reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

Kasiu ja z własnego doswiaczenia radze ci sie nie nakrecac, choc wiem ze to trude, ja tez mialam takie objawy ze hoho i straszne bylo rozczarowanie jak @ przyszla, jak testy nic nie wskazywaly myslalam ze poprostu sa do niczego bo przeciez ja na bank jestem w ciazy, jak sie okazalo mialam niestrawnosc zoladka, o tego mdlosci i zawroty glowy, spokojnie kasiu bo potem rozczarowanie jest wiekie, nie mysl o tym i spokojnie poczekaj do dnia @ i najlepiej zrob betke, bo te objawy to sa straszne ja mam co miesiac staram sie wyluzowac ale to trudne, trzymam kciuki za ciebie

:tak:

masz rację. Ale ciężko jest o tym nie mysleć. Już raz sobie wmówiłam a później był płacz jak przyszła @, płacz i zdziwienie, bo przecież wg mnie objawy miałam wszystkie. Poczekam spokojnie tydzien, a jak przyjdzie @ to trudno będę walczyć nadal, widocznie to jeszcze nie będzie czas na mnie:)

reklama
czesc dziewczynki ;-)
oczywiście ze nie jesteś!!! ;-) ja jestem zdania ze zycie samo swietnie weryfikuje ludzkie bledy .... a 'ona' wlasnie sie o tym przekonuje! :sorry2:
moniau
[*]
[*]
[*]
[*]
[*] :-(

*Alicja* trzymaj sie dzielnie dasz rade wytrzymać!!! :-D
Pysia510 moze to jeszcze nic pewnego???? :baffled: mam nadzieje ze lekarz tym razem tylko dmucha na zimne! :sorry2:
a ja chiba mam wlasnie owu i pomyslec ze taka szansa sie marnuje! :-(

czesc dziewczyny!no więc co z tego że jest napisane na tych testach owul.kiedy je zrobić jak ja mam raz 33 raz za 37dni okres,a testów tylko 5w opakowaniu to ile trzeb aby było mieć kasy żeby tak robić z 2tyg a właściwie to trzeba by było cały miesiąc robić żeby wiedzieć co i jak i kiedy.Bezsensu:( A te bóle z prawej strony to niestety nie tylko mam przed okresem ale też w okresie więc już sama nie wiem co o tym myśleć...
Póki co staram sie wyluzować,myśleć o pogodzie i o czymś tam...byle nie o zapłodnieniu!!!A tak w ogóle to lepiej by było jeszcze dla mnie 3miesiące nie być w ciąży bo ostatnio byłam tydzień na zwolnieniu i jakbym teraz poszła na zwolnienie to bym dostała marną kaskę.Pozdrawiam staraczki i good luck!

Przeprpaszam, ze tak post pod postem, ale zapomnialam sie pozalic :-) jak ledwo co powstrzymuje sie, zeby nie pojsc zrobic sobie bete, poszla bym zrobila i wsyzstko bylo by jasne a tak to czekac i czekac i czekac, a tu jeszcze ponad tydzien zostal :-(

to u mnie tyle samo zostało:) trzymam kciuki za Twoją wytrwałość, razem będzie nam łatwiej:)

Dziewczynki powiedzcie mi co oznacza skrót PCO właśnie wróciłam od gina z usg i powiedział mi ze n jednym jajniku cos mam co moze uniemozliwiać wydostanie sie jajeczka, jet to w jakiej pocz atkowej fazie.
Kurde co to jest:-:)-:)-:)-:)-:)-(, w prawym jajniku niby oki........

no niestety ja tez cierpie na PCO i widzisz jakie marne efekty w staraniach :-(
ale ty masz tylko jeden policystyczny jajnik wiec masz o wiele lepiej, bo owulka nie zawsze jest z jednego jajnika moze byc na przemian,bedziesz miec owulke z zdrowego jajnika i bedzie dzidzia :-) ja niestety mam dwa policystyczne jajniki :baffled::wściekła/y:
wiec u mnie nie jest tak hop siup :angry:

ZE NIE JESTEM POTWOREM.

Geminko nie jestes potworem :happy:

pysia510- ja tez mam kochana pco,, i dostalam skierowanie na laparoskopie.. co okazalo sie dla mnie zbawienne bo zaraz po zabiegu zaszlam w ciaze:-D wiec da sie to leczyc..nie poddawaj sie:-D

pysia510- ja tez mam kochana pco,, i dostalam skierowanie na laparoskopie.. co okazalo sie dla mnie zbawienne bo zaraz po zabiegu zaszlam w ciaze:-D wiec da sie to leczyc..nie poddawaj sie:-D

Ja juz przezywałam, oczywiście spłakałam sie jak dzieciak, ze to wszystko moja wina i wogóle beznadzieja, ale twoj post tikanis dodał mi otuchy:sorry2: i nadzieji.

