reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
Witam;-)
Dziewczyny bo wy wszystko wiecie a ja mam problem. Dzisiaj 35 dzień cyklu bez @, ale przy cyklach 30-34 nie ma jeszcze powodów euforii. Wczoraj w 34 dniu zamiast @ pojawiła się spora plama w kolorze kawy z mlekiem a dzisiaj tylko 3 malusie kropki. Temp 37,1 wczoraj było 37,2. Mam się martwić? Jajo było 23 lub 24 raczej 24 X. Wiecie może co to? Wczesniej tak nigdy nie było:baffled:
Test piatkowy z 1 kreseczką, nie wiem co mysleć.Poczekam jeszcze z testowaniem i raczej wybiorę się na BhCG .
POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Za tydzien rozpoczne kolejne starania i moze sie uda,jak juz pisalam mam corcie a teraz planuje chlopca i z wszystkich znanych mi metod stosuje celowanie w dzien owulaci i jestem ciekawa jakie beda rezultaty.A tak w nawiasie to najwazniejsze zeby zdrowe bylo.

ekki18 witaj,moim zdaniem te plamienia moga swiadczyc o implantaci jajka bo z tego co zrozumialam jes tak ok 10 dni od jajeczkowania i w tym czasie moze zajsc taka sytuacia,musisz poczekac co z tym plamieniem czy niezmieni sie w@ jesli dalej bedziesz plamic to zrob test,a masz jakies obiawy

Dzięki Lilu za odpowiedź. Już zakupiłam, choć sporo kosztuje... Za 2 opakowania dałam ok.55zł... Ale czego sie nie robi dla dzieciaczka :-D
Ciąża nie jest zagrożona, ale z uwagi na ryzyko wystąpienia konfliktu serologicznego mam przyjmować Duphaston i oprócz tego no-spę.
Mam silne bóle brzucha, dlatego właśnie no-spa :tak:
Wróciłam wczoraj późnym wieczorem do Łodzi i padłam jak mucha :dry: A dziś od rana zawiozłam zwolnienie, widziałam sie z moją ekipą z pracy - powiedzieli, ze już widać brzusio :-D a teraz gruntownie sprzątam mieszkanko, bo zapuszczone przez tydzień bez damskiej ręki :-D
To miłęgo dnia i owocnych staranek :-D

Witam:-)
Pożyjemy zobaczymy czy będzie @ czy nie;-) Dzisiaj tak jak pisałam kilka malusich plamek i nic więcej. Kręci mi się w czaszce ale to od kilku dni, cycki bolą troszeńkę ale za to zaczyna mnie boleć głowa a to juz jest kanał bo bez tabletek będę rzucac pawie w dal.... masakra juz się boję:baffled: Mam jeszcze dziwne uczucie w podbrzuszu tkie kłucie, drapanie, nic fajnego. i jeszcze mnie ciut mdli:zawstydzona/y:

Pozdrawiam laski i - Agalotta jak nic sie u mnie nie zmieni to testujemy 11 XI ..... pamiętam:-)

Witajcie Drogie Panie ;-)
Od niedawna śledzę tą stronę i jestem mile zaskoczona. Nie zdawałam sobie sprawy, że tak wiele kobitek czuje to samo co ja, ma te same pragnienia i że potraficie się tak solidaryzować (chyba mam niewłaściwe znajome).
Jestem szczęśliwą żoną i mamą. Nasz syn ma 2,5 roku i teraz chcemy mieć drugie dziecko (najlepiej dziewczynkę). Przed pierwszą ciążą przez wiele lat brałam regulon i po odstawieniu zaraz zaszłam w ciążę bez problemów i nawet bez objawów. Tym razem po odstawieniu przez 2 miesiące nie miałam@, lekarz zalecił progesteron, @ był, a teraz już sama nie wiem co się ze mną dzieje. Przytulamy się z mężem dość często ale raczej z przyjemności niż dla ciąży ale ja się dziwnie czuję : napięcia w dole brzucha, ciężar na krzyżu jak przed okresem, dziwny niepokój i, co niebywałe, problemy z cerą. Nigdy nie prowadziłam samoobserwacji, nie mierzyłam temp (nawet nie wiem kiedy bym musiała zacząć) a @ zawsze miałam nieregularne, wiec nie wiem jak mogę sie dowiedzieć czy jest owulacja i kiedy? Szczerze mówiąc to trochę boję się problemów lub długotrwałego starania i pustej nadziei...
Dziękuję obecnym tu paniom za możliwość podzielenia się moimi wątpliwościami i lękami, mam nadzieję, że może któraś z Was może mi coś doradzić, o to proszę i dziękuję.
Pozdrawiam.

