reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Witam wszystkie dziewczynki, stare i nowe i powodzenia dla nowych staraczek. Ale naprodukowałyście:szok:, nie było mnie 10 dni, a tu ponad sto nowych stron. Regularne bywaczki, możecie troche streścić co się dzieje, nowe zafasolkowane itp, bo nie dam rady wszystkiego przeczytać:no:.

przepraszam dzewczynki ale nie jestem w stanie przeczytac wszystkiech postow, mam tak zalane oczy lazami ze nic nie widze :-(
Moj kuzyn zabil sie dzisiaj na motorze :no: mial zaledwie 18 lat :-(
same tragenie w mojej rodzinie, dopiero co moj brat ledwo uszedl z zyciem po potraceniu przez autobus to teraz jeszcze gorsza tragednia :no:

w kazdym badz razie testy digital kupilam mam nawet dwa, zrobie prawdopodobnie w weekend....

Lilu, bardzo, bardzo mi przykro:-(. Trzymaj się i staraj się nie stresować bo to przeszkadza w staraniach. Ściskam Cię mocno

reklama
AGALOTKA i KINGUŚ za was moje słonka kciuki mocno dzisiaj trzymam, żeby się Wam powiększyła wymarzona rodzina :)
dzieki dzieki
kochana jesteśmy ze sobą 8 lat....a dzieciaczka mam jednego drugi to niestety aniołeczek odszedł 8 lat temu....badania moj mąż robił 4 lata temu wyszły dobre ale teraz jesteśmy w uk i on powtarza swoje badania , ja jestem po 2 pobraniach krwi w 3 i w 21 dc i po usg a wszystkiego dowiemy się dopiero 22 jak pojedziemy do tej cliniki, czy są jakieś szanse dla nas (poprzednie ciążę nie były z moim obecnym mężem)
ja mysle ze my wszystkie mamy takie same szanse ale niestety potrzeba troche czau a ja taka niecierpliwa jestem ale damy rade
Hejka , wszystkim
Ja stchurzylam dzisiaj z testowaniem zreszta zuzylam test i nie mialam drugiego , ale i tak sie boje kolejnej I, dzis mam 10dpo , jutro powinna byc @ wiec poczekam , objawow jak narazie nie ma tz wszystko od owulki bez zmian, syfkow dalej nie ma , tempka 37 , wszytko pocieszajace ale prawda jest nieunikniona, ciesze sie bo przeszly mi plamienia ale one u mnie sa nie zalezne od @ ale i tak sie ciesze , wszytko okaze sie jutro jak spadnie tempka, staram sie jednak nie nakrecac

i co dzis zadnych II nie bedzie???
trzymam kciuki
Witajcie:)
nie bylo mnie tu tak dlugo,ze widze teraz same nowe twarze:)
Odcielam sie od forum bo za duzo czytalam,myslalam itp.Postanowilam sie odciac nieco zeby odpoczac,nie doszukiwac sie u siebie objawow itd.Prawie sie udalo.Poswiecilam czas na swoja pasje-fotografie.Jednak dzis wrocilam aby sie poradzic....
Jak sie pewnie domyslacie skro tu pisze dalej jestem na etapie staran...w miedzyczasie zmienilam lekarza,zrobilam badania hormonalne,przebadal sie rowniez moj maz.Niby wszystko ok...ale efektow brak...W tym cyklu poszlam w koncu na monitoring bo odnosilam wrazenie,ze testy owu cos mnie oklamuja hihi.
I teraz w koncu powiem o co mi chodzi...na monitoringu bylam od 10 do 15 dc.Dobra wiadomosc jest taka ze mam owulacje normalnie,piekny pecherzyk widzialam na wlasne oczy;-)oczywiscie staranka byly...od 15 dc bolaly mnie piersi,od 16 dc mialam delikatne plamienia,bardzo delikatne, w 22 dc.czyli wczoraj dostalam okresu ( za wczesnie ,powinnam dostac za jakies 5 do 7 dni) ale wlasnie...ten okres jest okropnie dziwny,bo dzis go prawie nie ma-to bardziej plamienia niz krwawienie,w ogole nie boli mnie brzuch ani krzyz-i to jest dopiero szok!!!Normalnie mam okres ok.3-4 dni i pierwsze dwa mam wyjete z zyciorysu-cierpie przeokrutnie.
Termin do lekarza mam dopiero za 8 dni i nie wiem co robic.Moja lekarka ma urlop i nie chce jej zawrac glowy ale nie mam pojecia co sie dzieje.Miala ktoras z was cos podobnego???Zaznacze jeszcze ze dalej bola mnie piersi choc normalnie bol znika w 1dc.
Matko jedyna ale sie rozpisalam..wybaczcie:zawstydzona/y:
kochana ja mam prawie tak samo po przytulankach mialam bole jak na @ i cycuchy napeczniale caly czas taka brazowawa wydzieline 11 mialam dostac@ i niby pojawila sie wczoraj ale jest bardzo skapa i brzuch boli tylko czasami i slabo normalnie dwa dni umieram nie wiem czy to normalne ale w ciazy chyba nie jestem co?

