reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Ja myślę, że to faktycznie trochę długo trwa i powinnaś iść do lekarza.Nie ma co się bać, lekarz nawet jakby coś było nie tak -pomoże, a nie zaszkodzi.

reklama
Dzwonilam do lekarza,ktoremu opowiedzialam co i jak ktory mi pomagal w zajsciu i stwierdzil po tym coi mu powiedzialam,ze wszystko wskazuje na wczesna ciaze.Wiedz ide w czwartek na potwierdzenie:-)

A co do facetow to prawda,ze im taka decyzja przychodzi z wiekszym trudem.Ja pierwsza ciaze mialam zaplanowana ,a on nie.Poprostu przestalam brac tabletki,z druga ciaza walczylam z nim o zgode przez rok ,drugi rok na starania :(
Jest tak poniewaz my kobiety mamy ten czas ktory przychodzi jednej wczesniej,drugiej pozniej i czuja potrzebe dzidzi by byc w pelni kobieta.Mezczyzni tego niemaja

Lilu jak się czujesz już lepiej?? Buziaczki dla Ciebie

witaj Kingus :-)
Ja juz prawie wyzdrowialam, naszczescie :dry:
a tak po za tym to pracuje,pracuje i pracuje :confused2:
juz nie moge sie doczekac swiatecznej przerwy :sorry:
A jak Tobie idzie w pracy ? podoba Ci sie ?
Mam nadzieje ze kiedys znajdziemy oby dwie czas zeby popisac na GG :tak:;-)
POZDRAWIAM....

ja mam do was dziewczynki pytanko a wy ile czasu sie staracie ?

Ja sie staram ok 1.5 roku ( widac na suwaczku) :happy:
Tylko ja wiem jaka jest tego przyczyna :angry::szok:
Teraz ogolnie mam przerwe w braniu lekow, dopiero w Maju 2009 jak bede w polsce wykonam HSG i reszte potrzebnym badan i od czerwca 2009 podejme kolejne leczenie Clo+ pregnyl i kto wie co jeszcze bede musiala berac, wszystko zalezy od wynikow badan :baffled:

Pozdrawiam :rofl2:

kevinka ciesze sie razem z toba idz do tego lekarza i koniecznie musisz nam wszystko opowiedziec a co do mojego meza to zgadzam sie mezczyzni tak naprawde nigdy nie sa gotowi na to zeby zostac ojcem poniewaz nie posiadaja tego instynktu wienc musze zaczac dzialac sama:)

Siema dziewczynki :)

Przede wszystkim dziekuje WAM za wsparcie i wszystkie zacisniete kciuki. Niestety ciagle nie wiem na 100%, czy to zdrowa fasolka. Wczoraj kupilam digitala, i wyszla mi cholerna ksiazeczka, potem przeskoczylo na NOT PREGNANT 2-3 (weeks), juz nic nie rozumiem. Wedlug ulotki, taki wynik jest bledny. Pozostaje mi czekac na dalszy rozwoj sytuacji. Bardzo zle sie czuje, moj brzuch boli tak, ze budze sie w nocy. Z dnia na dzien wydaje sie byc coraz gorzej. Juz nawet nie bede wspominac o mdlosciach....
Zobaczymy jak bedzie, mysle ze ten bol brzucha jest troszke za mocny. Mialam podobny w ciazy pozamacicznej, tyle ze jeszcze krwawilam. Juz nie mam sily.
Kilka razy dziennie przechodze faze zalaman lub ogromnego szczescia. Co za katorga :zawstydzona/y:

Teraz ogolnie mam przerwe w braniu lekow, dopiero w Maju 2009 jak bede w polsce wykonam HSG i reszte potrzebnym badan i od czerwca 2009 podejme kolejne leczenie Clo+ pregnyl i kto wie co jeszcze bede musiala berac, wszystko zalezy od wynikow badan :baffled:
o
Pozdrawiam :rofl2:

Lilu, tez mialam HSG i powiem Ci, ze to nic przyjemnego. PO drugie to badanie nie jest do konca wiarygodne, dlatego ze niektore kobiety pod wplywem stresu (i bolu) sie blokuja. Ale jezeli uda sie i przepuszcza Ci kontrast przez jajowody, to jezeli na przyklad mialas zrosty, to bardzo czesto kontrast je usuwa. Podobno duzy procent kobiet stosunkowow ktortko po HSG, zachodzi w ciaze. Tego Ci wlasnie zycze.

A propos dyskusji na temat mezczyzn. To u mnie bylo troszke inaczej.
Bedac zagorzala feministka w czasie dojrzewania ( i po:tak:), czesto wykrzykiwalam mamie w twarz, ze o tym ze bede miala dziecko lub meza, moze zapomniec. Los chcial, ze zakochalam sie po uszy w takim jednym mlodziencu, ktoremu udalo sie mnie zaciagnac do Urzedu STanu Cywilnego. Ten oto sam mlodzieniec, zawsze mi powtarzal, ze i do dziecka dorosne :-D Oczywiscie mial racje. Teraz jestem troszke bardziej liberalna feministka i dzidziusia pragne ponad wszystko! On sie smieje, ze przeciez ja zawsze powtarzalam, ze pogladow nie zmienie, zeby nie wiem co :laugh2:
Czyli u mnie bylo odwrotnie, on chcial, ja nie chcialam. Potem oboje chcielismy ale fasolka juz nie chciala :happy:
Ironia losu

katastrofaXXx glowa do gory bedzie dobrze idz jak najszysbciej do lekarza najlepiej od razu chocby do normalnego prywatnego tacy przyjmuja i wieczorem zaplacisz tio cie od razu przyjma i nie bedziesz sie juz tak meczyc bedziesz juz wiedziala na 100 % po co sie tak katowac trzeba dzielac jak najszybciej bo ten bol podbrzusza moze byc zdradliwy pozdrawiam i glowa do gory:)

reklama
katastrofaxx nie smuc się. Idz prywatnie do ginka niech cie porządnie zbada i bedzie wiadomo co sie dzieje. 3mam kciuki cały czas.

A mnie od paru dni podbrzusze pobolewa troszke.. pewnie na @:-( bo przecież nie możliwe że już bym coś czuła...

Do góry