reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

:-D

Dzieki kochanie za pocieszenie :-)
Plamka jest nieco wieksza od mojego groszka :-) i mi takze wydaje sie, ze na poprzednich USG raczej trudnobylo by przegapic rozdwojenie macicy :baffled:
Wierze, ze to krwiak (bo wydaje mi sie to mniejszym zlem).

Dzis powiem w pracy, ze jestem w ciazy. Zobaczymy co szef powie :-D
Musze powiedziec tak wczesnie, bo potrzebuje wytlumaczenia dlaczego lece do Polski (a urlopu juz nie mam) a zreszta, musze sie oszczedzac.
Zapewne i tak zauwazylby, ze zamiast 4 ciezkich folderow akt, bede teraz sciagac z polki po jednym, zeby sie nie przedzwignac :-D

Dzisiaj do pracy przyszlam taka zmeczona jakbym przebiegla maraton, a do pracy mam zaledwie 15 min. spacerkiem:-D. Moze top po Duphastonie (nie wiem jak dziala na organizm, gdyz biore go po raz pierwszy)

A tak pozatym to nic mi sie nie chce.
Wczoraj Polacy wygrali mecz z Irlandczykami, i z tego nalezy sie cieszyc :-D

Dziekuje takze reszcie dziewczyn za slowa pocieszenia :-):-):-)
Czuje sie jakbym sie maiala zaraz rozplakac....Jeszcze nie powiedzialam rodzicom o dziecku (bo nie chce ich martwic) a szefowi musze :angry:

Przynajmniej mam Was i mam komu sie wygadac i pozalic i z kim sie posmiac:-)

nie martw się , takie sytuacje zdarzaja się niestety stosunkowo często a przyczyną z reguły jest daleka od ideału jakość sprzetu usg lub pozostawiająca wiele do życzenia wiedza lekarzy, specjalistów którzy naprawdę dobrze znają się na usg wcale nie jest wielu i stąd wynikają częste pomyłki, a tan lekarz zamiast cię stresować moim zdaniem powinien zamknąć dziób i powtórzyć usg za 2-3 tygodnie, a co do macicy, to tak jak dziewczynom wydaje mi się , że skoro miałaś nieraz wcześniej usg i nic takiego nie wykazało , to wątpię żeby raptem okazało się że wszystkie wcześniejsze diagnozy są błędne, toż przecież nie robili tych badań niewidomi lekarze i raczej by zauważyli taką anomalię:crazy: głow do góry;-)

reklama
Lilu, a czy Ty bierzesz hormonki na owu? bo czasem test moze byc falszywie pozytywny wlasnie ze wzgledu na tego typu leki. czytalam to na ulotce do testow i wlasnie wczoraj o tym pomyslalam ze moze dlatego... ale nie wiem

Wiem wiem kochana ze od lekow na owulke moze wyjsc pozytywnie falszywy test ciazowy, owszem bralam leki na wywolanie owu ale sotatni raz prawie 3 miesiace temu, wiec organizm mam juz czysty od wszelkich trucizn, co do mojego cienia drugiej kreseczki na tescie brak mi slow @ przyszla wiec ciazy nie bylo i nie ma :no:

Cześć dziewczyny;-) nie było mnie wczoraj bo byłam strasznie zabiegana.:zawstydzona/y: Zaraz się wezmę za czytanie Waszych postów a jest ich już tak dużo hoho:tak:
U mnie temperaturka nadal na poziomie 36,9-37,01 tylko wczoraj nie wiem czemu mi nagle spadła do 36,6 a dziś z powrotem jest 37.:confused: Sutki też jakieś takie obolałe. No nic dalej czekam do dnia testowania. ;-)

Trzymam kciuki :tak:

Veritaserum- kochana napewno bedzie wszystko dobrze :tak: to zapewne malutki krwiaczek ktory sie wchlonie zaniedlugo ;-) sliczny suwaczek :-D
pozdrawiam :rofl2:

Kingus- dziekuje za buziaczki :-D:-D:-D mam nadzieje ze w weekendy nie pracujesz i bedziemy mogly sobie popisac przy niedzieli :happy: bo niestety sobote mam zajeta ( dopiero wieczorek bede miec wolny ) bo czekaja mnie miegaaaa swiateczne zakupy :-)

Milego dnia dziewczynki zmykam gotaowac obiadek :happy2:

Pocieszacie mnie a ja mam coraz wieksze oczy z przerazenia :szok:

Wlasnei przeczytalam na innych forach:zawstydzona/y: ze dziewczynom w podobnej sytuacji (tzn. z krwiakiem, bo na rozdwojenie macicy raczej nie stawiam) dostaly od swoich lekarzy calkowity nakaz lezenia, taki ze tylko siusiu i nic wiecej.

