reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Dziendobry kochane :-D
Smutna ps bardzo mi przykro glowka do gory uda sie za nastepnym podejsciem mam nadzieje trzymam kciuki choc wiem ze to fajnie sie mowi ale jak przychodzi @ to wcale nie jest wesolo tez tak mam

W kropeczka dzis popracuje nad suwaczkiem mam nadzieje ze w koncu wyjdzie;-)
A sara wiem że jest sliczna ale tez strasznie rozrabia jak to mala psina:-D

Katastrofaxxx marsz do szpitala lekarze nie moga az tak bagatelizowac stanu zdrowia pacjeta to nie do pomyslenia a jak nie to do samolotu i szybciutko przylatuj do polski tu napewno sie toba zajma:tak:

ja dzis badalam sobie znow tempke i utzrymuje sie na 37.1 takze jestem pelna nadzieji pozatym jadlam wczoraj pizze nie wspominajac ze wczoraj to pochlonelabym wszystko co tylko by w lodowce bylo:-D a po pizzy wieczorem nie moglam spac bo mie brzuszek bolal i bylo mi zle takze same dobre wiadomosci:-)

reklama
Witam:-)
Naprawde myslicie,ze nie ma sensu robic testu wczesniej?Nigdy nie wychodza wczesniej?Ja mysle, zeby jutro sprobowac czyli 3 dni przed miesiaczka. Kupilam FIRST RESPONSE test. Czy macie o nich jakies zdanie? Napisane jest, ze mozna testowac nawet 6 dni przed terminem miesiaczki, ale podejrzewam ze to taki trick marketingowy :-(Piszecie o mdlosciach, apetetytach, zmeczeniu a ja kompletnie nic takiego nie mam. Jedyny nie wystepujacy zazwyczaj tak wczesnie objaw, to bol plecow.Mam do tego mnostwo energii, odzylam po tym przeziebieniu- mimo ze kaszel calkiem jeszcze nie ustapil. Mam jeszcze dwa testy, gdyby ten nic nie pokazal, to moge sprobowac za kilka dni. Kusi mnie strasznie, bo jutro ciezki dzien mam- caly dzien bieganina, a oprocz tego wieczorem idziemy na duze przyjecie z pracy Meza.No i wiecie, kusi zeby sie dowiedziec, czy trzeba bardziej sie oszczedzac ;-) Wiem, wiem w goracej wodzie jestem kapana :tak:
Chcialabym napisac do kazdej z Was kilka slow. Ale niestety jeszcze nie potrafie Was odroznic za bardzo :zawstydzona/y: Nie wiem kto na jakis etapie jest. Poprawie sie:blink:Obiecuje:tak:Wiem juz jednak, ze nie jestem tu sama z UK. To dodaje mi troche otuchy :happy2:

Witam:-)
Naprawde myslicie,ze nie ma sensu robic testu wczesniej?Nigdy nie wychodza wczesniej?Ja mysle, zeby jutro sprobowac czyli 3 dni przed miesiaczka. Kupilam FIRST RESPONSE test. Czy macie o nich jakies zdanie? Napisane jest, ze mozna testowac nawet 6 dni przed terminem miesiaczki, ale podejrzewam ze to taki trick marketingowy :-(Piszecie o mdlosciach, apetetytach, zmeczeniu a ja kompletnie nic takiego nie mam. Jedyny nie wystepujacy zazwyczaj tak wczesnie objaw, to bol plecow.Mam do tego mnostwo energii, odzylam po tym przeziebieniu- mimo ze kaszel calkiem jeszcze nie ustapil. Mam jeszcze dwa testy, gdyby ten nic nie pokazal, to moge sprobowac za kilka dni. Kusi mnie strasznie, bo jutro ciezki dzien mam- caly dzien bieganina, a oprocz tego wieczorem idziemy na duze przyjecie z pracy Meza.No i wiecie, kusi zeby sie dowiedziec, czy trzeba bardziej sie oszczedzac ;-) Wiem, wiem w goracej wodzie jestem kapana :tak:
Chcialabym napisac do kazdej z Was kilka slow. Ale niestety jeszcze nie potrafie Was odroznic za bardzo :zawstydzona/y: Nie wiem kto na jakis etapie jest. Poprawie sie:blink:Obiecuje:tak:Wiem juz jednak, ze nie jestem tu sama z UK. To dodaje mi troche otuchy :happy2:

Kuluszka wiesz ja tez czekam do poniedzialku ale mnie kusi strasznie i tez dzis moze kupie test i jutro go zrobie jak wyjdzie negatywny to moze przestane znow sie ludzic bo zazwyczaj jak wychodzil negatywny to sie sprawdzalo zawsze :crazy: no ale zawszeto jakies pocieszenie ja probuje sie dopatrywac wszystkiego ale moze sie okazac ze to sa objawy przed okresem bolace piersi apetyt to nie koniecznie musi byc cioaza takze kochana nie jestes sama ciekawska ja tez jutro robie nie czekam do poniedzialku bo nie wytrzymam nie jestem taka cierpliwa:-D

