reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

tikanis nie pogniewałam się :-) ...wiem z doswiadczenia, że moje dzieciaczki spore rosną, Wika była np. w 13tc z om a według wszystkich pomiarów wychodziło jej na usg >14tc no i urodziłam w 37-38tc 3250 i 53 cm...wiec tyle ile niektóre dziewczyny w 40tc....i dobrze bo wychodziło że gdybym jeszce ponosiła brzuch to byłby 4,5 kg gigant!!!!
raczej powinnam się cieszyc bo wielkosc fasolki była nawet o 2-3 dni wieksza niz to wynika z om :-), a pozatym sama wiesz to tylko usg...gdzie gin zachaczy tyle mu wychodzi.....a fasolke było super widać, sprzet super....no i ułozyła sie rewelacyjnie, nawet widziałam jak sie rusza...u ciebie 1,3 cm na poczatku 8tc u mnie 2,2cm....w 8t4dc....no i przeciez ty cykle mogłaś mieć dłuższe ja miałam owu w 14-15 dc....ty mogłas mieć 3 dni potem i juz sie robi tydzień róznicy...a w tym wieku ciaży to juz spora róznica....tak jak u nas...centymetrowa....ginkowie wiedza co robia kiedy karza przychodzić na pierwsze usg 7-8tc

jak twój brzuszek, kiedy idziesz teraz do ginka? ja taka chuda jestem, ze jak położę się na pleckach to mi widać żebra i mała kuleczkę....przynajmniej tyle...jak wstane to juz nie....:-( ale to tez u mnie norma...moja mama w poprzedniej ciaży nawet łaziła sie pytać znajomych lekarzy, czy u mnie wszystko ok i czy ciaża dobrze rośnie bo brzuch taki mały...liczę, że tym razem bede mogła się wczesniej pochwalic ....

tikanias ja pójde chyba na 2 tyg do pracy a potem znowu na 2 tyg na L4...z doswiadczenia wiem, ze i tak nikt nie doceni wysiłku....a potem i tak zapomną o poświeceniu heheh

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewuszki :-)
już calusie dwa dni boli mnie podbrzusze jak na @ a @ nie ma :-),
pobolewaja mnie piersi z boku i mam strasznie tkliwe sutki:happy:.@ powinnam dostać jutro albo w piatek. Nie uwazacie, ze za wczesnie na bole przed @???

Cześć dziewczynki :-)
a co tu dziś tak puściutko??? Gdzieście się podziały wszystkie?:-)

Hej dziewuszki :-)
już calusie dwa dni boli mnie podbrzusze jak na @ a @ nie ma :-),
pobolewaja mnie piersi z boku i mam strasznie tkliwe sutki:happy:.@ powinnam dostać jutro albo w piatek. Nie uwazacie, ze za wczesnie na bole przed @???

w zeszłym cyklu brzuch mnie bolal juz tydzień wczesniej.... i @ przylazla wiec chyba nie ma regoly kiedy ma zaczac bolec...

Wiecie jak sie wczoraj zdenerwowalam?!?!? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale opowiem wam od poczatku... na poczatku pazdziernika wsiadlam do metra a tu 'kanar' wiec ja mu bilecik pokazuje a on mi na to ze niewazny! jak to? - pytam grzecznie. a on mowi że nieważny bo niepodpisany. podpisany byl ale jak sie nosi w kieszeni bilet to pojakims czasie sie ten napis wyciera, wiec mu tłumacze a on juz pisze te swoje bazgrolki na mandaciku....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i mowi zebym podpisala (mandacik) wiec odpowiadam ze nic nie podpisze bo sie z tym nie zgadzam i KONIEC i taka gadka przez 20 min. W końcu mandacika nie wzielam i pojechalam dalej. Juz o calej akcji zapomnialam a wczoraj co? Przychodzi wezwanie do zapłaty! 155 zł!!! Kurde... 155 zł za to że mój bilet był ważny???? Dziś ide do tych baranów to wyjaśniać bo przecież chyba ich pogielo!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tylko najgorzej ze z tymi ćwokami to sie gadać nie da... no i dlatego właśnie jestem zla... szkoda mi tej kaski...:-:)-:)-( jakbym nie miala biletu to bym poszla i zaplacila, ale kurcze co miesiac wydaje 80 zl na bilet a oni wyskoczyli z nastepnymi 155.... porażka :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( może któraś z was ma znajomych w ztm w warszawie? albo miala podobną sytuacje i doradzi mi co mam robić.... :-:)-:)-(

aga00782
u mnie z tymi bolami to najwczesniej jakies pol dnia przed @ sie pojawiaja albo w momencie gdy juz pierwsze kapki sie pojawia. Nie chcę się nakręcać i wmawiać sobie czegoś czego nie ma, ale bardzo pragnę być zafasolkowana i chyba takie wyszukiwanie potencjalnych objawow fasolki jest silniejsze ode mnie i calkiem nieświadome:sorry:

aga00782
u mnie z tymi bolami to najwczesniej jakies pol dnia przed @ sie pojawiaja albo w momencie gdy juz pierwsze kapki sie pojawia. Nie chcę się nakręcać i wmawiać sobie czegoś czego nie ma, ale bardzo pragnę być zafasolkowana i chyba takie wyszukiwanie potencjalnych objawow fasolki jest silniejsze ode mnie i calkiem nieświadome:sorry:

trzymam wiec kciuki żeby fasolka była :-)