Veritaserum- cos rzucilo mi sie w oczy ze chcesz sie wybrac do polskiej przychodni, bardzo dobra decyzja :tak: bo irlandcy lekarze ciaze do 3 miesiaca nie traktuja jako ciaze :no: moge Tobie polecic "medicus medical center" Pania doktor Monike Antepowicz, sama korzystalam z jej uslug babka godna polecen :tak:;-) maja dobry i nowy sprzet w przychodni, tylko trzeba sie rejestrowac telefonicznie wczesniej najlepiej 3 dni wczesniej bo moze nie byc miejsc, najlepiej ja wybierzesz sie do gina po 2 tyg od pozytywnego testu :tak: Jezeli bedziesz miala jakies pytania to pytaj smialo :sorry2:
Pozdrawiam. :-)

U mnie beznadzieja brzuch strasznie boli i zaczynam plamić :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, nie wytrzymam kolejny miesiac starań na nic, znowu załamka, juz nie wiem co mam robić.
Lekarz do którego chodzę powiedział, że jak w tym miesiącu sie nie uda to żeby w nastęmym cyklu zaczeła brać CLO ale czy to ma sens skoro owu była ze zdrowego jajnika i NIC, to moze dać sobie z tym wszystkim spokój iśc do lekarza z prawdziwego zdarzenia który moze zaleci laparoskopie, juz sama nie wiem, jestem załamana.
PROSZĘ poradźcie coś.:-:)-:)-:)-:)-:)-(

mgk i jak tam u ciebie @ jest bo ja niby mam ale bardzo slabo i nawet bol brzucha przeszedl tylko cycuchy bola:-) jak dlugie masz cykle moze razem bedziemy znowu testowac:tak:
AGALOTTA KOCHANIE:-) @ poszla precz i mam nadzieje ze nie bedzie przez najblizsze 9 mies. Zrobilam 5 testow w tym ostatni w dzien spodziewanej ,,zmory,, i wszystkie sa poz. bylam tez oddac siuski do analizy i czekam jeszcze na wyniki:baffled: mnie tez bola cycuchy i tak jakby byly bardziej sprezyste, brzuchol mnie czasem zakluwa ale jest si.
dzisiaj jak wstalam to mialam odruch wymiotny ale ogolnie to nie wiem czy to objaw:baffled: ale mozemy testowac kolezanko tak dla pewnosci 6 raz:-D

U mnie beznadzieja brzuch strasznie boli i zaczynam plamić :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, nie wytrzymam kolejny miesiac starań na nic, znowu załamka, juz nie wiem co mam robić.
Lekarz do którego chodzę powiedział, że jak w tym miesiącu sie nie uda to żeby w nastęmym cyklu zaczeła brać CLO ale czy to ma sens skoro owu była ze zdrowego jajnika i NIC, to moze dać sobie z tym wszystkim spokój iśc do lekarza z prawdziwego zdarzenia który moze zaleci laparoskopie, juz sama nie wiem, jestem załamana.
Oj Pysiu Pysiu nie mozna tak sie zalamywac, smutno mi kiedy sie smucice moje smutaski. nie mozecie tak:no: trzeba walczyc bo jest o KOGO:tak:

no co ty ja mam niby 2 zdrowe jajniki i przytulanki sa a wynikow nie ma ty chyba zalezy bardziej od tego co jest w glowie a nie tam na dole:-) takze lepetyna do gory i do nastepnego testowania :-)
AGALOTTA KOCHANIE:-) @ poszla precz i mam nadzieje ze nie bedzie przez najblizsze 9 mies. Zrobilam 5 testow w tym ostatni w dzien spodziewanej ,,zmory,, i wszystkie sa poz. bylam tez oddac siuski do analizy i czekam jeszcze na wyniki:baffled: mnie tez bola cycuchy i tak jakby byly bardziej sprezyste, brzuchol mnie czasem zakluwa ale jest si.
dzisiaj jak wstalam to mialam odruch wymiotny ale ogolnie to nie wiem czy to objaw:baffled: ale mozemy testowac kolezanko tak dla pewnosci 6 raz:-D
ja wiem u ciebie to juz regularna ciaza troszke ci zazdroszcze a co ze mna sama nie wiem niby @ jest ale taka nie obfita czekam jeszcze 2 dni i jak nic sie nie zmieni robie test albo ide do gina

dziewczyny mialyscie kiedys takie malo obfite @ jest to normalne czy moze cos ze mna nie tak? ratunku

AGALOTTAjestes niemozliwa. pewnie obie jestesmy w regularnej:-D ciazy. musimy tylko zatestowac dla pewnosci:tak:

reklama
Do góry