Teraz zastanawiam sie dlaczego moj gin nie nakazal mi lerzenia?
Gdybym wczoraj wiedziala tyle o tych krwiaczkach co dzisiaj ...Nagadalabym mu.:wściekła/y:
Sama nie wiem, moze powinnam do niego zadzwonic i zapytac dlaczego nie wypisal mi zwolnienia i nie kazal lezec? Tylko co to da?
A moze dlatego ze mieszkam w Ire myslal, ze na zwolnienie nie zechce pojsc? Przeciez najwazniejsze jest zdrowie malenstwa!
Teraz nie moge skoncentrowac sie na pracy....wciaz mysle, ze moze pracujac robie mu krzywde...
Choler:wściekła/y: Tak to jest jak idzie sie do nowego lekarza i wystepuja komplikacje:-(

Lilu a wiesz moze ile kobiecie przysluguje zwolnienia lekarskiego w Ire? Bo ja odkad tu pracuje chora nigdy nie bylam, wiec nie wiem :zawstydzona/y:

Hej dziewuszki :-):-)
Wlasnie wrocilam od gina...coz dobra wiadomosc to taka, ze potwierdzil ciaze:-D Jestesmy w 5tc +3dni!
Zla to taka, ze na USG obok mojego dzieciatka jest jakas plamka:-(
Lekarz nie wie narazie co to jest. Podejzewa, ze moze to byc rozdwojenie macicy, badz jakis pecherzyk krwi, badz cos jeszcze czego nie wymyslil:confused:
Wlasciwie to sie dziwie, gdyz USG dopochwowe mam robione co pol roku od 3 lat, i nic. A dzisiaj wykryl mi zgiecie szyjki macicy i domniemane rozdwojenie :baffled:
Sama nie wiem.....czy poprzednie USG nie wykryly by takich anomali?

Narazie musze poczekac dwa tygodnie i zrocic ponownie USG, do tej pory mam lykac Duphaston dwa razy dziennie i czekac :-(

Czuje sie przygnebiona, nie wiem co myslec...tak sie cieszylam, a teraz nad glowa zawisla mi chmurka:-(
Witam.Ja czytam wczoraj pyt innych dziewczyn i odp gina.Jedna tez miala plamke obok dzidzi i ten lekarz odp,ze ta plamka teraz karmi to dziecko..Ja nie wiem ale tak pisalo

wiem ze juz w sumie po wszystkim ale i tak naskrobie cosik do ciebie :tak: a mianowicie nie analizuj tak meskiej natury bo oni sa proste cepy - mam nadzieje ze mnie za to nie zlinczujecie! :-D ale taka jest prawda moj maż sie do tego otwarcie przyznaje! jezeli sie zle czujesz to np. zadzwon do niego i powiedz dzisiej nie bedzie żarełka musze polezec bo mi tam np brzuch twardnieje itp i nie wchodz w szczegoly bo on ich i tak nie zapamieta ... krotko zwiezle i na temat! szkoda twoich nerwow i łez! a przede wszystkim tego malenstwa! odnoszac sie do tego nieszczesnego masla ;-) to poprosilas ... jak nie kupil jego brocha on sie tym napewno tak nie przejal jak ty! i tak jak napisalas bedzie mial kanapki do pracy bez masla! :-D dobre podejscie! ja teraz jestem chora a musze pracowac itp i gdybym prosila M o cos tam to by w zyciu nie zrobil tylko mowie zle sie czuje ide spac zajmij sie psem :-D i to robi! działa! :-D:rofl2: zawsze za przyklad podaje takie cos: ty mowisz - trzeba wyzucic smieci - on mysli - no trzeba, a jak powiesz wyżuć smieci - on zakodowuje - ja mam wyżucic smieci! ;-):-D i bron cie Panie B nie ruszaj tych smieci chocbys miala sie o nie potykac przez tydzien!!!!! i to sie tyczy wszystkiego :-D
a no i trzymam kciuki za tą córunie ;-):sorry2:
co do śmieci, to ja rzadko je wyrzucam, chyba, ze akurat wychodzę, to wtedy wezmę, tak to Jego zmuszam :tak:
Kanapki ma bez masła... niezadowolony, ale wziął... czy zje, nie wiem, kij Mu w oko jak nie :-D
Ja się nie przejmuje Jego gadaniem... Wczoraj byłam oschła jak nigdy... Ten coś do mnie jak w pracy itp. a ja przytakiwałam itp. ale patrząc w telewizor :-D Obiad dostał, ale z opierdzielem ostrym, bo gadanie z kumplem przez tel. o głupotach ważniejszy od obiadu, jadł zimne na własne zyczenie:-D W łóżku leżałam wbita w scianę tylko po to, by Go nie dotknąć, a On "Mycha, co Ci?"... a ja, ze zmęczona jestem, daj mi spać :-D "a pomiziasz?"... ja: śpij, tylko nie budź mnie rano:-D aż sama jestem w szoku że się nie ugięłam:-D:-D:-D

