kinguś
Nie poddam się
Wiem, że nie na temat, ale jak wstawić cytat?
Pod każdym postem jest ikonka
" cytuj a jak chcesz kilka odpowiedzi zacytować to wtedy " +
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wiem, że nie na temat, ale jak wstawić cytat?
Calla czyli wszystko jest ok... dzień owulacji to dzień szczytu śluzu, czyli ostatni dzień w którym występuje śluz o cechach płodnych...Elisabeth rzecz w tym ze u mnie ostatnie cykle mają równo 36 dni i ani jedne dzień mniej czy więcej... ja do końca kalkulatorom nie ufam, obstawiam że owu była w niedzielę (mam taką nadzieję
) bo zaczęły boleć brodawki i śluz się zrobił biały...
a co do przytulanek to nie było wczoraj i w piatek, bo w czwartek, sobotę i niedziele sie nie oszczedzaliśmy:-)
a u mnie z tym płodnym to też jak kot napłakał....
GRATULUJĘ! fluidki wyłapaneto dopiero poczatek ciazy, a do lekarza ide dopiero 3 listopada. Trzymajcie kciuki kochane :-)
Przesylam Wam pozytywne fluidki, buziaczki :-)
dziękuję Ci bardzo, ale jak pisałam wyżej, nie najlepiej ze mnąElizabeth zdrówka życzę!
Asiucha ja nie jestem Pixella, ale moge Ci odpowiedziec... bo własnie w tym cyklu miałam monitoring robiony... byłam u gina w 10dc i zrobił mi pierwsze usg, żeby zobaczyć czy jest jakis pęcherzyk dominujący... potem poszłam w 12dc, bo wg moich obliczeń wtedy powinnam mieć owu, okazało się, ze pecherzyk się powiększył, ale był za mały jak na owu i potem poszłąm w 15dc , żeby sprawdzić czy ta owu juz była, u mnie pęcherzyka juz nie było czyli owu była... czyli w jednym cyklu robisz 3 usg dopochwowe, a nie jak piszesz, że jedno usg co miesiącpixella77 nie wiem czy dobrze rozumiem że monitoring owu to usg co miesiąc w dzień przewidywanej owulacji? Bo mi moja gin powiedziała abym przyszła tak koło następnej owu i wynikami badań.
ja brałam w tym cyklu ale u mnie było wręcz odwrotnie niz u Ciebie, śluzu nie miałam wcale za to ból okołoowulacyjny był mocny, ale nie wiem czy to wpływ wiesiołka?A ja mam pytanko: Czy wisiołek powoduje zmniejszenie bólu okołowulacyjnego??
owulacja występuje ostatniego dnia kiedy jest śluz o cechach płodnych i wtedy pęka pęcherzyk i jest jajeczko gotowe do zapłodnienia...jesli mozna jeszcze jedno pytanko jak to jest z owu, gdy zaczyna sie pojawiac ciagnacy, przezroczysty sluz oznacza to ze juz jajeczko jest "gotowe" czy ze jeszcze to potrwa zanim bedzie gotowe do zaplodnienia z gory dziekuje :-)
Eve miałam podobny wypadek, jak mieliśmy owczarka to też zjadł mi moje buty... kłótnia tez była... ale potem mąż(wtedy jeszcze nażeczony) stanął na wysokości zadania i kupił mi nowe... niestety psa trzeba pilnować i szkolić... a Labki to sa takie wariaty...ja mam okropny dzien dzisiej .... :-( rano okazalo sie ze psina zjadla mi moje ukochane buty tzn 1 buta ale na jedno wychodzi :--
-(
Mierzenie temperatury i obserwowanie śluz itp trzeba zacząć od początku cyklu a tak w środku to chyba tylko można usg zrobić.
Ja po odstawianiu tabletek anty, małam problem bo tez cykle były rozne i w pierwszym cyklu starań, nic nie robiłam aby wyliczyć owulke tylko poszłam na żywiał licząc że się uda,ale małpa przyszła , w nastepnym miesiący mierzyłam temp i właśnie dzieki temp udało mi sie wyznaczyć owulki i zafasolkować.
Wydaje mi sie że bedzie ciężko tak bez żadnych obserwacji można zawsze spróbować za pomoca kalkulatorów ale one tylko w przyblirzenu podają dzień owul.
Dlatego ja idę do pracy żeby tak o tym nie myśłeć
Może zorganizujemy zbiorową kontrolowaną "wpadkę" ;-);-);-);-)
Jak się pytałam intrenisty co można brać w ciąży to on mówił, żeby starać się na początku domowymi sposobami leczyć pić herbatę z miodem a gardło można płukać wodą z solą lub szałwią.Dziewczyny a mnie wzięło przeziębienie na maxa i nie wiem co z tym fantem zrobić? czy myslicie, że jedna, diwe tabletki paracetamolu dziennie nie zaszkodzi? wiem, że może w cale nie jestem w ciąży, ale powinnam się tak traktować, w końcu się staramy...
I inne pytanko czy kwas ascorbinowy (vitC) można brać?
No pewnie teraz tak można spróbować ;-)Dzięki, więc chyba w tym miesiącu próbujemy na chybił-trafiła potem zacznę obserwację.
KINGUŚ PRZYŁĄCZAM SIĘ DO ZBIOROWEJ WPADKIi dzieki za podp. jak cytować
Właśnie dziś myślałam o Tobie ;-) Fajnie, że się odezwałaśWitajcie dziewczyny!!!
Dawno nic nie pisalam, fakt......ale staram sie byc w temacie na biezaco i podczytuje regularnie co napisalyscie - a lektura calkiem spora:-)Kingus-łap te fluidki, łap...pamietasz, ze grudzien/styczen ja dołączam do Ciebie ze starankami
A ja wlasnie mecze sie z okropna @...w niedziele mialam takie bole ze gryzlam, sciany, dywan, wanne...co tylko sie dalo, zjadlam listek no-spy -bezskutecznie....dzis juz nieco lepiej, ale nadal mam napiete podbrzusze![]()