reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

witajcie.
nie odebrałam bety i prl, bo nie miałam kiedy.
ale rano tempka spadła i przyszła @.
nie udało się :-(

Głowa do góry i nie smutaskuj się!!! Tak jak napisała Agniesiak-grudzien będzie nasz:-):-D:-) trzeba być dobrej myśli-buziaki!

Nie załamuj się Kochana, wiem, że Ci smutno:-(
Próbuj zatem teraz ze mną i kropeczka w grudniu.
Trzymam kciuki by się udało! Bedzie dobrze Kochana:tak:

No właśnie...dobrze powiedziane Agniesiak.... i jeszcze Kingus będzie z nami...i Lilu.:tak:;-):tak:

Głowa do góry. Na pewno niedługo się uda :tak::tak:

Byłam u lekarza i oczywiście pęcherzyki nie rosną do tego się już przyzwyczaiłam. Humor mi się poprawił bo nie mam chlamydii:-) pytałam ginki czy odpuszczamy ten cykl bo mój M będzie 3 tygodnie po odstawieniu antybiotyku i miał powtórzyć badanie nasionek ale moja gin ku mojej radości stwierdziła " Dlaczego mamy odpuszczać?Nie odpuszczamy" :-D:-D:-D
Więc jestem w lepszym nastroju niż po południu.

Kinguś...No widzisz a tak się marwtiłas o tą bakterię...
Kinguś w takim razie trzymam kciuki!
Czyli czy to oznacza że zaczynasz staranka już teraz czy po kolejnej @ w grudniu? Kiedy Twój M konczy antybiotyk? I co z tymi pęcherzykami, masz jakiś lek na ich wzrost?
Kinguś kochana - jestem pewna że szybko się uda!!! zasłużyłas na zdrową fasolkę i to jak najszybciej:-):tak::-)

w.kropeczka, ja nie Basienka, tylko Kasieńka :tak::-D:tak: a o jakiejś takiej metodzie dziewczyny pisały ostatnio na watku o planowaniu płci, jak znajdę szczegóły to dam znać .....

Katarzynka-...tez slicznie:-) Nie trzeba, nie szukaj słonko...myślałam ze to jakieś nowości medyczne...a to pewnie takie dane jak ten rosyjski test:-D:happy2::-D

Co za dzien dzis mialam okropny :-( Nie poszlam na uczelnie (a mialam baaardzo wazny dzien), bo rano zemdlalam w lazience. Nie wiem czemu :-( Stracilam przytomnosc ale nie wiem na jak dlugo. Jak doszlam do siebie, z wielkim trudem doszlam do lozka. Potem zasnelam. Spalam do 15 (od po osmej :baffled:). Wstalam, bo obudzil mnie bol. Tak, jajniki ciagle mnie bola. Pomyslalam, ze nie mam zamiaru dluzej czekac i pojechalam do przychodni. Postawilam sprawe na ostrzu noza - nie wyjde do poki ginekolog mnie nie zbada :-p Niestety okupowanie przychodni sie nie udalo. Pani gin, wyszla podobno 10 minut przed moim przyjsciem. NIKT MNIE NIE CHCIAL ZBADAC, mieli mnie w dupie (przepraszam za moja lacine). Zdecydowalam zmienic przychodni, bo wg recepcjonistek dopiero po swietach moze mnie ktos (ewentualnie zbadac). Tyle, ze ja potrzebuje byc zbadana teraz!
Panie mi powiedzialy, ze panikuje, ze to ze okres dzis nie przyszedl jeszcze niczego nie tlumaczy, bo przyjsc moze jutro. Kazaly czekac cierpliwie. Tyle, ze ja do cierpliwych nie naleze. Szczegolnie po rozmowie z mama i siostra. Boze jaka ja glupia bylam, co tezmi do glowy przyszlo, zeby im powiedziec. Moja siostra uwaza ze to ciaza pozamaciczna i caly czas mnie blaga, zebym poszla do lekarza. Smutno mi, ze nawet nikt nie zaklada, ze moze sie udalo.
Juz nie wiem co mam robic, ani co myslec. Brzuch boli i boli juz dlugo - moze to jednak na okres. Przeciez gdzies bylo napisane, ze 50% wczesnych ciaz ulega samoporonieniu. Moze dlatego mnie ciagle boli? Wiem, ze to strasznie zabrzmi ale z dwojga zlego, wolalabym samoporonienie niz ciaze pozamaciczna. Chyba ja tez przestalam wierzyc, ze sie udalo. :no::no::no::no::no:

Co za dol.

Pozdr.

P.S. Zazdroszcze Wam spotkania Kropciu i Gemini. Milych pogaduszek dziewczynki.

