reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

No i mam te badanka nasionka, tylko niewiele mi one mówią, sa chyba zbyt ogolne:
- zapach: swoisty
- objętość ejakulatu: 5,0ml
- barwa: szarobiala
- stopień zmętnienia: prawidłowy
- odczyn ph: 7,5
- typ ruchliwości: żwawy
- odsetek ruchomych: 60%
- ilość plemników w 1 ml nasienia: 66,562x10^6 (10 do potęgi szostej)
- ilość plemników w ejakulacie: 332,81x10^6
-osad-leukocyty: poj. wpw
- osad-erytrocyty: poj. wpw
- osad-nabłonki: poj. wpw
osad inne: -
?????????? z ilością chyba nie jest źle, ale z ruchomością???????

Morelko -wydaje mi się ze Twój M jest zdrowy, znalazłam taki link, przecztaj - zgodnie z nim te parametry są okay!
Pozdrawiam:

Zdrowie Kobiety :: Zobacz temat - Problemy z "chłopakami" - jak sobie z nimi radzić?

Lilu - bardzio mi przykro z powodu Twojego kuzyna - sciskam Cię mocno:-((((
A z testami poczekaj do weekendu - moze to faktycznie dopiero poczatek ciazy i stad na mniej czulych testach nic nie ma...trzymam kciuki w dalszym ciągu oby tym razem się udało!

A ja kolejny test owulacyjny mam negatywny...a to juz 18dc...załamka:-(

Ostatnia edycja:
reklama
No i mam te badanka nasionka, tylko niewiele mi one mówią, sa chyba zbyt ogolne:
Kurcze nie wiem, ale czytam z ciekawoscia ogromna:baffled: mysle jednak ze to chyba nie sa zle wyniki. kiedys cos o tym czytalam na necie ale przyznam ze za bardzo nie pamietam:no:

LILU kochana nie zamartwiaj sie to juz niczego nie zmieni, a napewno nie pomoze

Witam Was kochane dziewczynki!
Ja teraz tak szybciochem zadam wam pytanko bo dużo pisać/czytać nie moge bo w pracy jestem, a sprawa jest pilna :-)
Mam cykle ok 33 dni, @ przylazła no i chciałabym zrobić w tym miesiącu badania hormonów żeby zobaczyć czy ze mna jest ok :tak:
Napiszcie mi proszę, kiedy i jakie mam zrobic... duzo kosztuja takie badanka? Jeszcze bym chciala zrobic takie na PCO...
Buziaki przeogromniaste,
:tak::tak::tak:

aguś ja niestety nic nie wiem o badaniach hormonków, bo ich jeszcze nie robiłam, PCO tez tylko wykryte przez usg:zawstydzona/y:

nie było mnie kilka dni i tyle napisałyście ze mam lektury na cały dzien:0 witam nowe staraczki. ja akurat jestem tuz przed owu - moze sie uda. ale powiem wam szczerze jakos wyluzowałam ze nawet nie mysle za bardzo czy sie uda czy nie. Moze po prostu juz zwariowalam;-)

Lilu - bardzo mi przykro i strasznie wpółczuję. Życie jest straszni kruche inieprzewidywalne:(

katarzynka trzymam kciuki za twoje dwie kreseczi, dobrze, ze nie myslisz bo nakrecanie sie nie działa pozytywnie na nas :rofl2::rofl2::rofl2:

Witam...

Kropeczko dzięki...za wczorajszego posta...

Lilu to przykra wiadomość, współczuję...

Pysiu ja polecam Ci program Karta 3.3 - Programy & Spolszczenia do ściągnięcia za darmo z internetu...

Pozdrawiam Wszystkich...

elisabeth dziekuje ci kochana za link zaraz sprawdzę jak to działa:-):tak::-)

lilu19- wsplczuje to strasznie smutne... jesli moge wyrazic swoja smutna opinie to motor to takie g..wno ze w rekach mlodego szalonego spragnionego przygody chlopaka bardzo latwo o nieszczesliwy przypadek.wielka szkoda mi twego kuzyna! niech sie trzyma w gronie aniolkow.i pozdrowienia dla twojego brata. trzeba na tych naszych polskich drogach miec oczy dookola glowy.

dziewczyny- zapytam jeszcze raz czy owu moze trwac jeden dzien, ewentualnie byl to pierwszy najslilniejszy dzien?

mam jeszcze jedna mysl- czy moglo zdazyc sie ze 10 dnia cyklu zaszlo do zaplodnienia a 7 dni po do ewentualnej implantacji zarodka. bo mnie wychodzi tak ze mialam przytulanka 10 dc a dokladnie po tym po 7 dniach byl ten bardzo silny bol brzucha i ogolnie krzyza promieniujacy w dol, trwal jeden dzien.

prosze odp szczerze co sadzicie, moglo tak byc czy kurcze nakrecam sama siebie....

