reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

dobrze zalozylam mam nadzieje ze jeszcze wykorzystam :blink:
czytalam ze starajac sie nie nalezy przesadzac i nie "molestowac" meza codziennie
co wy na to ?
Różne są opinie na ten temat. Jedni mówią ze lepiej co drugi dzień - plemniczki są wtedy silniejsze. Inni natomiast twierdzą że lepiej codziennie! Moim zdaniem ważne jest aby nie przytulać się tylko dlatego, aby począć nowe życie ale czerpać z tych chwil maksimum przyjemności! I tego Tobie życzę!:-D

reklama
A ja mam pytanko: Czy wisiołek powoduje zmniejszenie bólu okołowulacyjnego??
Bo ja zgłupiałam....w tym cyklu brałam olejek, i śluzik przyszedł super (chyba taki jaki powinien), ale ....nic mnie mocno nie bolało...zwykle jak mam (chyba) owu to się zginam z bólu, a tym razem jakieś delikatne, prawie nieodczuwalne bóle:baffled:Na mojej instukcji pisze o zmniejszaniu bólu miesiączkowego,ale owu????? Kto coś wie?

Różne są opinie na ten temat. Jedni mówią ze lepiej co drugi dzień - plemniczki są wtedy silniejsze. Inni natomiast twierdzą że lepiej codziennie! Moim zdaniem ważne jest aby nie przytulać się tylko dlatego, aby począć nowe życie ale czerpać z tych chwil maksimum przyjemności! I tego Tobie życzę!:-D
dzieki
ale chyba powoli zaczynam "staranie sie" traktowac jak obowiazek a nie przyjemnosc :zawstydzona/y: ale pracuje nad tym
jesli mozna jeszcze jedno pytanko jak to jest z owu, gdy zaczyna sie pojawiac ciagnacy, przezroczysty sluz oznacza to ze juz jajeczko jest "gotowe" czy ze jeszcze to potrwa zanim bedzie gotowe do zaplodnienia z gory dziekuje :-)

aga00782 ja test robie po 6 listopada, ale mniej więcej tak jak Ty.:blink:
Dziewczyny jak to jest z tą temperaturką?
Wg moich obliczeń owulacja wypadała na niedzielę poniedziałek a lekarz po zrobieniu USG stwierdził, że już owulka możliwa w środę:szok:
Skoro tak wyszło to my z mężem od zeszłego poniedziałku grzaliśmy wyrko kiedy tylko możliwe, niemalże co dzień :-D - mąż aż miał mnie dosyć. Stwierdził, że to gorsze niż 12godzin w pracy.
Teraz czuje się idealnie, czekam na przyszły tydzień: test albo okres.....
Tylko czuje takie ciepełko w podbrzuszu i temperaturka ciała i w pochwie wyższa niż zwykle.............
icon5.gif

Czesc dziewczynki, jakis mnie dołek złapał... może to ta pogoda taka dołująca i do tego myśl że do weekendu jeszcze 4 dni...
TE ważne dni są w trakcie a ja już bym chciała żeby była pora testownia. Obiecałam sobie że test dopiero po 11 listopada zrobie a to jeszcze tyyyyyle czasu :-(
Czy któraś z was testuje w tym czasie co ja? :sorry2:
Buziaki

Ja testuje wtedy co ty,tez juz nie moge sie doczekac.musze konczyc ,bo jestem w pracy,a tutaj to tak nie bardzo wypada.pa!pa!:-):-)
ja tez wlasnie w trakcie jestem;-) czyli gdzies na ten czas i mi przypadnie testowanko , hm tylko narazie cos owulka niby byc powinna ale jak widac na moim wykresiku tempka ciagle na jedym poziomie ani w dol ani w gore:crazy:

Cześć Kochane,
jak mija dzień?