Kurcze, źle coś dzisiaj się czuję... Głowa mi pęka... Apap wzięłam i nic...:no: Do tego baaaaaaaardzo silny ból w krzyżu... Małe mi dokucza:dry:

A kciuki 3maj, bo bardzo bym chciała córe... a intuicja mi tak właśnie mówi:-)

Justynko, czasem tak bywa, że coś przeoczymy, ale to nie znaczy że nie chcemu pomóc:happy2:
Może to fasoleczka rodzi się w Tobie! Przynajmniej jakieś objawy są, skoro już termin @ był to testuj szybciutko i pisz co i jak:-)
Ja zawsze od owulacji do @ mam wysoką temperature i spada mi dopiero w ostatniej chwili w dniu @. Ale teraz liczę że wysoką będę miala jeszcze baaaardzo długo i że wredna @ do mnie nie przyjdzie:happy2:
może do Ciebie też nie, trzymam kciuki kochana:tak:
Dzieki malpeczko.@ dalej nie mam ale temp spadla(w dniu spodziewanej@36,8 a wczoraj i dzis 36,6)takze chyba ta werdna malpa jest tuz tuz:-(

VeritaSerum- wiem ze jestes zdenerwowana i bardzo przezywasz wczorajszą wizytę ale moze nie czytaj za duzo....wiesz nieswiadomie nakrecasz się. A wszelkie te teorie nie muszą byc przypisane Tobie i Twojemu maleństwu
Odpoczynek napewno bylby wskazany ale czy cos wiecej mozna na tym etapie ciązy?
Moze poradz sie jeszcze innego lekarza....
....lecz napewno nie daj sie zwariowac!!!!

VeritaSerum- wiem ze jestes zdenerwowana i bardzo przezywasz wczorajszą wizytę ale moze nie czytaj za duzo....wiesz nieswiadomie nakrecasz się. A wszelkie te teorie nie muszą byc przypisane Tobie i Twojemu maleństwu

Odpoczynek napewno bylby wskazany ale czy cos wiecej mozna na tym etapie ciązy?
Moze poradz sie jeszcze innego lekarza....

....lecz napewno nie daj sie zwariowac!!!!

Staram sie nie nakrecac:zawstydzona/y: Naprawde:-)
Tyle tylko, ze kazda dziewczyna z wykrytym krwiakiem miala zapisane lezansko...i to mnie martwi, bo przy wysilku fizycznym (nawet najmniejszym, te krwiaki sie nie wchlaniaja)....a z drugej strony jest ta niepewna diagnoza...krwiak albo rozdwojenie macicy:baffled:

Juz pisalam, ze USG mialam wczesniej wielkokrotnie wykonywane i wszystko bylo w porzadku, dlatego sklaniam sie na 98% ku krwiakowi.

Do tego lekarze tu podchodza do pacjentek inaczej niz w Polsce :wściekła/y: (nawet polscy lekarze)
Tak jakbym miala sie cieszyc, ze wogole robia USG (czego Irlandzki lekarz na pewno nie zrobilby, a juz napewno nie w tak wczesnej ciazy i nie dopochwowo:no:)

Do dupy byc tak w obcym kraju:wściekła/y:
Mysle czy nie pojsc do innego lekarza tyle ze znowu wydac 120 euro:baffled:
Rece mi opadaja:wściekła/y:

reklama
Lilu a wiesz moze ile kobiecie przysluguje zwolnienia lekarskiego w Ire? Bo ja odkad tu pracuje chora nigdy nie bylam, wiec nie wiem :zawstydzona/y:

Sama nie wiem....:baffled: orietuje sie tylko tyle ze kolezanka jak byla w ciazy nie mogla pracowac to przynosila co miesiac do pracodawcy zwolnienie lekarskie miesiaczne i tak przez 7 miesiacy...... tylko tutaj nie placa przewaznie za CHOROBOWE :szok:
A jak dlugo pracujesz w Irlandii ??

Ostatnia edycja:
Do góry