Gemini25 ja to nawet słyszałam o dzieciach na godzinę, wiec myślę ze takie owu jest mozliwe, choć ekspertem nie jestem ;-);-);-)
Co do implantacji to nie wiem ale jak ja pytałam dziewczynek czy są jakies objawy ciąży po 7 dniach od zapłodnienia to mi dziewczynki napisały , ze moze dopiero zarodek sie zagniezdza a ja (człowiek bez rozumku) juz objawów ciąży szukałam :-D:rofl2::rofl2::rofl2::-D

witam! byłam dzis u lekarza. podejrzewam ,że jestem w ciaży. Zrobił usg i wyszło ,że mam torbiel , zaznaczę, że 4 tyg też miałam robione usg i wszystko było dobrze, dlatego zdecydowalismy się na drugie dziecko;-) na wizytytę poszłam ponieważ mam bardzo mocne upławy, tak samo jak przy pierwszej ciąży. Lekarz był bardzo zaskoczony i powiedział,że najprawdopodobnie jest to spowodowane żółtym ciałkiem. , czyli zapłodnieniem. Powiedział tez ,że jeżeli to będzie ciaża to torbiel wchłonie sie w 5 tygodniu... kazał być dobrej mysli... co o tym dziewczyny myślicie????? Prosze piszcie! Może faktycznie jestem w ciąży??? oby!!!!

Martynka ja proponuje zrobic bete. Pozdrawiam :)

Co do testów to mi test wykazał już dwutygodniowa ciaze, a za pierwszym razem (ciaza biochemiczna :-( ) to pokazal nawet tygodniowa (bo z wynikow bety wyszlo, ze stracilam malenstwo w pierwszym tygodniu), ale najpewniejsza jest zawsze beta! :) owocnej nocy

przeciez napisalas ze sa zwawe wiec sie nie martw tyylko dzialaj:-)

*alicja* ja tez chce takie foto :-(

mgk i jak tam u ciebie @ jest bo ja niby mam ale bardzo slabo i nawet bol brzucha przeszedl tylko cycuchy bola:-) jak dlugie masz cykle moze razem bedziemy znowu testowac:tak:

witam! byłam dzis u lekarza. podejrzewam ,że jestem w ciaży. Zrobił usg i wyszło ,że mam torbiel , zaznaczę, że 4 tyg też miałam robione usg i wszystko było dobrze, dlatego zdecydowalismy się na drugie dziecko;-) na wizytytę poszłam ponieważ mam bardzo mocne upławy, tak samo jak przy pierwszej ciąży. Lekarz był bardzo zaskoczony i powiedział,że najprawdopodobnie jest to spowodowane żółtym ciałkiem. , czyli zapłodnieniem. Powiedział tez ,że jeżeli to będzie ciaża to torbiel wchłonie sie w 5 tygodniu... kazał być dobrej mysli... co o tym dziewczyny myślicie????? Prosze piszcie! Może faktycznie jestem w ciąży??? oby!!!!
Kochanie-z tego co napisałaś wczesniej wynika że jeśli to ciąza to jestes już okolo 10 dni po zapłodnieniu...może nawet troszkę więcej...biegnij jutro na betkę z krwi - powinna juz wyjść i wszystko będzie jasne! trzymam kciuki Martynko!

Alicja -piękne zdjęcie...nawet nie wiesz jak się cieszę! Co więcej powiedzial Ci lekarz? jak się czujesz?

Tikanis - Twój nowy suwaczek mnie rozbraja...rewelacyjny! Jesli każdy w ciąży tak super wyglada to ja tez juz chce być:-))))

reklama
Witam Was kochane dziewczynki!
Ja teraz tak szybciochem zadam wam pytanko bo dużo pisać/czytać nie moge bo w pracy jestem, a sprawa jest pilna :-)
Mam cykle ok 33 dni, @ przylazła no i chciałabym zrobić w tym miesiącu badania hormonów żeby zobaczyć czy ze mna jest ok :tak:
Napiszcie mi proszę, kiedy i jakie mam zrobic... duzo kosztuja takie badanka? Jeszcze bym chciala zrobic takie na PCO...
Buziaki przeogromniaste,
:tak::tak::tak:

Aga mi ginekolog powiedział że takie badania powinno się robić około 24 dnia cyklu i ja idę je zrobić jutro (toxo IgG, progesteron, prolaktyna *2) i w sumie będzie to kosztowało ok 90 zł. Jutro pewnie będę wiedziała więcej to napiszę. Pozdrawiam!

Do góry