Lilu bedę bardzo, bardzo, bardzo mocno trzymała za nas kciuki:rolleyes::yes::rolleyes:

Ja juz przezywałam, oczywiście spłakałam sie jak dzieciak, ze to wszystko moja wina i wogóle beznadzieja, ale twoj post tikanisdodał mi otuchy:sorry2: i nadzieji.

Lilubedę bardzo, bardzo, bardzo mocno trzymała za nas kciuki:rolleyes::yes::rolleyes:

Pysia mam nadzieje ze Cie nie przestraszylam swoim postem :sorry2: widzisz TIKANIS I KINGUS tez maja PCO i zaciazyc im sie udalo, niestety kingusi nie na dlugo ale pewnie nadrobi zaniedlugo zaleglosci :tak:

Za Ciebie PYSIACZKU :-D tez trzymam bardzo mocne kciuki :rofl2:

A ja bylam na usg polowkowym i jestem :-) dzidzia zdrowa a co najlepsze zmienila plec i teraz jest dziewczynka :-D:-D:-D termin porodu na walentynki :happy:
Super :-)

czesc dziewczyny,
chcialam dowiedziec sie czy ktoras z was bierze duphaston na wyregulowanie cykli?
Ja brałam i miałam obolałe piersi.
Hej:)
zafasolkowane dziewuszki jakie miałyście takie pierwsze objawy ciąży i kiedy je zaobserwowałyscie?ja mam jeszcze 8 dni do @ i wiem, że za wcześnie na jakiekolwiek sygnały ale..no właśnie juz zaczynam się doszukiwac i nakręcać:)
Chyba 7 dni po owulacji bolały jajniki.

KINGUS- przepraszam ze nie odpisywalam dlugo na GG
ale juz odpisalam :-) pozdrawiam
Mój komputer często odmawia posłuszeństwa :-(

juz się nie mogę doczekac testowania, w sumie jestem na 99% pewna że się nie udało, ale jakoś bolące piersi dodają mi optymizmu:)
Nie myśl za bardzo o tym. I tak trzymam kciuki ;-)

dziewczyny udało mi się skontaktować z moniau..i niestety .......nie potrafię przekazywać takich wiadomosci...otulcie ją i jej aniołka ciepłymi myślami bo na pewno się przydadzą...zaglądnie do nas jak już będzie gotowa...póki co zafasolkowane mają cieszyć sie dzidziusiami, a ona przygotowuję się do walki o nową fasolkę
Bardzo mi przykro (*) :-(

Czytałam, ale weny do pisania brak...
W piątek byłam na drugim usg i miałam pęcherzyk 19mm... Potem byliśy w sobotę na imprezie... było fajnie, bo odstresowałam się i przestałąm na chwile myslec o tym wszystkim... Wczoraj wieczorem bolało mnie w pachwinach jak na owu i dziś byłam na trzecim już usg i pęcherzyka nie było, więc chyba pękł... dostałam luteinę i co?... trzeba czekać...
Czekamy razem z Tobą :tak:

kingus- ja nikomu nie bronie szczescia, ja jej zycze z calego serca jej dziecka. ja w wieku 25 lat, z marnym groszem przy duszy staram sie o dziecko, a ona 10 lat nie chciala tego szczescia, dopiero teraz jej sie zapragnelo.dlatego teraz tak sie rozpisalam, zeby wyjanic wam ZE NIE JESTEM POTWOREM.
Ja Cię broń boże nie oceniam chodziło mi zupełnie o co innego. Miałam na myśli to żebyś Ty zachowała się zupełnie inaczej niż ona kiedy Ty potrzebowałaś wsparcia.
Rozumiem o co Ci chodzi bo ja często zadaje takie pytanie dlaczego ona a nie ja, dlaczego ja poroniłam a nie jakaś pijaczka która po urodzeniu wyrzuci dziecko na śmietnik.
W żaden sposób nie chciałam Cię urazić jeśli tak się stało to PRZEPRASZAM.
Mam nadzieje, że nie będziesz się na mnie gniewać

Dziewczynki powiedzcie mi co oznacza skrót PCO właśnie wróciłam od gina z usg i powiedział mi ze n jednym jajniku cos mam co moze uniemozliwiać wydostanie sie jajeczka, jet to w jakiej pocz atkowej fazie.
Kurde co to jest:-:)-:)-:)-:)-:)-(, w prawym jajniku niby oki........
Ja mam pco tzn mam wiele pęcherzyków w jajniku ale one nie rosną i nie ma owulacji.

Kinguś kochana a Ty jak sie masz? dużo jeszcze zostało tych wyczekiwań?... bo ten czas tak leci.....:-p;-)
Czekam na pierwszą @ bo ginka pozwoliła po drugiej @ się starać a ja nie mogę się tej pierwszej doczekać.

