reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

ja tak mialam w pierwszej ciazy , to jeden z objawow , teraz tez mam hehe ale od 2 miesiecy bo cos tam nie gra z moim żołądkiem , ale tak powaznie to tak to jeden z obbjawow

Lilu to potwierdza sie moja teza , przed kazda @ musi byc najpierw owu , moze u ciebie byla i @ juz nie zdazy byc , bo test ewidentnie ma II , trzymam kciuki, no bo przytulanka chyba byly co?

lenalove to calkiem normalne, tz nie normalne ale normalne u nas ja tam zawsze cos czuje i wiele z nas ma dziwne objawy , nie ma na to co patrzec to organizm plata nam takie figle, powinnam powiedziec wyluzuj ale z doswiadczenia wiem ze to nie takie proste , tak wiec cierpliwości kochana do 14 dni i zrob tescik to dopiero moze potwierdzic fasolke , a objawy no coż czesto nas zawodza , choc nie zawsze, trzymam kciuki

adolfinko muszę Ci poweidzieć, że strasznie podobaja mi sie twoje objawy z pierwszej ciąży, ciekawe dlaczego:-):eek::rofl::eek::-)

reklama
Witam Was kochane dziewczynki w ten słoneczny poranek... :-):-):-)
ja dziś siedze w pracy i nic nie robie ale siedzieć muszę... a @ jak nie bylo tak nie ma... jak sie do jutra nie pojawi to z rana teścik robie :-):-):-) plamienia nadal sa ale mikroskopijne i to od piątku wiec jakby @ miala przylezc to chyba by juz byla... jak myslicie?

Dziewczynki wpadam na moment usprawiedliwic się dlaczego mnie nie ma - moja Daria ma zapalenie płuc :-(. Jest już troche lepiej ale nie wiem kiedy znowu znajdę czas na neta.

Całuski wielkie i kopniaczek od maleństwa ;-)

Dużo zdrówka dla córeczki!

jestem nienormalna! mam poranne mdłości 2 dni po zblizeniu!!! Kurde Jestem chora na głowę! moze powinnam pójść do psychologa? jak myślicie?

:-) chyba za wczesnie troche... :-) ale kto tam wie jak to wszystko działa u ciebie.. :-) Trzymaj sie cieplutko :-)

Lilu to potwierdza sie moja teza , przed kazda @ musi byc najpierw owu , moze u ciebie byla i @ juz nie zdazy byc , bo test ewidentnie ma II , trzymam kciuki, no bo przytulanka chyba byly co?

No tak kochana tylko ze ja nie mialam wczesniejszych chyba dwoch @ wiec wtedy owulki tez nie bylo:crazy: myslisz ze teraz mogla byc owulka bez wczesniejszej owulki i @ ???:eek::szok:
Co do przytulanek to oczywiscie ze byly :rofl2:
Byloby oczywiscie wspaniale, gdyby sie okazala ze owulka przyszla tak ni z ta ni z tamtad :laugh2::laugh2::laugh2: ale to chyba niemozliwe :no:
mierzylam teraz temp. ( tak tak wiem ze powinnam rano ) mam 37.5 :szok: a chora nie jestem i nawet nie czuje sie rozpalona....wiec z kad ta tempka ? :rolleyes2::unsure:

Ostatnia edycja:
Olu (olapolap) jeżeli Twój mąż nie chce dziecka( zależy ile to niechcenie trwa) to nic na siłę i raczej nie wciągałabym do namawiania M na dziecko innych członków rodziny jak to radzi inna koleżanka bo skutek mógłby być odwrotny do zamierzonego.( no chyba ze M opiera się kilka ładnych lat a Tobie zegar biologiczny tyka) Moj M też nie poczuwał się w gotowości na 1 dziecko. Powiedziałam mu ze spokojem że ja jestem gotowa i bardzo chcę być już matką ale kocham go ,szanuję jego zdanie i uczucia i poczekam aż on sie zdecyduje. Byłam nastawiona na kilka lat oczekiwania a tu po kilku tygodniach podczas przytulania M oznajmił że też chce być tata. Teraz na 2 dziecko to on czekał na mnie aż ja sie zdecytuje:) Życze Ci byś została mamą jak najszybciej sie da ale nic na siłę to podstawa.

No tak kochana tylko ze ja nie mialam wczesniejszych chyba dwoch @ wiec wtedy owulki tez nie bylo:crazy: myslisz ze teraz mogla byc owulka bez wczesniejszej owulki i @ ???:eek::szok:
Co do przytulanek to oczywiscie ze byly :rofl2:
Byloby oczywiscie wspaniale, gdyby sie okazala ze owulka przyszla tak ni z ta ni z tamtad :laugh2::laugh2::laugh2: ale to chyba niemozliwe :no:
mierzylam teraz temp. ( tak tak wiem ze powinnam rano ) mam 37.5 :szok: a chora nie jestem i nawet nie czuje sie rozpalona....wiec z kad ta tempka ? :rolleyes2::unsure:

Faktycznie wysoka ta tempka :szok: i oby taka zaostala na dobra wrozbe :-)

Jak juz pisalam, w Bootsie (przynajmniej na Rathmines , d6) jest promocja i jak kupisz test firsta drugi dostajesz za free, nawet jak kupisz pudelko z dwoma testami w srodku, drugie pudelko takze z dwoma testami masz free :-D
To sie nazywa promocja:-)
Takze nie ma co oszczedzac na testowaniu :-D:-D:-D

Nadzieja umiera ostatnia!

oj Lilu tempką to pewnie sie zarazilas ode mnie , bo to wirus, ja tez mam od kilku dni od 37,00 do 37,5 mam dreszcze ia potem udezenia goraca , jak nic wirus, i do tego ciagle niechec do niczego

Faktycznie wysoka ta tempka :szok: i oby taka zaostala na dobra wrozbe :-)

Jak juz pisalam, w Bootsie (przynajmniej na Rathmines , d6) jest promocja i jak kupisz test firsta drugi dostajesz za free, nawet jak kupisz pudelko z dwoma testami w srodku, drugie pudelko takze z dwoma testami masz free :-D
To sie nazywa promocja:-)
Takze nie ma co oszczedzac na testowaniu :-D:-D:-D

Nadzieja umiera ostatnia!

Super super promocja 4 testy w cenie 1 :-)
nie wiem dokladnie gdzie jest Rathmines ale Dublin 6 to gdzies napewno niedaleko , poszukam na mapie i sie tam wybiore moze po drodze spotkam innego Bootsa z taka sama promocja :rofl2:

oj Lilu tempką to pewnie sie zarazilas ode mnie , bo to wirus, ja tez mam od kilku dni od 37,00 do 37,5 mam dreszcze ia potem udezenia goraca , jak nic wirus, i do tego ciagle niechec do niczego

ja nie mam dreszczy ani udezen goraca :eek: nawet nie jestem rozpalona wiec myslalam ze mam gora 36.5 jak zwykle a tu az 37.5 :szok:
Czy duphaston moze podniesc temperature ciala ?

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczynki ja w tygodniu przed testem i II miałam nawet 37,7..zwalałam na korzonki a tu fasolka i hormonki mnie dopadły...
adolfinko trzymam kciuki za II, lilu trzymam kciuki za wzmocnienie kreseczki za kilka dni...

Do góry