Katastrofaxxx-zapraszamy do nas...może kiedyś nam się wybierzesz do Londynku:-):tak:
Kochanie - nie zwlekaj z niczym - idź jak najszybciej do szpitala - i spróbuj tam pogadac, może ktoś okaze się w koncu normalny i Cie zbada...skoro w przychodni tak zlekcewazyli co się stało (co w sumie tu mnie nie dziwi, bo jak mówiłam oni sobie z 1 trymestru ciąży nic nie robią-BARANY SKONCZONE!!!:wściekła/y::no::crazy:) A swoją drogą to nie rozumie jak mogli cię nie obejrzec i nie zbadac po tym jak zemdlalaś...juz nawet pomijajac ciaze to przeciez można zaslabnąc z wielu innych powodow i powinni to sprawdzić, przynajmniej zbadac ciśnienie, krew i inne podstawowe rzeczy - normalnie to nie do pomyślenia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A co z tym polskim ginekologiem-złap z nim kontakt jak najszybciej!!! A tak wogóle to kochanie - kiedy Ty lecisz do kraju, żeby cię ktos normalny mógł obejrzeć?

A przedw wszystkim słonce nie możesz sie denrwowac i dolowac...jestem pewna ze ani mam ani siostra nie chcialy cie zasmucić tylko znając historie jakie miałas wcześniej poprostu się o Ciebie martwią i dlatego tak Cię nastraszyły.

Będzie dobrze - trzymam mocno kciuki za Ciebie!!!

I idź jak najszybciej jak nie do tego polskiego lekarza to do szpitala-musi Ci ktoś w końcu pomóc...na litosc boską-tak przecież nie mogą olewać ludzi!

Kulaszusza-musisz być cierpliwa słonko, nie rób glupoty i nie testuj przed terminem@, tylko się rozczarujesz, naprawdę czekaj cierpliwie te 5 dni-będzie warto!!!!
Ale masz roterki...skąd ja to znam...:tak:;-):tak:
Kochana-wszystko ma swój czas, najwłaściwszy.... i jak jest wam dzidziuś pisany teraz to bedzie i pojawi sie wnjawłaściwszym momencie życia-i tego się trzymaj!!! A reszta zawsze da się jakoś ulożyc, podporzadkowac itd...

Sisi-kochania psinka-śliczna!!! Ale suwaczka nadal nie widzę:no:;-)

TIKANIS - I jak było NA BADANIACH????

reklama
Witam Dziewczynki!

Marcia - gratuluję raz jeszcze, dbaj osiebie i dzidzie! :-)

Gracjaska - znawcą nie jestem ale przy takim pieczeniu proponuję może tantum rosa to taki środek w saszetkach do podmywania, rozpuszczasz go w miseczce, można kupić w aptece ale możesz kupić np 4 saszetki a nie całe opakowanie, używałam też lactovaginalu na 90% jest bezpieczny w ciąży ale na wszelki wypadek zapytaj jeszcze w aptece. To są globulki dopochwowe.

w.kropeczka - Kochana jesteś ale cóż już czuje pierwsze symptomy nadchodzącej @, jestem poddenerwowana i drażliwa a mam tak zawsze kilka dni przed. W tym cyklu nie liczę na nic tym bardziej że owu nie było na 90% :-(

kinguś - mam pytanko bo u mnieteż pęcherzyki nie rosną mi zbyt chętnie, uparte i tyle :confused: i zastanawiam sięczy może twoja ginka mówiłą ci jaka może być tego przyczyna, wiem że każda kobieta jest inna ale zapytać można.

katastrofaxxx - nic się nie martw, na pewno będzie wszystko dobrze ale musisz pojechać gdzieś do lekarza ginekologa lub do szpitala, tak podczytuje dziewczyny starające sięktóre są w uk i dziwie siębo widzę że tam ta opieka wcale nie jest rewelacyjna i macie dużo proablemów z lekarzami, badaniami. Smutne.
Bądź dobrej myśli, trzymam kciuki za ciebie :happy2:

w.kropeczka - wiadomosc zostawie zaraz kochanie na privie :-D:-D
kingus zaraz opisze jak bylo u lekarza :-D:-D

bylam u lekarza, zbadal mnie, sluchalismy bicia serduszka mojego malenstwa.. bilo 180 uderzen na minute:) ogolnie wyniki dobre dobre proporcje brzuszka..jedynie zastrzezenia padly na moja wage.. shcudlam 2 kg..://co nie jest za dobre.. martwie sie tym, ale to nie jest tak ze sie odchudam.. jem normalnie czyli wtedy jak jestem glodna..ehh a tu spdek wagi:/// :baffled:

witam już piątkowo ......

moja gin ku mojej radości stwierdziła " Dlaczego mamy odpuszczać?Nie odpuszczamy" :-D:-D:-D.

:-):-):-):-):-) to przyjemności :-):-):-):-):-)

Smutno mi, ze nawet nikt nie zaklada, ze moze sie udalo.

wiem,że nie jest Ci łatwo, szczególnie,że masz już za sobą przykre doświadczenia, ale zawsze trzeba widzieć promyczek w tunelu i tego sie trzymać :tak: teraz postaraj sie załatwić sobie jakąś wizyte :tak:będzie dobrze, słoneczko zaświeci i dla Ciebie :tak:

Po czym dotknelam sobie brzusia i pomyslalam, ze jesli tam jest to juz go kocham i po jaką cholercie sie nad tym zastanawiam??!! Leze obok mezczyny, ktory pragnie tego co ja i pewnie ma te same watpliwosci, tylko sie do nich nie przyznaje!To moja druga polowka.Czy mozna byc bardziej szczesliwym? Nawet jesli na ten owoc milosci bedzie trzeba poczekac dluzej?

:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: bardzo ładnie napisane ...... :tak: jakby nie było, coby sie nie działo, zawsze jest wyjście z sytuacji i razem człowiek pokona wszystkie przeciwności, gratuluje pozytywnego myślenia, bo to juz bardzo dużo .....:tak:

Cześć dziewczynki :tak:
dzisiej mam troszke wiecej czasu i zebralam sie w sobie zeby tu troszke wam poprzeszkadzac ;-):-p
Kingus skoro ginka dala w zasadzie zielone swiatelko od nastepnego cyklu (dobrze zrozumialam?) to cos mi sie wydaje ze dlugo to ty tam na staraczkowej liscie 2009 nie pobedziesz :-D:-D:-D zycze ci tego z calego serducha! :tak::rofl2:
Katastrofaxxx dziewczynki dobrze tu radza! idz okupowac izbe przyjec!!!! poco masz sie zamartwiac :baffled: no już sio ... hmm... chyba ze juz bylas i masz super wiesci ;-):tak: i pamietaj nadzieja umiera ostatnia nie mozna zakladac od razu zlego! z niecierpliwością czekam na wieści! :nerd:
Tikanis super sie takie rzeczy czyta! a ta waga sie tak nie martw! moja szfagierka schudla chyba z 5 kg! i teraz tuli zdrowitkiego synka! :tak:
Pixella77 ale ty masz juz wielkoluda w tym maleńkim brzuniu! :-D pieknie rośnie i oby tak dalej!
Kropeczko jesteś naprawde niesamowita z tymi postami! chyle czoła! :rofl2: jak ty to wsio ogarniasz bo ja juz w polowie czytania zapominam co i komu mialam napisac! :-D

Wybaczcie ze do was wszystkich z osobna nie odpowiedzialam ciutek wyszlam z wprawy :nerd:
Trzymam za wszystkie staraczki kciuki !!!!!!!! oby jak najmniej z was trafilo na staraczki 2009 !!!! :-D
Mi sie troszke w glowce po przekrecalo ... i dochodze do wniosku ze teraz bardziej P. chce bąbelka ode mnie! :blink: no ale jak widac na suwaczku do staranek jeszcze troszke! a ja teraz pelna para zabieram sie za osiagniecie celu w postaci skonaczenia tych pip pip studiow! :baffled: obiecalam sobie ze do swiat bede miala absolutorium i mam zamiat dopiąc swego! a potem to juz z gorki :blink: chyba ...
mam nadzieje ze mi wtedy wroci to pragnienie ...z ktorym tyle czasu walczylam nawet nie wiecie jak sie dziwnie odkrywa takie uczucia ... jak do tej pory nie bylo nic ważniejszego od dziecka a teraz ... ehh... nie wiem juz sama co czuje ... jestem wszystkim juz zmeczona i zrezygnowana ... dobra nie przynudzam wiecej! :dry:

Eve, w.kropeczka no on prawie o tydziń większy niż z om...ale Wiki tez taka była zawsze 1 tydzien do przodu i urodziłam pierwszego dni 38tc...i miała 3250 i 53 cm...więc w sam raz...i dokładnie tyle co i ja jak się urodziłam hehehe .... jakbym ponosiła ja jeszcze to by miała ponad 4 kg....

Tikanis.nie martw sie ja zaczełam przybierać w ciazy z Wiki dopiero jak poszłam na L4...czyli od 16tc.....a jak pracowałam to albo chudłam albo stałam w miejscu...wszystko zalerzy od tego jaki masz wskaźnik BMI i czy masz nadwagę?....ja powinnam przytyc obecnie 15 kg by było dobrze!!!!

Katastrofax..ech tak wczesnej ciazy to i na usg moga nie zdiagnozować, zró betke i jej przyrost w 48h jak słabo rośnie to może byc pozamaciczna ciąża....a jak dobrze to wszystko gra i trzeba po prostu czekać :-)

pixela77- kochanie nie mialam nigdy nadwagi, zawsze moja waga byla w normie.. naleze do osob szczuplych.. stad raczej sie zmartwilam ze schudlam..:/ :baffled: jesli masz konto na nk to mozesz mnie tam zobaczyc pod nazwa izabela kozaka (lesisz) :-D:-D:-D
eve84- dzieki :-D

Tikanis i ja sobie podejzalam cie na nk ;-):-D slicznie wygladasz!!!!!! co prawda moglam zobaczyc tylko zdjecie glowne ale widac na nim ze szczuplutka jestes jak nie wiem!!!!! :tak: a co do wagi to moja mama tez mi opowiadala ze strasznie chudla i na poczatku ciazy i po ciazy ... tak po prostu niektore kobietki maja! :tak: wiec glowka do gory!

reklama
Do góry