reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
Witam, dzisiaj szybciutko bo mam bardzo intnsywny dzień;-) 34 dzień.... @ brak.... wiem wiem dopiero rano:-p
Nadinka mnie też piersi bolą troooooszkę, ale zbiera mnie na pięęęęęknego pawia:baffled: Swoją drogą to się dziwie, że jeszcze nie zatestowałaś, możesz powiedzieć jakie masz zwykle długi cykle? .Życzę Tobie i wszystkim staraczkom II :-)
Ja tak na wszelki wypadek od 2 miesięcy łykam witaminki dla ciężarówek, bo gdyby pojawił się lokator to żeby doatawł od początku pełen zestaw dań. Od 2 dni biorę 800 a nie 400 kwasu foliowego, skoro mojej siostrze potroili dawkę w ciąży ze względu na wcześniejsze nałogowe palenie to mi też nie zaszkodzi.
Dzisiaj będę się intensywnie zajmować pracą, trzymam za was kciuki;-) Odezwę sie wieczorem z @ albo bez:-)
Pozdrawiam cieplutko papa:happy2::-);-):happy:

Nom, właśnie cykle u mnie są regularne i trwają zawsze 26-27 dni, a to już 38 dzień bez @ . Tylko, ze ostatni @ miałam po 18 dniach przez kilku dniowy wyjazd służbowy i zmianę klimatu. Ale miałam już takie przypadki kiedyś, parę lat temu gdzie @ dostałam wczesniej, a następna nieznacznie o kilka dni mi się opóźniła, ale nie aż prawie 2 tygodnie. I w sumie nadal się nie zapowiada.
Testowałam już 3 razy ... ostatni raz w 36 dniu. Objawy też jakoś zaczynają ustepować, lekko brzuch pobolewa jeszcze i piersi.
Czy to możliwe, aby 3 testy wyszły błędnie? W sumie staraliśmy się w płodne. heeeh... poczekam jeszcze parę dni i wybiorę się do lekarza chyba. Testów mam dość i już nie kupuję.

Witam Wszystkie dziewczyny! Niewiem czy w dobrym watku pisze jesli nie to przepraszam od paru dni podczytuje was i postanowiłam wkońcu napisac bo tak szczerze mowiac to niemam z kim o tym porozmawac wydaje mi sie jesli z kims o tym rozmawiam to ten ktos sie smieje ze mnie... A wiec:Od kwietnia przestałam brac tableti bo chcemy z meżem drugie dziecko ale jak do tej pory nic,we wrzesniu miałam ostatnia@ i od tej pory nieprzychodzi wydawało mi sie,ze moze juz jestem w ciąży zrobiłam chyba z piec roznych testow ale na kazdym pokazywala sie jedna kreska:-(wiec poszłam do ginekologa pani doktor zrobiła mi USG ale nic niewidziłam potem zbadałam mnie ale nic niewyczuła no i jeszcze zrobiłam mi badanie z krwi które wyszlo ujemnie:-(niewiem czemu tak jest tak bardzo chciałaby byc zafasolkowana :-(!!!Pozdrawiam was wszystkie:-)

Witam Wszystkie dziewczyny! Niewiem czy w dobrym watku pisze jesli nie to przepraszam od paru dni podczytuje was i postanowiłam wkońcu napisac bo tak szczerze mowiac to niemam z kim o tym porozmawac wydaje mi sie jesli z kims o tym rozmawiam to ten ktos sie smieje ze mnie... A wiec:Od kwietnia przestałam brac tableti bo chcemy z meżem drugie dziecko ale jak do tej pory nic,we wrzesniu miałam ostatnia@ i od tej pory nieprzychodzi wydawało mi sie,ze moze juz jestem w ciąży zrobiłam chyba z piec roznych testow ale na kazdym pokazywala sie jedna kreska:-(wiec poszłam do ginekologa pani doktor zrobiła mi USG ale nic niewidziłam potem zbadałam mnie ale nic niewyczuła no i jeszcze zrobiłam mi badanie z krwi które wyszlo ujemnie:-(niewiem czemu tak jest tak bardzo chciałaby byc zafasolkowana :-(!!!Pozdrawiam was wszystkie:-)