Czesc dziewczyny:-)
Kulaszusza,Sisi hahaha taka nasza ciekawska natura:tak:Skad ja to znam;-)
Ale niestety taka niecierpliwosc moze nas tylko w blad wprowadzic,takze cierpliwosc poplaca:happy:

Ja to dopiero w niepewnosci jestem:baffled: i tez musze czekac niestety.
U mnie test dzien przed @ wyszedl negatywny,4 dni po terminie @ pozytywny, gin wyczowa,ze raczej ciaza usg niepewne betka lekko pozytywna no nic czekam do poniedzialku mam nadzieje ze to czekanie zostanie wynagrodzone dobrymi wiesciami:-pDzis 36dc ostatnio 29.

Oj trzymam kciuki kochane tak,ze kostki bola:-)

Katastrofaxx jak u ciebie??

cześć dziewczęta :)
czy są ty mamuśki, które się starają i którym już się udało? :)
my się staramy, chcielibyśmy na styczeń i mam taką nadzieję, że uda nam się za pierwszym razem :)
my mamy już dwójkę, dziewczynki prawie dorosłe, i tak zachciało nam sie jeszcze takiego małego bobaska :)najlepiej chłopczyka, ale wiadomo jak to jest :)
jak się przygotowywałyście juz przygotowujecie? ja od listopada biorę folik, ale może macie jakies jeszcze inne witaminki :)
pozdrawiam cieplutkow ten szaro bury dzionek :)

Lilu - piszesz test wrogości śluzu, nie robiłam ale kiedyś miałam robione badanie z krwi i wyszło ok. czy ten test ze śluzu to co innego, doktor nic na ten temat nie mówił, dla nich liczy się tylko to, że rok starań jeszcze nie miną, ale już prawie rok:wściekła/y:
Może mojemu M żołnierze podupadli na zdrowiu:dry:

test z krwi a test " po stosunku " to cos innego, testem z krwi sprawdza sie czy wasze polaczone geny nie robia wybuchowej mieszanki bo jesli by tak bylo to nie ma mozliwosci na naturalne zaplodnienie a nawet in vitro no chyba ze z nasienia dawcy.
test " po stosunku " sprawdza czy sluz kobiety nie traktuje plemniczkow jako wroga i ich nie zabija bo jezeli tak to zaleca sie wtedy
inseminacja.....

Lilu a co to PCT? jej ale ty jesteś obcykana w temacie...chylę czoła!

Test po stosunku płciowym służy (PCT-post coital test) ocenie wpływu śluzu szyjkowego na aktywność plemników. Aby wykonać badanie, kobieta zgłasza się około 10-14h po odbytym stosunku w dniach tuż przed spodziewaną owulacją. Po pobraniu śluzu szyjkowego z szyjki macicy bada się go pod mikroskopem pod kątem ilości oraz ruchliwości plemników.
Test jest prawidłowy jeśli stwierdza się prawidłowy polega na stwierdzeniu, co najmniej 6 aktywnych plemników w polu widzenia mikroskopu x 400 i świadczy on o możliwości przemieszczenia się plemników z szyjki macicy do jajowodów. Test jest nieprawidłowy, jeśli w śluzie nie ma plemników lub nie poruszają się.

Byłam u lekarza i oczywiście pęcherzyki nie rosną do tego się już przyzwyczaiłam. Humor mi się poprawił bo nie mam chlamydii:-) pytałam ginki czy odpuszczamy ten cykl bo mój M będzie 3 tygodnie po odstawieniu antybiotyku i miał powtórzyć badanie nasionek ale moja gin ku mojej radości stwierdziła " Dlaczego mamy odpuszczać?Nie odpuszczamy" :-D:-D:-D
Więc jestem w lepszym nastroju niż po południu.

Super wiescia kochana :-D

Lilu- widze, ze masz o tym spora wiedze. A czy jesli sluz kobiety zwalcza, zabija plemniki to kobieta jest w stanie jakos to odczuc po stosunku? Czy zachodza wtedy jakies zmiany, odczucia, cokolwiek?

reklama
Witajcie dziewczynki:-)
Niestety nie potrzebują w MOPSIE pracownika socjalnego..mają komplet:-( Trudno, muszę szukac czegoś innego.
Kwas foliowy łykam:tak: i od grudnia działam!!:-D
Marcia26 dbaj o siebie i maleństwo:tak:
sisi- troszku mały ten suwaczek;-) ale ładny:tak:
Pozdrawiam Kochane!!

Do góry