Witam wszystkie staraczki i zafasolkowane!troszke sie opuscilam ostatnio,ale czasu brak.nowe dziewczynki pozdrawiam,a czekajacym na II zycze,zeby sie spelnilo.u mnie w sumie nic nowego.w niedziele byly konkretne przytulanki,bo byla owu(wiem,bo robilam testy)i teraz pozostalo tylko czekac i sie nie nakrecac.moj M twierdzi,ze jestem juz w ciazy,a zapytany dlaczego tak mysli,twierdzi,ze poprostu to wie.poki co zle sie dzisiaj czuje,przyplatalo mi sie zapalenie pecherza moczowego i bardzo boli mnie podbrzusze,na szczescie mam dzisiaj wolne,to sie troche wykuruje domowymi sposobami.a nam wszystkim zycze na swieta pieknych prezentow w postaci II.to na razie!pozniej jeszcze zajze!;-);-);-);-)

witam serdecznie po dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugiej nieobecności :szok: ale tak jakoś wyszło, troszke chciałam odpocząć od czytania, od myślenia i kombinowania, ale chyba forum jest silniejsze ode mnie więc jestem z powrotem :tak::-D:tak:

nadrobiłam w 1/4 wasze posty, ale że jestem w pracy i obowiązki wzywają, resztę pomalutku też nadrobię, ale :

Hej Babki,
Byłam tu jakieś 7-8 dni temu wpisałam się jako kolejna starająca. Dzisiaj zrobiłam test i wyszły dwie śliczne kreseczki!:tak:

wielkie gratulacje i szczęśliwych 9 miesięcy z motylkiem pod serduszkiem :tak:

Mam nowy suwaczek :-D:-D:-D
i to jaki piękny ten nowy suwaczek , czyli 2009 bedzie Twoim rokiem, powodzenia :tak:

witam również wszystkie nowe staraczki i życzę szybkiego sukcesu II kreseczek :tak::-D:tak: wszystkim sczęściarom, które w ostatnich 2 tyg ujrzały II kreseczki z całego serducha gratuluję :tak: a pozostałym staraczkom, życzę aby te II kreseczki w końcu ujrzały i aby zdążyły jeszcze jednak w 2008 roku, powodzenia ..... :tak::-D:tak:

a ja jednak rozpoczęłam kolejny cykl, ale trudno cokolwiek o nim powiedzieć, ten ostatni narobił mi nadzieji ( wydłużył się o 8 dni) więc niewiadomo jak bedzie tym razem, w każdym bądź razie najlepszy okres na serduszkowanie przede mną :tak::-D:tak: " juz za dzień, za dni parę" ........................

[

a ja jednak rozpoczęłam kolejny cykl, ale trudno cokolwiek o nim powiedzieć, ten ostatni narobił mi nadzieji ( wydłużył się o 8 dni) więc niewiadomo jak bedzie tym razem, w każdym bądź razie najlepszy okres na serduszkowanie przede mną :tak::-D:tak: " juz za dzień, za dni parę" ........................[/quote]

Witaj Jarzębinko, :-)

nie trafiliście ze starankami w owulkę bo cykl się wydłużył?

Ja mam cykle 40 dniowe, mąż w delegacji miesięcznej, ale musiał na sygnale przyjechać bo w pn zaczęły mnie strasznie sutki boleć i śluz był taki jak trzeba.
Okres powinnam dostać 10 grudnia, więc gdzieś 12-ego zatestuję.
Musi być dobrze !!!

Wiecie jak sie wczoraj zdenerwowalam?!?!? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale opowiem wam od poczatku... na poczatku pazdziernika wsiadlam do metra a tu 'kanar' wiec ja mu bilecik pokazuje a on mi na to ze niewazny! jak to? - pytam grzecznie. a on mowi że nieważny bo niepodpisany. podpisany byl ale jak sie nosi w kieszeni bilet to pojakims czasie sie ten napis wyciera, wiec mu tłumacze a on juz pisze te swoje bazgrolki na mandaciku....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i mowi zebym podpisala (mandacik) wiec odpowiadam ze nic nie podpisze bo sie z tym nie zgadzam i KONIEC i taka gadka przez 20 min. W końcu mandacika nie wzielam i pojechalam dalej. Juz o calej akcji zapomnialam a wczoraj co? Przychodzi wezwanie do zapłaty! 155 zł!!! Kurde... 155 zł za to że mój bilet był ważny???? Dziś ide do tych baranów to wyjaśniać bo przecież chyba ich pogielo!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tylko najgorzej ze z tymi ćwokami to sie gadać nie da... no i dlatego właśnie jestem zla... szkoda mi tej kaski...:-:)-:)-( jakbym nie miala biletu to bym poszla i zaplacila, ale kurcze co miesiac wydaje 80 zl na bilet a oni wyskoczyli z nastepnymi 155.... porażka :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( może któraś z was ma znajomych w ztm w warszawie? albo miala podobną sytuacje i doradzi mi co mam robić.... :-:)-:)-(

