reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

czesc Mes a miałaś jakieś dolegliwości w 1,2tyg po zapłodnieniu?wiesz czy ten czas się różnił jakoś?W ogóle napiszcie te którym się już udało czy ma się jakieś zmiany po zapłodnieniu?bo wiem że po miesiącu ,dwóch to już na pewno ale zastanawiam się czy tak wcześnie też coś się odczuwa?hmmm:cool:

Ja jakis tydzien po zaplodnieniu mialam bardzo bolesne skurcze i klucia. Wydaje mi sie ze wtedy dochodzilo do zagniezdzenia i moje malenstwo, staralo sie zaczepic w mamusie najmocniej jak potrafilo :-D
A pozatym to nic...tylko niewielkie pobolewanie podbrzusza...jak na @

A i w nocy wstawalam i dalej wstaje z 5 razy (ale przed ciaza tez wstawalam, tylko troche zadziej :-))

Cycuchy mnie nie bolaly (chociaz przed miesiaczka czesto mialam twarde i bolace piersi)

To wszystko. Praktycznie zero objawow :-D poza dwma pozytywnymi testami :-D

reklama
Witaj martyna. Jeżeli do tej pory miałaś regularnie to musi to być fasolka. Czekam do środy na wyniki betki. Trzymam kciuki. Oby się udało:-):-):-):-):-):-):-):-)

już chyba sama zostałam na 11... :-(
chociaż może któraś się jeszcze skusi... :-)Pysia510 nie chcesz jutro zatestować? :tak:
jutro święto narodowe.. miło by było jakby w taki dzień II sie zobaczyło... :-) ( ech.. ale rymuje :-))
Ja jutro zatestuje z toba.@miala byc dzisiaj,ale cos jej nie widac.trzymam za nas kciukasy:tak::tak::tak:

o lala :-D:szok: ale dziewczyny poszlyscie na calosc, tyle nowych fasolek ze ja po nieobecnosci zliczyc nie moge, czy nie obrazicie sie jak wam grupowo, przyszle, szczesliwe mamuski szczerze i goraca pogratuluje!!!

DZIEWCZYNKI DBAJCIE O FASOLKI I O WLASNE SAMOPOCZUCIE, ZAZDROSZCZE WAM POZYTYWNIE , I Z CALEGO SERDUSZKA GRATULUJE I POWODZENIA ZYCZE!!!!

moze ktoras chcialaby przeslac wyjatkowo zarazliwe fluidki dla Gemini zeby jej fasoleczka miala co pozrec i zechciala ujawnic sie ok 22-23listopada.? :-);-)

a tak na powaznie: przytulanka u mnie byly kilka razy, w rozne dni, tak w okolicach teoretycznej owu, przed, po itd.:-) jednak ja mam wrazenie ze nic z tego, nie chce sie nastawiac,pierwsze miesiace starsznie to przezywalam, szukalam objawow, a teraz wcale o tym nie mysle, po prostu zyje z dnia na dzien i tyle...
mam jeden tescik first response, zostal z tamtego misiaca, zrobie go ok 22, 23, jesli oczywiscie @ nie przylezie.

sorki ze post pod postem ale wole wyslac szybciej poki znow mi sie sam nie wykasuje.
w.kropeczko- tak myslalam ze bedziesz mieszkac na drugim koncu, a to jest w londynie, czy poza? bo jakos nigdy mi sie taka nazwa o uszy nie obila :confused2:
jak w londynie, to w zasadzie moglybysmy sie spotkac gdzies po srodku. ja tak dla wiadomosci podam ze teraz mam wolne srode i czwartek. jednak nie mysl ze ja nalegam i namawiam na spotkanie , teraz juz wczesnie robi sie ciemno itd,nie wiem tez jak z praca i z wolnym czasem u ciebie.;-)tel oczywiscie tez posiadam :laugh2:.jak chcesz to wymieniemy sie np na wiadomosciach prywatnych.pogoda u nas podobna jak u was, z tym ze dzis dodatkowa caly dzien porzadnie leje.

acha- ja juz 8 grudnia lece do Polski, na ok miesiac.musze koniecznie porobic badania.najbardziej interesuje mnie czy wogole mam owu i jak jest z moimi hormonami.jak myslicie jakby @ przylazla ok 20, 21 listopada to 8 grudnia bedzie juz ok 20 dzien cyklu. czy ja cos przebadam w tym czasie, chyba juz nic, chyba zapozno...

Aga- ja jutro chyba bede testowac :eek::confused2:
w.kropeczka- kochana jestes :laugh2:
Veritaserum- wspolczuje problemow z pecherzem, wiem co to znaczy bo choruje na pecherz od dziecka i dodatkowo na nerki :szok: ja zawsze bralam furaginum, magnez, no-spe i jakas smierdzaca paste w kolorze za przeproszeniem " kupy " musialam ja lykac z przegotowana woda, mialam tez oklady na dolnej czesci brzucha z zurawiny, ale od jakiegos czasu jak narazie mam spokuj ( odpukac ) pomogl mi pobyt w senatorium :tak:

Gratuluje WSZYSTKIM PRZYSZLYM MAMUSIOM jednak jest to mozliwe tylko kazdna z nas potrzebuje odpowiedniego czasu :)))))))))))))))))))

Witam a ja mam cholernie dziwne objawy wedlug wszystkich moich obliczen powinnam w tym miesiacu zaczac staranka okolo srody czwartku (spodziewana owulacja) ale dzis mialam plamki krwi w sluzie nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam i nie mam pojecia co to jest czy to mozliwe zeby owulacja wystapila zaraz po okresie? Co o tym myslicie oczywiscie przytulanka sa????

tez tak kiedys mialam i moja gin mi powiedziala ze tak moze byc w trakcie owu, odpowiada za to jais hormon ktory zbyt wysoko skoczyl... ogulnie powiedziala mi zebym sie nie martwiła.. tak sie podobno czasem moze zdarzyc

reklama
acha- ja juz 8 grudnia lece do Polski, na ok miesiac.musze koniecznie porobic badania.najbardziej interesuje mnie czy wogole mam owu i jak jest z moimi hormonami.jak myslicie jakby @ przylazla ok 20, 21 listopada to 8 grudnia bedzie juz ok 20 dzien cyklu. czy ja cos przebadam w tym czasie, chyba juz nic, chyba zapozno...

w 21 dzien cyklu robi sie przwaznie takie hormony jak :
PROGESTERON
TESTOSTERON
PRL- PROLAKTYNA

w 2-4 dc bedziesz mogla zrobic:
FSH
LH
THS

14 dzien cyklu znowu :
FSH
LH
ESTRADIOL