reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

agalotta nie mam gromadki (choć bym chciała), to moja 3 ciaza a dziecko mam jedno, druga poroniłam w lipcu, teraz jestem 3 raz w ciązy...
za pierwszym razem nie planowalismy, była wpadka w 14-15dc bo m mnie dopadł z zaskoczenia a jak pytał sie czy może to sie zgodziłam...o owulce nie myslałam choć o tym, ze moge byc w ciazy rozmawialismy juz tego samego dnia po drodze do pracy...świadomie zdecydowalismy się wpaść.... za drugim razem robiłam testy owu i staranka były w 17dc, a za trzecim razem zrobiłam testy owu i wyszły mi II 14dc, więc owu w 15-16dc a postaralismy sie dopiero 17dc rano bo wcześniej bardzo mnie podbrzusze 3 dni bolało i nie bylam w nastroju na przytulanka......

a co do witaminek to dawalam mu androvit ostatnio bo mówił, ze słabo sie czuje, był przemeczony i postanowiłam wzmocnic jego siły witalne :-)
oj to bedziesz miec uwierz mi i tego ci zycze:-)
dzieki za info o witaminkach moj m jest tez caly czas przemeczony juz zaczynam podejrzewac ze nie chce przytulanek (a niby to kobitki maja bole glowy jak facet ma ochote;-)) co prawda robimyy teraz generalny remont z woda pradem itd.. wiec jest troche usprawiedliwiony ale potrtwa on przynajmniej jeszcze z dwa lata a tyle czekac nie mam ochoty ale nic bede go faszerowac witaminkami:-)

reklama
Witam wszystkie nowe staraczki.
Gratuluję wszytskim dwóch kreseczek:-D
Kinguś jak samopoczucie? Co u Ciebie?

KINGUS- Co slychac ? gdzie sie podziewasz kochana ?

kingus- kochanie a ty gdzie zniklas... smutno tu bez ciebie:-(

kinguś piksellka co u was dziewczynki? :happy2::happy2::-):-):happy2::happy2:

Kingus a Ty gdzie sie chowiesz?
Dzięukuje dziewczynki, że o mnie pamiętacie;-)
Niestety mój komputer szwankuje i przez parę dni nie chciał się włączyć.
Dziś jestem u rodziców i korzystam z ich komputera.
Pamiętam o Was nawet jak nie ma mnie na forum

przepraszam dzewczynki ale nie jestem w stanie przeczytac wszystkiech postow, mam tak zalane oczy lazami ze nic nie widze :-(
Moj kuzyn zabil sie dzisiaj na motorze :no: mial zaledwie 18 lat :-(
Lilu bardzo mi przykro, nie wiem co powiedzieć.
Przepraszam, że nie mogłam być "przy Tobie" bardzo żałuje:-(

U mnie po staremu ciągle brak @ po zabiegu.
W poniedziałek byłam na usg i wszystko się ładnie goi.
Pozdrawiam wszytskich i przesyłam buziaki, nie wiem kiedy znów sie pojawie :-(
Prawdopodobnie od przyszłego poniedziałku idę do pracy;-)

Lilu całuje Cię mocno, trzymaj się skarbie. Ja wierze, że w końcu Ci się uda. Ja też widziałam cień drugiej kreseczki;-)

nie było mnie kilka dni i tyle napisałyście ze mam lektury na cały dzien:0 witam nowe staraczki. ja akurat jestem tuz przed owu - moze sie uda. ale powiem wam szczerze jakos wyluzowałam ze nawet nie mysle za bardzo czy sie uda czy nie. Moze po prostu juz zwariowalam;-)

Lilu - bardzo mi przykro i strasznie wpółczuję. Życie jest straszni kruche inieprzewidywalne:(

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dzisiaj sprawdzilam sklad tych tabletek ktore biore, oto on:

Ekstrakt z zurawiny (400mg = 10g naturlanej zurawiny)
olej slonecznikowy
zelatyna
wodorotlenek magnezu
wosk pszczeli
dwutlenek krzemu
tlenek zelaza
gliceryna

Olej slonecznikowy, wosk i zurawina to produkty naturalne, ale co z tymi wodorotlenkami, dwutlenkami i tlenkami? Czy moga one zaszkodzic plodowi?
:baffled: Niby krzem, zelazo i magnez nie brzmia groznie ale ta gliceryna...sama nie wiem :baffled:
Zapewne to wszystko to sladowe ilosci, ale...

Czy ktoras z was konczyla chemie? :rofl2:

Ostatnia edycja:
Witam Was kochane dziewczynki!
Ja teraz tak szybciochem zadam wam pytanko bo dużo pisać/czytać nie moge bo w pracy jestem, a sprawa jest pilna :-)
Mam cykle ok 33 dni, @ przylazła no i chciałabym zrobić w tym miesiącu badania hormonów żeby zobaczyć czy ze mna jest ok :tak:
Napiszcie mi proszę, kiedy i jakie mam zrobic... duzo kosztuja takie badanka? Jeszcze bym chciala zrobic takie na PCO...
Buziaki przeogromniaste,
:tak::tak::tak:

lilu19 bardzo mi przykro :-(.

Co do testów i kreseczek na nich, to ja mam niezbyt dobre doświadczenia z takimi słabiutkimi. Miałam kiedys takie i nie byłam w ciąży, a przy ciążach miałam słabiutkie, ale lepiej jednak widoczne. Dlatego najlepiej zrobic betę.

A te super czułe testy od 10 w górę to u mnie był całkowity niewypał, bo ciążę pokazały całkiem niexle, ale jej nie było.

No i mam te badanka nasionka, tylko niewiele mi one mówią, sa chyba zbyt ogolne:
- zapach: swoisty
- objętość ejakulatu: 5,0ml
- barwa: szarobiala
- stopień zmętnienia: prawidłowy
- odczyn ph: 7,5
- typ ruchliwości: żwawy
- odsetek ruchomych: 60%
- ilość plemników w 1 ml nasienia: 66,562x10^6 (10 do potęgi szostej)
- ilość plemników w ejakulacie: 332,81x10^6
-osad-leukocyty: poj. wpw
- osad-erytrocyty: poj. wpw
- osad-nabłonki: poj. wpw
osad inne: -
?????????? z ilością chyba nie jest źle, ale z ruchomością???????

reklama
Witaj kluliczku, wiem wiem kochana i dlatego nie robie sobie nadziei ze to ciaza, czas pokaze...
testy ktore robilam nie byly super czule bo mialy czulosc rowna lub wieksza niz 25 mlU/ml
kiedys juz tez je robilam i nigdy nie pokazaly mi nawet ciutke cienia drugiej kreseczki ale mimo to i tak jak wyzej pisalam wielkiej nadzieii sobie nie robie ze to to, rozczarowanie bedzie mniejsze ;-)

Do góry