Witaj martuśka :blink: skoro od kwietnia nie bierzesz tabletek to do tego czasu powinna Ci się @ wyregulować. A miałaś do tej pory regularne cykle? I ile dni trwały? Jeśli zrobiłaś testy i były negatywne, a do tego potwierdziły to badania to musicie się nadal starać. Myślę, że powinnaś ustalić dni płodne, może mierzenie temperatury, testy owulacyjne? Tylko i tak musisz poczekać do @. Sama nie próbowałam jeszcze testów owulacyjnych, choć zaczynam się nad tym zastanwiać. A poza tym, o ile miałaś do tej pory regularne cekle to trzeba by ustalić dlaczego nie dostałaś do tej pory @.
A najwazniejsze to chyba jednak podchodzić do tego na luzie bo stres spowodowany tym, że "znowu się nie udało" tylko pogorszy sprawę. Bawcie się i cieszcie sobą. Pozdróweczki

Nadinka moje cykle twaja od 33-37 czyli nieregolarnie .Pozlucham twojej rady i poczekam na okres ,sprobuje rowniez testu owulacyjniego:tak:.Tylko zastanawia mnie czemu mam takie napiete podbrzusze?

Poprosze mnie dopisac do listy staraczek. Zaczelismy z męzem pierwsze jeszcze takie niesmiale próby
Mam nadzieje ze juz niedlugo zobacze II kreseczki:tak::tak::tak:
POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH STARACZEK

Witaj Martusia i Bazylia.
Martusia, ja trochę dłużej niż ty nie biorę tabletek i od pół roku się staramy:-( z takim właśnie efektem.
Wiesz co te napięte podbrzusze też miałam ostatnio. Lekarz powiedział, ze czasami jeszcze może się coś regulować po tabletkach szczególnie po długim czasie zażywania tabl anty.;-) Zacznij stosować metody naturalne: temperatura, śluz....testy owulacyjne, niech ci lekarz zrobi na dwa, trzy dni przed spodziewaną owulacją USG abyś się przekonała, czy rzeczywiście następuje, ja tak zrobiłam bo zaczęłam myśleć, że owulka gdzieś zaginęła a objawy owulacji sama sobie wmawiała. Najlepiej to badania, może musisz brać leki by wywołać @(okres).:sorry2::dry::sorry2:

cześć dziewczyny!!
dość dawno do Was nie zaglądałam ale jakoś tak wolałam prze ten tydzień nie myśleć czy udało sie czy znowu nie... W poniedziałek byłam u mojej Pani ginekolog - tym razem miała dobre wieści... zapisała mu Duphaston czy ktoraś z Was brała ten lek?? czy którejś z Was udało się dzięki temu lekowi podtrzymać ciąże...moj gin powiedział że jeśli zaszłam w ciąże to to powinno pomuc podtrzymać ciąże....nie mogę doczekąć się testowania a zdrugiej strony strasznie się boje kolejnego rozczarowania
pozdrawiam

Kurcze ale mnie korci żeby zrobić sobie ten teścik dziś... WRRRRRRR... Moj M mnie dzis zostawił samą w domu i to przez to te mysli.... :no::no::no::no: ciezko z ta maja cierpliwoscia...

reklama
Cześć Kobitki ;-)))))
martuśka23 dam Ci radę, spokojnie poczekaj jeszcze trochę i zrób jeszcze jeden test a jeżeli nadal nic się nie wyjaśni to idź do innego lekarza i o wszystkim opowiedz, pamiętam, że jak byłam w ciąży pierwszy raz to lekarka która robiła mi pierwsze USG powiedziała, że to nie ciąża bo ona nic nie widzi i pewnie mam jakiegoś torbiela, a jak nawet ciąża to właśnie mam poronienie (bo lekko plamiłam) i odesłała mnie do domu (ale kasę wzięła).
Następnego dnia moja dobra koleżanka zabrała mnie do swojej lekarki i ta załamała ręce po tym co jej powiedziałam a przecież byłam w ciąży tylko bardzo wczesnej. Jak więc widzisz, że nie trzeba polegać na opinii jednego lekarza i jeśli nie jesteś pewna to poczekaj jeszcze parę dni i wtedy idź do innego.
Pozdrawiam;-)
Bazylia@ Witaj w naszym gronie, mam tylko jedną radę : nie starajcie się zajść w ciążę, po prostu się kochajcie i cieszcie się sobą :tak: Pozdrawiam serdecznie

Do góry