Ja od rana kiepsko się czuję... w sumie do teraz leżałam ledwo żywa...:baffled:
Nie wiem co się dzieje z moim organizmem, czy to dzidzia robi taką rewolucję, czy coś złego się we mnie dzieje...:-(
Wczorajszy wieczór był koszmarem... Ząb tak bardzo mnie bolał, że aż po ścianach chodziłam i cała się trzęsłam... Nie dawałam rady, więc wzięłam apap... W sumie wczoraj łyknęłam ich 3 i mam ogromne wyrzuty sumienia...:-(
Ale inaczej chyba bym jakoś sama wyrwała tego zęba... najgorsze, że to 8...
Ukochany od x czasu wygania mnie do stomatologa, a ja staję okoniem i NIE...
Dziś miałam jechać się zapisać i po ptokach... Już za późno...
Boję się też leczyć zęby, bo będę musiała ze znieczuleniem, a boję się czy to nie zaszkodzi dzidzi...:-(
Boję się też o ten apap...:-(
A dziś słabo mi było strasznie. Mdłości dłuuuuugo się utrzymywały, a co wstawałam czułam jak brzuch mi się zaraz urwie - strasznie bolał :-( I głowa mnie boli cały dzień:-(
Bardzo martwię się o dzidzię, czy wszystko z nią ok i w ogóle...:-:)-(
Macie jakieś fajne przepisy na dobre i wartościowe dania?
I jakies rady jak radzić sobie z bólem?
znieczulenie mozna stosowac w ciazy ale oczywiscie jak poinformujemy lekarza, da wtedy specjalne znieczulenie, choc sama jestem straszna panikara u dentysty ostatnio dokonalam cudu i lecze zęby bez znieczulenia i powiem szczerze nic to nie boli ;-)pozatym nie zamartwiaj sie o dzidzie bedzie ok, a co do jedzonka to jest fajna ksiazka o diecie kobiety i przed i w trakcie i po ciazy, polecam rewelacyja tytul chyba ,,dieta najlepszej szansy;; rozpisane sa potrzebne dzienne dawki a do tego co i ile tych dawek zawiera

Dziewczynki ja dzis robię sobie same przyjemności..kupił mi mój m śmierdzacy ser pleśniowy i juz prawie pół zjadłam z pomidorkiem suszonym i chlebkiem ziarenkowym

mniam mniam!!!!

i trzymam się pozytywnego myslenia :-)....
a na fluidki poczekajcie kochane jeszcze tydzień :-)
pixellko kochana nie jedz serka plesniowego, nie wolno w ciazy, no coz niektore przyjemnosci musisz odozyc na poźniej;-)

milej nocki dziewczynki lece ale do łózeczka na bara bara kurcze moze jutro bedzie owuka , wkoncu to 18dc , w zeszlym miesiacu wlasnie 18 byla ,oby wkoncu przyszla:wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Trzymam kciuki. Oby się udało.
Czy któraś z was miała podczas staranek taki napad ochoty na sex, że miało się wrażenie jakby samica szła do samca w tym jednym celu z efektem pozytywnym
icon5.gif
;-)

dzieki
jesli mozna jeszcze jedno pytanko jak to jest z owu, gdy zaczyna sie pojawiac ciagnacy, przezroczysty sluz oznacza to ze juz jajeczko jest "gotowe" czy ze jeszcze to potrwa zanim bedzie gotowe do zaplodnienia z gory dziekuje :-)
Nie pomogę niestety w tym temacie. Nie chcę wprowadzać Ciebie w błąd, ale mamy tutaj na forum bardzo mądre dziewczyny więc na pewno napiszą co i jak.

aga00782 ja test robie po 6 listopada, ale mniej więcej tak jak Ty.:blink:
Teraz czuje się idealnie, czekam na przyszły tydzień: test albo okres.....
Tylko czuje takie ciepełko w podbrzuszu i temperaturka ciała i w pochwie wyższa niż zwykle.............
icon5.gif
Czekam razem z Tobą na dobre wieści:-D
pixellko kochane nie jedz serka plesniowego, nie wolno w ciazy, no coz niektore przyjemnosci musisz olozyc na poźniej;-)

milej nocki dziewczynki lece ale do łózeczka na bara bara kurcze moze jutro bedzie owuka , wkoncu to 18dc , w zeszlym miesiacu wlasnie 18 byla ,oby wkoncu przyszla:wściekła/y::wściekła/y:
Co do sera to słyszałam, że jest szkodliwy ale w późniejszym okresie ciąży.
Owocnej nocki Adolfinko!

Dobranoc

reklama
:sorry2: sorry dziewczynki ,ale ja sie musze wylamac z tego dnia bez smutow...
bo mam dzis przeogromnego dola :-(
pije butle wina, tak z gwintu,
moge (fasolki nie mam ... ) - wiec .... chlup , lej se Gemini w ten glupi dziub :-(

Przytulam :rofl2:

Hej Dziewczyny :-)

Bardzo dawno mnie tutaj nie było i wiekszośc z Was mnie nie kojarzy. Wpadłam tylko na chwileczkę pochwalić się tym, które mnie jeszcze pamietają, że przenioslam sie do watku "mam czerwcowych 2009" :-) Mam nadzieje, że nie zapeszę bo to dopiero poczatek ciazy, a do lekarza ide dopiero 3 listopada. Trzymajcie kciuki kochane :-)

Przesylam Wam pozytywne fluidki, buziaczki :-)

Tricolor- niech no ja Cie uscisne :-D Ogromne gratulacje :-)

A to ja, he he :sorry2:
15080403.png

i moj M.... :rofl2:
17100710.png

i nasza przyszla dzidzia dziewczynka:
08130810.png

i przyszla dzidzia chlopiec:
17041402.png

Synus podobny do tatusia :-)

Ostatnia edycja:
Do góry