Witaj i gratuluje synka i trzymam kciuki zeby jak najszybciej pojawila sie siostrzyczka lub braciszek dla niego :-)

A ja byłam na usg w 6t4dc wg om ktosik miał 7,8mm i pieknie juz biło mu serduszko....jak na razie jestem dobrej myśli i śmiem wam wszystkim przeslać prawdziwe ciążowe fluidki od mojego maleństwa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

gratuluje duzej fasolki :-D

Witam wsztstkie starajace sie. Jestem nowa i tak jak wiekszosc dziewczyn staram sie o kolejna dzidzie,bo mam 5-letnia corcie i czas na kolejne bobo. Narazie mamy za soba 2 proby i wiem ze to niewiele ale mimo wszystko mam dola,myslalam ze tak jak przy pierwszej ciazy uda sie za 2 razem,zastanawia mie czy to ze przez te 5 lat stosowalam rozne metody antykoncepcii ma jakes znaczenie,ostatnio przez rok mialam spirale,jak myslicie.

witaj.

no to kochane robimy przerwe w mysleniu o bąbelkach !!!!!:-D
..Wczoraj wybrałam sie na imprezę z moimi kolezankami. Powiedziałam mojemu męzowi, ze wroce o połnocy. 'Obiecuje ci kochanie, nie wroce ani minuty pozniej'- powiedziałam i wybyłam. Ale. impreza byla cudowna! Drinki, balety, znow drinki, znow balety, i jeszcze więcej drinkow, było tak fajnie, ze zapomniałam o godzinie.. Kiedy wrociłam do domu była 3 nad ranem. Wchodze do domu, po cichutku otwierając drzwi, a tu słysze tą wscieklą kukułkę w zegarze jak zakukała 3 razy. Kiedy się zorientowalam, ze moj maz się obudzi przy tym kukaniu, dokonczyłam sama kukac jeszcze 9 razy... Bylam z siebie bardzo dumna i zadowolona, ze chociaz pijana w cztery dupy, nagle taki dobry pomysł przyszedł mi do glowy - po prostu uniknęłam awantury z męzem... Szybciutko połozyłam się do łozka, mysląc jaka to ja jestem inteligenta! Ha
.Rano, podczas śniadania, mąz zapytał o której wróciłam z imprezy, więc mu powiedziałam, ze o samiutkiej północy, tak jak mu obiecałam. On od razu nic nie powiedział, nawet nie wyglądał na podejrzliwego. 'Oh, jak dobrze, jestem uratowana....' - pomyślałam i prawie otarłam pot z czoła. Moj maż, po chwili, spojrzał na mnie serio, mówiąc: 'Wiesz, musimy zmienić ten nasz zegar z kukułką'. Zbladłam ze strachu, ale pytam pokornym głosem: 'Taaaak A dlaczego, kochanie?' A on na to: Widzisz, dziś w nocy, kukułka zakukała 3 razy, potem - nie wiem jak to zrobiła - krzyknęła 'O *****!' znów zakukała 4 razy, zwymiotowała w korytarzu, zakukała jeszcze 3 razy i padła na podłogę ze śmiechu. Kuknęła jeszcze raz, nastąpnęła na kota i rozwaliła stolik w salonie. A potem, powaliła się koło mnie i kukając ostatni raz - puściła se głośnego bąka i szybko zaczęła chrapać........

Dobre :tak::-D:-D:-D

Kingus- Co u Ciebie ??

reklama
3mam kciuki dziewczyny,i czuje ze kazdej sie uda bo co robic jesienia gdy za oknem szaro i deszczowo,trzeba sie jakos zrelaksowac a najlepsze jest PRZYTULANIE...wiec musza byc tego efekty,czego wam i sobie zycze.pa

Do góry