W czwartek idę na rozmowę o pracę, trzymajcie kciuki;-)

reklama
Na samym początku bardzo dziękuję za wsparcie i ciepłe słowa! :-)

Witam nowe Staraczki i oczywiście życzę szybkiego zafasolkowania!:-)

Nie mart się na pewno wszytsko jest dobrze. Czasem zdarzają się różne anomalie organizm to nie maszyna i czasem szwankuje. Temperatura to może być wynik stresu ale nie smuć się. Jestem z Tobą :tak:
Kochana, nie martw się! Wg tez powinnas powtorzyc test, ew zrob bete dla pewnosci! To powinno jednoznacznie stwierdzic lub wykluczyc ciaze. Moja kolezanka miala okres gdy byla juz w ciazy wiec nie musi byc strsznie. Moze ta temp zwiazana jest z jakims stanem zapalnym albo czyms??:baffled:
Trzymam kciuki aby szybko sie wyjasniło!:tak::tak::tak:
BUTTERFLY27 musze Ci powiedziec droga kolezanko,ze moja przyjaciolka pomimo tego ze byla w ciazy dostala okres,wtedy jeszcze nie wiedziala,ze jest bo na pewno by spanikowala gdyby wiedzac zobaczyla krew,teraz ma pieknego trzy miesiecznego synka;-),takze trzymam kciuki....

A więc dziewczynki ciąża to nie jest, bo robiłam test i negatywny! Rzeczywiście moja siostra tak miała w pierwszej ciąży, że okres miała przez pierwsze dwa czy trzy miesiące - nie pamiętam już. A u mnie juz po okresie i temperatura 37 lub ponad 37. Teraz czekam aż spadnie żebym mogła zacząć staranka w tym cyklu!:-) mam nadzieję, że ta temperatura nie wróży mi jakiegoś choróbska przez które bedę musiała odłożyć starania!

Witam Dziewczynki... pamietacie mnie jeszcze?
Butterfly obserwuj się Kochana, a jak Cię coś niepokoi to idź do lekarza jak masz taką mozliwość...
Pamiętam oczywiście!
Jeżeli chodzi o lekarza to poczekam jeszcze z tydzień. jak temperatura nadal będzie utrzymywać się to biegnę do jakiegoś.
Życzę powodzonka w staraniach! Listopad będzie nasz!

a wogóle to witam u progu nowego tygodnia i czekamy na wiadomości, co też ten tydzien nam przyniesie, oczywiście jak najwięcej II kreseczek .... :tak::-D:tak:
a wogóle to u mnie pada .... :baffled:
Witaj! Ale przystojniaczek z Twojego synka:-)

Czesc dziewczyny :happy:

Gratuluje wszystkim zafasolkowanym i zycze spokojnych 9 miesiecy.

Wszystkim starajacym sie sle ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A ja bylam na usg polowkowym i jestem :-) dzidzia zdrowa a co najlepsze zmienila plec i teraz jest dziewczynka :-D:-D:-D termin porodu na walentynki :happy:
Fluidki wyłapane!:-) Gratuluje córci!

Witam
Nie odzywałam sie przez weekend ponieważ zawsze odsypiam cały tydzień:).
Od niedzieli boli mnie lewy jajnik a czasami dwa, czekam na okres( mam dostać w czwartek) ale mam nadzieje że nie przyjdzie:-).
Gratuluje wszystkim zajścia:-D:-D:-D
Jak będę miała jutro czas to napisze a jak nie to w czwartek.
BUŚKA;-);-);-)
Trzymam kciuki za test! Oby pojawiły się dwie piękne czerwoniaste kreseczki.:-)
Butterfly kochana trzymam za Ciebie kciuki, żeby wszystko się ułożyło, obseruwj sie i uważaj na siebie...:tak:
echhhhhhh ale sie rozpisałam.... a u mnie właściwie po starankach.... także moje drogie zacznę lada dzień świrować:-D:rofl2:
tylko nie wiem kiedy dokładnie owu miałam.... śluz szklisty środa, czwartek w ub, tygodniu a dziś mega wrażliwe brodawki i biały śluz.... o co chodzi?.....:baffled::-ppozdrowienia
Pachnie tu fasolką! Trzymam mocno zaciśnięte kciuki!:-)

Przeprpaszam, ze tak post pod postem, ale zapomnialam sie pozalic :-) jak ledwo co powstrzymuje sie, zeby nie pojsc zrobic sobie bete, poszla bym zrobila i wsyzstko bylo by jasne a tak to czekac i czekac i czekac, a tu jeszcze ponad tydzien zostal :-(
Rozumiem Ciebie! Dla mnie też czekanie jest najgorsze! Ale tydzień szybko minie. Również trzymam kciuki za twoje testowanie.:-)

Kinguś powodzenia na rozmowie!!!

pozdrawiam Was wszystkie

Ostatnia edycja:
Do góry