiem juz jednak, ze nie jestem tu sama z UK. To dodaje mi troche otuchy :happy2:

Kulaszusza -nie jesteś słonko sama w Uk, ja tez tu pomieszkuję i Gemini i katastrofaxx i jeszcze kilka innych dziewczynek:-) wiec jest nam raźniej!
Kochanie-zrobisz jak uważasz, ale ja Cię namaiwal z calych sil do poczekania...testy -nawet first response - nie są aż tak czułe jak podaja producenci......jak zrobisz kilka dni przed terminem@ to jest mała szansa, że wyjdzie Ci ciąza - jeśli jest - ale naprawdę szansa jest niewielka, ze test Ci już ją wychwyci...
poza tym nawet jak wychwyci to i tak nie możesz miec pewności czy @ w terminie nie przylezie...naprwdę odczekaj, szkoda stresu i rorczarowania ...wiem co mowię, bo sama zatestowalam 2 dni przed terminem i mialam ciązę chemiczną we wrześniu...i juz nigdy przed terminem @ nie zatestuję, naprawdę - czasem lepiej nie wiedzieć!

Test po stosunku płciowym służy (PCT-post coital test) ocenie wpływu śluzu szyjkowego na aktywność plemników....

:-D

Lilu-dzięki bardzo za wyjaśnienie !!! kochana jesteś!
Buziaczki dla CIEBIE!!!!:-):-D:-)

Witajcie dziewczynki:-)
Niestety nie potrzebują w MOPSIE pracownika socjalnego..mają komplet:-( Trudno, muszę szukac czegoś innego.
Kwas foliowy łykam:tak: i od grudnia działam!!:-D
!!

Nie smuć się że w pracy nie wyszlo...uda się napewno gdzie indziej!
Kwas łykaj bo potrzebny!!!! I działamy kochanie-zbieraj sily!:-D:happy::-D

[FONT=&quot]Przede wszystkim ,[/FONT]

[FONT=&quot]dziekuje Wam za wsparcie, dobre slowa i rady. Jest mi teraz bardzo ciezko i dzieki Wam czuje sie troszke lepiej. Wiem, ze ktos rozumie, co czuje. Bylam rano w szpitalu. Wrocilam dopiero teraz. Zajelo mi to prawie 5 godzin ale doprosilam sie badania krwi. Wynik bede znala jutro rano, a w poniedzialek zrobia mi jeszcze jedno ( o ile wynik wyjdzie pozytywny). Jestem padnieta, bije sie z myslami. [/FONT]

[FONT=&quot]Czekam na cud....[/FONT]

[FONT=&quot]P.S. Jak tam Wasze spotkanie sie udalo Gem i Kropeczka? [/FONT]

Gemini w pracy jeszcze a ja się właśnie zbieram na spotkanie, tylko ruszyć z miejsca nie moge, bo tyle naskrobałyście:-D:-):-D

Katastrofaxxx-dobrze ze nas posłuchałas i dotarłaś do lekarza!!! Koniecznie napisz nam jaki wynik betki dostaniesz...i wogole jak tylko czujesz potrzebę to pisz!!!! I nie przepraszaj, ze tylko o sobie...jesteśmy tu po to żebys mogla sie wygadac, wyżalic i zebyś znalazla wsparcie:-)
kochanie-bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!
Sciskam Cię mocno...wiem ze ten dzien i noc zanim nie będziesz miała wyniku będzie trwał wieeeeeki, ale mam nadzieję, ze jutro będą same dobre wieści wzamian za to czekanie:tak:

Ok moje smyki-uciekm na spotkanko!
Buźka!

[FONT=&quot]Przede wszystkim ,

Sisi, Kevinka, Kropeczka, Asiucha- L, Jarzebinka , Eve84, Pixella, Kingus, Niunia27,

dziekuje Wam za wsparcie, dobre slowa i rady. Jest mi teraz bardzo ciezko i dzieki Wam czuje sie troszke lepiej. Wiem, ze ktos rozumie, co czuje. Bylam rano w szpitalu. Wrocilam dopiero teraz. Zajelo mi to prawie 5 godzin ale doprosilam sie badania krwi. Wynik bede znala jutro rano, a w poniedzialek zrobia mi jeszcze jedno ( o ile wynik wyjdzie pozytywny). Jestem padnieta, bije sie z myslami.

Czekam na cud....

Pozdrawiam Was moje kochane. Przepraszam, ze ostatnio pisze tylko o sobie. Jakos nie moge sie na niczym skupic :(

P.S. Jak tam Wasze spotkanie sie udalo Gem i Kropeczka?
[/FONT]

Katastrofko trzymam mocno kciuki za te wyniki poloz sie odpocznij i staraj sie o tym nie myslec a do poniedzialku zleci sybciutko ani sie nie obejrzysz:tak:
Trzymam mocno a mocno kciuki:tak::-)

Sisi- Ty nasza pizzoholiczko!!! Moze by tak dla fasolki jakąś sałatke zdrową zjeść co??? :tak::-D:tak: No i temperaturka sliczna...oby tak dalej!!! A suwaczka nadal nie widzę:-([/quote]

Kropeczko pizza to moja ulubiona potrawa a salatek to zdaze sie jeszce najesc napewno pozatym mam jakies dziewne przeczucie ze to jednak nie teraz chyba za bardzo juz chce miec te dzidzie ze sie tak nakrecam:baffled:

a suwaczek musialam usunac bo jakos nie wychodzoi jak zawierdzam to pisze mi inwalid faile cos mam chyba nie tak z ustawieniami sygnatur niewiem:confused:

apropo zrobilam sobie test bo niewytrzymalam oczywiscie wynik negatywny:szok:

katastrofaxx również trzymam za ciebie kciuki, odpoczywaj i mysl pozytywnie:tak:
sisi a dzis mialas testowanko? może jeszcze za szybko.. 3maj się i nie dołuj

SISI z tym suwaczkiem to jest tak, że pewnie kopiujesz go tam gdzie nie trzeba ( z resztą ja też tak robiłam ....:dry:) Skopiuj adres suwaczka do tego duzego okienka (to okienko wygląda tak jak to okienko kiedy wypowiadasz sie na forum) Ja tak zrobilam i w koncu mi wyszlo i juz nie pokazywal sie komunikat inwalid file :-)

reklama
Do góry