ja mialam podobna sytuacje z tym,ze poprostu przegapilam date waznosci,probowalam trzepotac rzeskami,usmiechalam sie,bylam grzeczna na nic mi sie to zdalo,kumpel namowil mnie zebym im nie placila bo on kiedys nie zaplacil i rozeszlo sie po kociach tak wiec zapomnialam o calej sprawie i nie zaplacilam a dostalm 100zl za jakis kilka miesiecy dostalam kare w postaci 190zl,myslalam ze zemdleje jak zobaczylam kwote!!!!zaplacilam oczywiscie,takze radze ci zaplac glupkom ta kase bo z nimi ciezko sie dogadac a na co Ci pozniej problemy..pozdrawiam Cie!!!GRATULUJE KOLEJNEJ MAMUSI!!!!!!!

reklama
Hej dziewczyny!
Mam 2 pytanka, chyba Loretka jest biegła w temacie-wiec będę wdzięczna za odpowiedź -oczywiście od wszystkich, którzy mają jakies informacje na ten temat:
-co oznacza określenie prolaktyna "po obciązeniu"? (może to głupie ale nie ma pojęcia:zawstydzona/y::-)
-czy faza poowulacyjna 12-sto dniowa przy 29-cio dniowych cyklach to wystarczająco długo czy tez jest za krótka?

Aga-ja bym na twoim miejscu zaplaciła ten mandat, tak jak Ci radzi tez Romka...nie ma sensu walczyc z głupolami i szkoda nerwow...bo pewnie i tak bedziesz musiala zaplacić, prędzej czy później:no::wściekła/y:

Jarzębinko-no to rzeczywiście cykl spłatal ci figla...mam nadzieje, ze ten będzie już bardziej posłuszny-może dla pewności-z uwagi na ten wydłużony cykl - zrób testy owulacyjne - żeby na swięta trafić w 10tkę? owocnych staranek!:tak:;-)

Olica-no kochana-po takiej akcji jak sciągnięcie męża z delegacji specjalnie na staranka - to musi się udać i na grudniowym teście nie może być nic innego jak II !!!!!:-):-D:tak: Powodzenia!

Marcia 26-z bolami przed @ bywa bardzo różnie, u każdej osoby tak jak i sumie nieraz w każdym cyklu może być inaczej...ja się zawsze zwijam z bólu minimum pierwsze 2 dni:no: ale skoro u Ciebie takie bóle przed @ się nie zdarzały wczesniej to może to dobry znak:-) Zycze Ci kochanie zeby @nie przyszła i zamiast niej abys zobaczyła II na teście ciążowym, jeszcze w ten weekendzik;-):tak::-)

Mari27 kochanie nie wiem niesety jak jest z tą temperatura, ja od niedawna dopiero mierzę i u mnie raz spadła dzien przed @ a teraz dopiero dzisiaj (w 3 dniu cyklu)...regula chyba jest taka ze ma spasc..ale kiedy dokladnie-??? więc nie pomogę ci chyba za bardzo -sorki:sorry: a jaką masz temperature i kiedy spodziewasz się @?
Skoro masz dreszcze itd to może się przeziębiłas...a wtedy temperatura może być zakłócona...

Emma2 -biedacwto...kuruj się i wygrzewaj w domku...mam nadzieje, ze jutro pęcherzyk już będzie zdrowy:tak:

Tikanis -jazda na zwolnienie i nie chcę słyszeć o kontrahentach, zamówieniach i innych takich!!!! Bo znowu się zła wielka kropa ze mnie robi:crazy:
TWOJA FASOLKA TO PRIORYTET TERAZ:wściekła/y: a cała reszta wielkie G... warta i nie wolno Ci się tak poświecać.
Na litosc boską - dym z papierosów, zimno, stres i brak zrozumienia w pracy - niczym dobrym mi to nie pachnie ani dla Ciebie ani dla dzidziusa, a juz napewno nie zasługuje to na Twoje poświęcenie. Normalnie....-chyba się tam wybiorę...gdzie to było? Dolny Śląsk?....

Ostatnia edycja:
Do góry