elisabeth
Październik '06 i '09
Dzięki Pixellko, niby goraczki nie mam wysokiej, to chyba nawet nie jest grypa, tylko przeziębienie, ale wiecie jak to daje w kość, chodzę jak pół żywa...Elisabeth...ja miałam brac paracetamol - 3x2 tabletki..a jesli na goraczke nie pomaga...antybiotyk bezpieczny dla ciezarówek...duomox....czasem lepiej wziąc leki niż meczyc się z goraczka i długo chorować....a goraczka >39stopni fasolkom szkodzi wiec koniecznie trzeba zbijać....
...
Elizabeth -słonko-przytulam mocno, mam nadzieje, ze wyzdrowiejesz szybko! Sprobuj moze takie stare babcine metody - cieple mleko z miodemi maslem na noc, herbatka z malinami, syrop z cebulki i czosnku - wiem...smierdzi...ale dziala!
Jak się pytałam intrenisty co można brać w ciąży to on mówił, żeby starać się na początku domowymi sposobami leczyć pić herbatę z miodem a gardło można płukać wodą z solą lub szałwią.
Zdrówka życzę![]()
Kropeczko, Kinguś Nienius, dziekuję Wam bardzo, też staram się domowymi sposobami, ale mój mąż chce mnie nafaszerowac lekami, dziś to nawet... wstyd sie przyznac... pierwszy raz w życiu go okłamałam, bo dał mi jakiś Gripex a ja go schowałam do skarpety i potem wywaliłam...jesli masz wysoką temperaturę to weź, jesli tylko stan podgorączkowy to lepiej nie brać nic.
Co do witaminy C to mi ostatnio ginka lazala brać ale ja już jestem w II trymestrze, w pierwszym to nawet witamin dla cięzarnych mi nie kazała, więc moze lepiej cytrynki zamiast proszków?
u mnie tak było, podobnie jak u Lilu...Dziewczynki mam pytanko tyeoretyczno-praktyczne dzień owulacji to dzień najnizszej temperaturki na wykresie![]()
Pozdrawiam